Bıçak Sanatı - Forum

Tolga

Erdem GÖZ

• 352
  • Meslek: Makina Teknikeri
  • Yer: KIRKLARELİ
Tolga
« : 13 Aralık 2020, 17:28:58 »
Geçtiğimiz günlerde Anıl modelimi paylaşmıştım onun üzerine çıkardığım ikinci modeli sizlerin beğenisine sunuyorum. Bu modelim adı Anıl ağabeyimle birlikte şehit Olan Tolga astsubayın ismini vermek istedim bu yüzden bu modelin adınıda “Tolga” koydum.

Teknik Özellikler :
Çelik : W1-W2 (esaş eğe)
Kabza : 4116
Toplam Boy : 179 mm
Namlu : 72 mm
Kabza : 107 mm
Kalınlık : 5 mm
Kapak Kalınlık : 3 mm

k

Akıl Yaşta Değil Baştadır.

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Tolga
« Yanıtla #1 : 13 Aralık 2020, 18:25:18 »
Elinize sağlık.  :)
Kabza rengi meneviş rengi mi)

Erdem GÖZ

• 352
« Yanıtla #2 : 13 Aralık 2020, 18:48:14 »
Elinize sağlık.  :)
Kabza rengi meneviş rengi mi)
Çok teşekkür ederim evet meneviş rengi açıkçası kilit mekanizmasında sıkınntı çıkararırmı diye şüphe vardı içimde fakat bir sıkıntı çıkarmadı renkte hoşuma hitti ve böylr bıraktım :)

Şaban Kurt

• 1201
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #3 : 13 Aralık 2020, 19:03:43 »
Eline sağlık kardeşim bu modelde çok harika olmuş  :)
Gendarmerie Special Operation...

Erdem GÖZ

• 352
« Yanıtla #4 : 13 Aralık 2020, 19:25:26 »
Eline sağlık kardeşim bu modelde çok harika olmuş  :)
Çok teşekkür ederim Şaban abi model üretmeye çalışıyorum 2 model daha tasarladım yavaş yavaş bitirip paylaşmaya çalışıyorum  :)

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #5 : 13 Aralık 2020, 21:34:19 »
Eline sağlık kardeşim sen bu işi çözmüşsun başarıların devamını dilerim :2up
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

Erdem GÖZ

• 352
« Yanıtla #6 : 13 Aralık 2020, 21:44:13 »
Eline sağlık kardeşim sen bu işi çözmüşsun başarıların devamını dilerim :2up
Çok teşekkür ederim elimden geldiğince uğraşıyorum  :)

orkunaydin350

• *
  • 1956
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
« Yanıtla #7 : 14 Aralık 2020, 09:57:01 »
Eline sağlık ustam. Ağaç kullanmadığın için midir bilmiyorum ama, diğeri bana daha sıcak ve güzel geldi. Favorim önceki yaptığın model. :2up

Kutsal

• 2123
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #8 : 14 Aralık 2020, 10:39:10 »
Çok güzel bir çalışma, devamını heyecanla bekliyoruz.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Erdem GÖZ

• 352
« Yanıtla #9 : 14 Aralık 2020, 10:40:24 »
Eline sağlık ustam. Ağaç kullanmadığın için midir bilmiyorum ama, diğeri bana daha sıcak ve güzel geldi. Favorim önceki yaptığın model. :2up
Çok teşekkür ederim Orkun abi fakat daha usta değilim  :) bu modeli frame lock denilen tarzda yapmak istedim çakı işi çok meşakatli maalesefki. Önceki model üzerinde yoğunlaşmaya başladım birkaç yerinde hata vardı onları düzeltiyorum inşallah yakında daha profrsyonelce çalışmaları paylaşacağım önceki modelle ilgili

Çok güzel bir çalışma, devamını heyecanla bekliyoruz.
Çok teşekkür ederim abi devamı yolda  :)

orkunaydin350

• *
  • 1956
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
« Yanıtla #10 : 14 Aralık 2020, 13:20:31 »
Çok teşekkür ederim Orkun abi fakat daha usta değilim  :) bu modeli frame lock denilen tarzda yapmak istedim çakı işi çok meşakatli maalesefki. Önceki model üzerinde yoğunlaşmaya başladım birkaç yerinde hata vardı onları düzeltiyorum inşallah yakında daha profrsyonelce çalışmaları paylaşacağım önceki modelle ilgili

Merakla bekliyorum. :2up
Gördüğüm kadarıyla ve haklı olarak katlanır çakılar, sabit namlu biçaklara göre daha çok tercih ediliyor ve talep görüyor. Bu konuda ne kadar başarılı olur ve sağlam mekanizmalar üretirsen, bıçakçılığın ve ustalığın katlanarak ilerleyeceğine inanıyorum. Sonuçta sabit namlu formlar bir yerden sonra aynı adımları tekrarlama üzerine devam ediyor. İyi çakıların her zaman müşterisi çıkacağına inanıyorum. Ve hatta bıçak yapan biri olarak ilk müşterilerinden biri olabilirim. :2up

Erdem GÖZ

• 352
« Yanıtla #11 : 14 Aralık 2020, 14:29:37 »
[/quite]

Merakla bekliyorum. :2up
Gördüğüm kadarıyla ve haklı olarak katlanır çakılar, sabit namlu biçaklara göre daha çok tercih ediliyor ve talep görüyor. Bu konuda ne kadar başarılı olur ve sağlam mekanizmalar üretirsen, bıçakçılığın ve ustalığın katlanarak ilerleyeceğine inanıyorum. Sonuçta sabit namlu formlar bir yerden sonra aynı adımları tekrarlama üzerine devam ediyor. İyi çakıların her zaman müşterisi çıkacağına inanıyorum. Ve hatta bıçak yapan biri olarak ilk müşterilerinden biri olabilirim. :2up

Dediğin gibi orkun abi daha çok talep var. Fakat mekanizmayı ve işçiliği güzel olurda bende bunun için elimden geleni yapıyorum. Sana çakı yapmaktan büyük keyif ve onur duyarım :)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #12 : 08 Ocak 2021, 21:06:36 »
mükemmel olmus Erdemim

Erdem GÖZ

• 352
« Yanıtla #13 : 25 Ocak 2021, 15:58:08 »
mükemmel olmus Erdemim
Çok teşekkür ederim Ersin abi

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #14 : 31 Mart 2021, 09:49:43 »
Geçtiğimiz günlerde Anıl modelimi paylaşmıştım onun üzerine çıkardığım ikinci modeli sizlerin beğenisine sunuyorum. Bu modelim adı Anıl ağabeyimle birlikte şehit Olan Tolga astsubayın ismini vermek istedim bu yüzden bu modelin adınıda “Tolga” koydum.

Teknik Özellikler :
Çelik : W1-W2 (esaş eğe)
Kabza : 4116
Toplam Boy : 179 mm
Namlu : 72 mm
Kabza : 107 mm
Kalınlık : 5 mm
Kapak Kalınlık : 3 mm

k
Namlu yanındaki yastık pulları kalın olmuş namlunun yamuk durmasına neden olmuş o pulların görünmememsi gerekir 0,30mm bakır kullanılması gerekir. Ben bu sıkıntılı durumlar yüzünden pivot kullanmıyorum yastık pulunada gerek kalmıyor. Gözü seveyim perçinin ;D
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''