Bıçak Sanatı - Forum

Trak higonokamisi

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Trak higonokamisi
« : 23 Ocak 2021, 20:59:06 »
Merhaba, açıkçası çakı işinden oldum olası haz etmem ama sanırım kendime uygun bir kanal buldum sonunda.

Çakı aslında bir ön çalışma, yani kafamdakileri pratiğe dökme çabası.
Bu gün atölyeye kaçıp elime geçenler ile yaptığım bir iş.
Yanaklarda 1075 çelik, merkezde 1.4112
Yanaklarda sert lehim gümüş ve prinç eritildi.

« Son Düzenleme: 11 Mart 2021, 13:16:53 Gönderen: gökhan bakla »

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
Ynt: trak higonokamisi
« Yanıtla #1 : 23 Ocak 2021, 21:08:34 »
Elinize sağlık ustam, bayağı emek vermişsiniz çok orijinal bir şey olmuş. Namlu formu açıkçası pek hoşuma gitmedi 😅 biraz daha estetik olabilirdi diye düşünüyorum. Ha orjinali böyleyse ona lafım yok  :2up
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

mustafa çınar

• 509
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2 : 23 Ocak 2021, 21:19:15 »
   Eline sağlık Gökhan ustam. Sana yakışan bir iş olmuş. Bende bir higonokami var ama söyle bir sıkıntısı var. Namlu kapandığı zaman bir stop mekanizması yok bu nedenle bıçağın ağız kısmı pirince değiyor maalesef.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #3 : 23 Ocak 2021, 22:19:29 »
Elinize sağlık ustam, bayağı emek vermişsiniz çok orijinal bir şey olmuş. Namlu formu açıkçası pek hoşuma gitmedi 😅 biraz daha estetik olabilirdi diye düşünüyorum. Ha orjinali böyleyse ona lafım yok  :2up

Teşekkürler Muhammet, tabi ki bu orjinal ürünün kopyası değil ama bir esinlenme var elbette. Namlu formuda o yüzden bu şekilde.

Eline sağlık Gökhan ustam. Sana yakışan bir iş olmuş. Bende bir higonokami var ama söyle bir sıkıntısı var. Namlu kapandığı zaman bir stop mekanizması yok bu nedenle bıçağın ağız kısmı pirince değiyor maalesef.

Teşekkürler Mustafa, Friction folder modellerde genel bir sıkıntı aslında bahsettiğin şey. Ama çözümsüz bir sorunda değil. küçük bir stoper pim vs. türü bir şey namlunun tam kapanmasını ve iç tarafa çarpmasını engelleyebilir.
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2021, 22:21:12 Gönderen: gökhan bakla »

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: Trak higonokamisi
« Yanıtla #4 : 23 Ocak 2021, 22:44:43 »
Eline sağlık Gokhan abi caki Zor is
trak ya bizim oralardan mi esinlenme 😁

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #5 : 24 Ocak 2021, 22:59:42 »
Fotoğrafları göremiyorum. Instagram'dan baktım, kabza kısmı çok şık olmuş. Elinize sağlık.

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #6 : 25 Ocak 2021, 03:00:29 »
Fotoğraflarına bende İnstagram' dan baktım. Rustik bir görünüşü var elinize sağlık usta.

orkunaydin350

• *
  • 1956
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #7 : 25 Ocak 2021, 08:49:06 »
Eline sağlık ustam. Hiç bu kadar kirli seviyesinde Rustik çalışma görmemiştim senden. İlk görünce şaşırdım açıkçası. :) Namlunun sonundaki emniyet yerinde oval kısım namlu çeliğinin devamı mı yoksa ek bir parça mı kaynattın?

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #8 : 25 Ocak 2021, 20:25:39 »
Eline sağlık Gokhan abi caki Zor is
trak ya bizim oralardan mi esinlenme 😁
Teşekkürler, e biraz üle... ;)

Fotoğrafları göremiyorum. Instagram'dan baktım, kabza kısmı çok şık olmuş. Elinize sağlık.
Teşekürler Bora

Fotoğraflarına bende İnstagram' dan baktım. Rustik bir görünüşü var elinize sağlık usta.

Teşekkürler İbrahim..

Eline sağlık ustam. Hiç bu kadar kirli seviyesinde Rustik çalışma görmemiştim senden. İlk görünce şaşırdım açıkçası. :) Namlunun sonundaki emniyet yerinde oval kısım namlu çeliğinin devamı mı yoksa ek bir parça mı kaynattın?
Teşekkürler Orkun, biraz kirli ama ocaktan çıkan işlerin dokusuna karşı bir zaafım var zira pek çok işlerimde sırttaki dövme dokuyu kaybetmemeye özen gösteririm.
Bu işte ise tamamen serbest takıldım... ;)
Arka parça kaynak değil dövme ile oluştu...

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #9 : 25 Ocak 2021, 22:52:48 »
ustam elinize sağlık fotoğrafları yeni görebildim, rustik görünüm bence de çok yakışmış :)

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #10 : 28 Ocak 2021, 09:36:21 »
ustam elinize sağlık fotoğrafları yeni görebildim, rustik görünüm bence de çok yakışmış :)

Çok teşekkürler Hüseyin.  ;)