Bıçak Sanatı - Forum

Hdpe 2 lineer lock

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
Hdpe 2 lineer lock
« : 01 Nisan 2021, 00:34:48 »
Çakı 2. Lineer lock denemem ilkinin kabzasında çatlak oluştuğu için eklemek istemedim. Pivot olarak 4mm kartela vidası kullandım vidaları ise harddiskten sökmüştüm. Yanakları paslanmaz ancak kalitesi hakkında fikrim yok. Detaylı bir planını en kısa sürede ölçüleriyle birlikte paylaşacağım.

Yanakların pek bi çirkin gözüktüğünün farkındayım    ;D

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Hdpe 2 lineer lock
« Yanıtla #1 : 01 Nisan 2021, 11:05:45 »
Çakı 2. Lineer lock denemem ilkinin kabzasında çatlak oluştuğu için eklemek istemedim. Pivot olarak 4mm kartela vidası kullandım vidaları ise harddiskten sökmüştüm. Yanakları paslanmaz ancak kalitesi hakkında fikrim yok. Detaylı bir planını en kısa sürede ölçüleriyle birlikte paylaşacağım.

yanakların pek bi çirkin gözüktüğünün farkındayım    ;D
[/quo
Liner olarak kullandığın çeliğin yay çeliği olması gerekir. Bunun için 301 paslanmaz kullanabilirsin. sıradan bir paslanmaz kullanirsıan zamanla kilit görevini yapmayacaktır. Sorular için bana ulaşabilirsin
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 01 Nisan 2021, 12:01:18 »
Eline sağlık Hüseyin.Kabzada denediğin geri dönüşüm malzeme bile tebriği hakediyor.  :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #3 : 01 Nisan 2021, 12:38:01 »
Eline sağlık Hüseyin.  :2up

Huseyin KESKİN

• 574
« Yanıtla #4 : 01 Nisan 2021, 19:14:27 »

yanakların pek bi çirkin gözüktüğünün farkındayım    ;D

Liner olarak kullandığın çeliğin yay çeliği olması gerekir. Bunun için 301 paslanmaz kullanabilirsin. sıradan bir paslanmaz kullanirsıan zamanla kilit görevini yapmayacaktır. Sorular için bana ulaşabilirsin
Mehmet ustam yanlış bir tercih olduğunu biliyordum ama malzeme temininde sıkıntı yaşadığım için artık elde ne varsa giriştim  ;D teklifin için de çok teşekkür ederim ustam eğer sorun olursa yazacağım :)
Eline sağlık Hüseyin.Kabzada denediğin geri dönüşüm malzeme bile tebriği hakediyor.  :2up
Teşekkür ederim abi kabzayı dönüştürürken fazla ısıttığım için yeterince parlamadığını düşünüyorum tavsiyem ne kadar kullanılacaksa o kadarı eritip preslemek :2up
Eline sağlık Hüseyin.  :2up
Teşekkür ederim ustam :) :)

fatihbyfatih

• 152
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #5 : 02 Nisan 2021, 00:26:53 »
Eline sağlık hocam. Maşallah imkanları güzel değerlendiyorsun. Darısı başıma :)

Şaban Kurt

• 1201
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #6 : 05 Nisan 2021, 13:43:39 »
Elinize sağlık güzel olmuş ustam  :)
Gendarmerie Special Operation...

Huseyin KESKİN

• 574
« Yanıtla #7 : 05 Nisan 2021, 15:12:57 »
Eline sağlık hocam. Maşallah imkanları güzel değerlendiyorsun. Darısı başıma :)
Teşekkür ederim ustam olabildiğince üretken olmaya çalışıyorum  :)

Elinize sağlık güzel olmuş ustam  :)
Teşekkür ederim  :) :)

Erdem GÖZ

• 352
  • Meslek: Makina Teknikeri
  • Yer: KIRKLARELİ
« Yanıtla #8 : 05 Nisan 2021, 22:09:54 »
Öncelikle ellerinize sağlık. Gayet güzel bir çalışma bu işe devam etmeyi düşünüyor iseniz size birkaç tavsiye olacak.
-kilit kısmında detent denilen olayı yapmanız ( yaylanma yapan kilit kısmına 1-1.5 mm çelik bilye takılmasıdır.)
- pul kullanılması sağlıklı açılma ve merkezleme içindir.( ben 0.10 mm bronz kullanıyorum. Bronz doğru kullanıldığında çok iyi açılma performansı vermekte.)
Onun haricinde aklınıza takılan veya malzeme tedariği ile ilgili bir sorunuz olursa çekinmeden instagramdan yazabilirsiniz foruma fazla giremiyorum.

https://instagram.com/egknives?igshid=1vpr1tpnilut6
Akıl Yaşta Değil Baştadır.

Huseyin KESKİN

• 574
« Yanıtla #9 : 06 Nisan 2021, 03:56:08 »
Öncelikle ellerinize sağlık. Gayet güzel bir çalışma bu işe devam etmeyi düşünüyor iseniz size birkaç tavsiye olacak.
-kilit kısmında detent denilen olayı yapmanız ( yaylanma yapan kilit kısmına 1-1.5 mm çelik bilye takılmasıdır.)
- pul kullanılması sağlıklı açılma ve merkezleme içindir.( ben 0.10 mm bronz kullanıyorum. Bronz doğru kullanıldığında çok iyi açılma performansı vermekte.)
Onun haricinde aklınıza takılan veya malzeme tedariği ile ilgili bir sorunuz olursa çekinmeden instagramdan yazabilirsiniz foruma fazla giremiyorum.

https://instagram.com/egknives?igshid=1vpr1tpnilut6
Teşekkür ederim detent olayında bilyenin çelik değil de daha sert bir malzemenin kullanıldığını düşünmüştüm, rulman bilyelerini bu iş için kullanabiliriz sanırım ::)
Aslında pul kullandım ve sıradan bir sac olmasına rağmen çok fark etti. En yakın sürede bronz sac temin etmeye çalışacağım. Tavsiyeleriniz için tekrardan teşekkür ederim  :)