Sefa hocam, devamsız bir öğrencin olarak , her ne kadar başlıktaki açıklama şahane olsa dahi benim gibi daha düz mantıklı adamlar için bir sorum olacak; sulu yorgun bir eğe ve tamamen talaş kaldırmalı bir işçilik yapılacaksa, çamurlama işine kadar nasıl bir yol izlenmelidir. Faraza sferoidal _ birinci taşlama_ normalizasyon , ( ne bileyim 3 defa mesela) , çamur gibi . Gerilim giderme ve yahut normalizasyon nasıl kullanılmalı?
P.s. Orkun hocam o çamuru biz kullandık bişey anlamadık , içinde texas çamuru ve nehir suyu var yazıyor iş pek çamurda diil de çelikte sanki, daha da bir sorunuz olursa o çamur bende var
Devamsızlık hepimizin sorunu

her şey yolundaysa önemli değil. burak, dümdüz bir mantıkla ve kısaca söylemek gerekirse; eğenin çatlağı vs yoksa yorgunluğu önemli değil, sonuç olarak yumuşatma tavlaması yapılacak ve sertliği giderilecek. O halde sırasıyla işlem basamakları, ( tavlama yöntemleriyle ilgili kafaya takılan sorular için "tavlama çeşitleri" başlığı..)
1. Yumuşatma tavlaması
2. Yüzeyle yapılacak tüm işlemlerin bitirilmesi( taşlama, eğeleme, çizme, delme, sürtme, perdah vs. vs.)
3. En az iki kez normalizasyon ( mümkünse 3 veya 5.. ne kadar çok normalizasyon, o kadar ince tane ve o kadar detay hamon)
4. Yüzeyi çamurlama ( çamur detayı bu başlıkta var) çamurda sihirli bir formül yok, her türlü çamurla olur net bilgi.
5. Su verme işlemi ( detayları bu başlıkta var)
6. Yüzey perdahı, son perdah ve ardından asit - parlatma döngüsü
İşlemler kısaca böyle, kafaya takılan bir soru varsa devam ederiz.