Bıçak Sanatı - Forum

Beton çivilerinden çakı yapımı..

Muhammed Kargı

• 157
  • Yer: YOZGAT
Beton çivilerinden çakı yapımı..
« : 10 Ocak 2021, 15:43:10 »

Yaklaşık 2 ay önce ilk ocak kaynağı denememi yaptım. Bahçede bulduğum yaklaşık 20 adet kadar beton çivisi üzerinde bu denemeyi yapmaya karar verdim. Çeliğinin cinsi nedir nasıldır bilmiyordum spiral ile kesim yaptığımda çıkan kıvılcımardan yüksek karbonlu bir çelik olduğunu düşündüm ve işe başladım. Aslında amacım ocak kaynağı yapayım sonra bundanda güzel bir bıçak yapayım diye yola çıkmadım açıkçası. Asıl amacım kaynak sıcaklığına çıkabiliyormuyum, kaynatma işlemini becerebiliyormuyum diye basit bir deneme için yola çıktım. Daha sonra baktım sanki oluyo gibi :) dedim şunu lama haline getireyim getirdimde. Lama haline getirdiğim bu parçayı tapan bıçakları yapan bi arkadaşımdan rica ettim benim için bi tane çakı yaptı. Aslında çakıyı kendim yapmayı düşünüyordum ama açıkcası cesaret edemedim sabit namlulu bir çok bıçak yaptım ama çakı deneyimim hiç olmadı o yüzden arkadaşımdan rica ettim. Namlunun ucu bu kadar dik olmasa biraz daha güzel olabilirdi diye düşünüyorum. Daha sonra porçöz ile asit karartma yaptım ortaya böyle bişey çıktı

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
Ynt: Beton çivilerinden çakı yapımı..
« Yanıtla #1 : 10 Ocak 2021, 18:56:04 »
Elinize sağlık kaynak işlemi güzel olmuş ama beton çivisi iyi bir seçim mi bilemedim. Bu tarz bıçaklar bana pek güzel gelmiyor o yüzden yorum yapmayacağım  O:-) :)

orkunaydin350

• *
  • 1956
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #2 : 11 Ocak 2021, 09:35:57 »
Asıl amacına ulaşmanıza sevindim. :2up Tebrikler. Başarılı ve tam birleşmiş ocak kaynağını ilk seferde başarmanız beni de cesaretlendirdi. Fırsat bulursam ben de denemek istiyorum.

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 15 Ocak 2021, 14:38:33 »
Ustam ellerinize sağlık ben sonuca hayran kaldım. Asitleme sonrası ne güzel bir sonuç çıkmış ortaya. Beton çivisini inşaatta kullanırken darbe sonrası çok çabuk kırılıyor diye biliyorum. Çeliğin yapısı hususunda bıçak yapımına uygunluğu hakkında bir fikrim yok ama dediğim gibi görseli beni çok etkiledi. Tekrardan ellerinize sağlık.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Emrah Krcn

• 34
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #4 : 15 Ocak 2021, 15:40:36 »
Elinize emeğinize sağlık, gayet güzel bi çakı olmuş devamını bekleriz.

Şaban Kurt

• 1201
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #5 : 15 Ocak 2021, 16:18:07 »
Elinize sağlık gayet güzel desen vermiş elleriniz dert görmesin
Gendarmerie Special Operation...

Muhammed Kargı

• 157
  • Yer: YOZGAT
« Yanıtla #6 : 15 Ocak 2021, 23:49:50 »
Asıl amacına ulaşmanıza sevindim. :2up Tebrikler. Başarılı ve tam birleşmiş ocak kaynağını ilk seferde başarmanız beni de cesaretlendirdi. Fırsat bulursam ben de denemek istiyorum.

Eyvallah orkun ustam teşekkür ederim  :) Asıl amacıma ulaşmak inanın benide çok mutlu etti. Bu işte her ne kadar beklenmedik kötü süprizler oluyor olsada güzel süprizlerde bir o kadar ihtimal dahilinde  :) Umarım sizde bu güzel süprizlere denk gelirsiniz  ;)

[/quote]

Ustam ellerinize sağlık ben sonuca hayran kaldım. Asitleme sonrası ne güzel bir sonuç çıkmış ortaya. Beton çivisini inşaatta kullanırken darbe sonrası çok çabuk kırılıyor diye biliyorum. Çeliğin yapısı hususunda bıçak yapımına uygunluğu hakkında bir fikrim yok ama dediğim gibi görseli beni çok etkiledi. Tekrardan ellerinize sağlık.
Çok teşekkür ederim mehmet ustam.. sizin gibi bir ustadan böyle güzel şeyler duymak ocak kaynağını başarmaktan daha kıymetli inanın benim için.. Beğenmenize çok sevindim. Bir çok testten geçirdim pirinç testi, deri kesme testi, sert kurumuş meşe vs.. bıçağı hepsinden tatmin edici sonuçlar aldım. Çelikten bende en başta sizin gibi emin değildim zaten amacımda dediğim gibi kaynak olayını denemekti. Şükür pişmanda olmadım

Elinize emeğinize sağlık, gayet güzel bi çakı olmuş devamını bekleriz.

Çok teşekkür ederim ustam. Yeni çalışmalara başladım. Kısmetse yakın zamanda paylaşacağım

Elinize sağlık gayet güzel desen vermiş elleriniz dert görmesin
Teşekkür ederim şaban ustam.. Şahsen desen çıkacağını tahmin ediyordum ama bu kadar olacağını tahmin etmiyordum şaşırttı beni.. Elimde bir miktar 15N20 var çivi boyutunda kesip aralara koysam daha güzel birşeyler ortaya çıkabilirdi diye düşünüyorum