Emeğine sağlık ustam. Denedikten sonra yorumunu merak ediyorum, paylaşırsan sevinirim. Bakalım ne gibi bir fark olacak. Bu arada klasik kullandığımız dış yüzüne polisaj macunu sürülmüş masatın var mı?
Çok teşekkür ederim. Bu kayış benim değil yaşlı bir berberin. 2-3 sene önce paslı bir usturasına restorasyon yapmıştım. O zamandan beri tanışıklığımız var. Söylediğine göre deri kayış yaklaşık 40-50 senelik. Zeytinyağını birlikte baya yedirdik. Ondan sonra kayışın halini beğendi kendisi.
O zaman usturalar traş edecek kadar keskin olmuştu ama gerek bilgisizliğim gerek ekipman eksikliğim nedeniyle tam olarak ustura keskinliğine çıkaramamıştm. Yeni olarak dükkanını taşıdı, usturalarını kaldırmış. Bulabilirse ( Ustura bilemek için eskiden yağ taşı varmış. Zeytinyağı sürermiş, onu çöpe atmış seneler önce.) tekrar bir elden geçireceğim, asıl test o zaman belli olur. Tabi deriler de yaşlı onun da etkisi var. Uğraşabilirsem usturalara da ayrı bir konu açarım.
Yağ sürüldükten sonraki hali:

2-3 sene önce bunu da (Bu da benim değil./ İsmini hatırlayamadı.) restore etmiştim, buna da krom oksitli macun sürülecek. Bir tarafına pembe(kalın), bir tarafına mavi(ince) Tarık Haznedar ustadan aldığım polisaj macununu sürmüştüm. (Ortadaki mdfyi ben koymuştum.)
Fotoğrafı: