İki ayrı işlemde acıyı nasıl denk getiriyorsunuz. Bende bant zımpara bileme serbest elle bileme yapıyorum veya agizini açıyorum sonrasinda sadece kıla aliyorum
Selamlar bende sizin gibiydim elimle açmaya çalışıyordum olmuyordu etmiyordu derken biraz zaman geçtiğinde jilet keskinliği gibi keskinlik serbest elle bile almaya başladım buradaki biraz el alışması gibi geliyor bana açılarda önemli tabiki.
merhaba. benim takıldıgım kesici agızı 0,5 ten acmanız. 0,3 e veya 0,2 ye indirip denedinizmi agız kalın kalınca kesim zor oluyor. tabi bu benım tecrubem.
Kesici ağzını bant zımpara da açıyorum geri kalanını taşla hallediyorum taşlar kılağı alıyor kesimide güzel fakat kağıdı direkt kesemiyorum veya kol kıllarını alamıyorum sıkıntı tam olarak bu
Alıntı yapılan: Emrah06 - 04 Nisan 2021, 20:11:55Selamlar bende sizin gibiydim elimle açmaya çalışıyordum olmuyordu etmiyordu derken biraz zaman geçtiğinde jilet keskinliği gibi keskinlik serbest elle bile almaya başladım buradaki biraz el alışması gibi geliyor bana açılarda önemli tabiki.Hocam normal biley taşımı var sizde yoksa bu attığım setten mi var
Alıntı yapılan: Hikoglisemi - 04 Nisan 2021, 19:54:04Kesici ağzını bant zımpara da açıyorum geri kalanını taşla hallediyorum taşlar kılağı alıyor kesimide güzel fakat kağıdı direkt kesemiyorum veya kol kıllarını alamıyorum sıkıntı tam olarak buEn son kalan kılağıyı temizlemek için birşey yapıyor musunuz ?Kılağı temizlemek için farklı yollardan en yaygın deri masat kullanmak, deri tek başına da iş görebilirken üstüne farklı polisaj macunları sürüldüğünde etkisi çok daha fazla artar. Benim tavsiyem şu ürünü deri masat ile kullanmanız, oldukça tatminkardır.https://a.aliexpress.com/_uvn4m9
Alıntı yapılan: Hikoglisemi - 04 Nisan 2021, 20:23:48Alıntı yapılan: Emrah06 - 04 Nisan 2021, 20:11:55Selamlar bende sizin gibiydim elimle açmaya çalışıyordum olmuyordu etmiyordu derken biraz zaman geçtiğinde jilet keskinliği gibi keskinlik serbest elle bile almaya başladım buradaki biraz el alışması gibi geliyor bana açılarda önemli tabiki.Hocam normal biley taşımı var sizde yoksa bu attığım setten mi var Kendi yapmış olduğum bileyleme aparatı var ama işin aslı ilk yaptığım bıçaklar çok sert olduğundan elmas v.b. gibi şeylerimde yoktu. Elimde 3 tane taşım varken onlarla da ve zımparalarla da açamamıştım ilk kesici ağızı şuan karbosanın kırmızı tırpan taşını almıştım çok yüksek sertlik hissettiğim 62 Hrc gibi bıçaklarımın ilk ağızlarını onunla açtım 10 dakikamı almadı. Sonrasında düz bir düzleme yapıştırdığım zımparalar ile 80 - 120 - 200 - 320 - 500 - 800 - 1000 -1500 gibi klagı gidene kadar elde serbest bileyliyorum. Geriye kalan 3 taşımı da kullanıyorum ama zımparalardan aldığım o keskinliği alamıyorum. Taş dediklerimde çok kaliteli değiller açıkçası o yüzden taşlar yalan gibi diyemiyorum. Tek bildiğim çin malı gibi olanlar hayatta işe yaramıyorlar.Saygılarımla.
10000 son taş ile bitirdim şuan açı 12.5