Uzun zamandır Hemen hemen çoğu bıçağı Pukko hariç makinada açmadım
Lansky bileme seti ile açtım n690 dahil ağzı biraz daha ince 0.5 mm bırakıyorum
Bir taraftan bilerken diğer kısımdan sıvama yapıyor mu veya bıçağı aparattan çıkarıp ağız inceliğini kontrol ediyorum bu tarz taşlarla bileme yapmak uzun zaman alıyor fakat keskinlik istenilen açı gayet güzel oluyor makinayla yakından uzaktan alakası olmuyor büyük ihtimal taşları hızlı geçiyorsunuz yeterli aşındırma yapmıyor maximum bir taşı kendimden örnek vereyim ilk kalın kumda her iki tarafa da 20 dakika çalışıyorum sertlik aşındırma direnci vs zamanı ikiye katlar ayrıca taş kalitesi çok farkeder.
hocam size bi sorum olucak her iki yüzeyinde eşit olması için ben mesela sağ yüzü için 30 kez sürüyorum diğer yüz için 30 kez taşlar inceldikçe sürme sayısını düşürmelimiyim yoksa aynı sayıda mı sürmeliyim ? dediğiniz gibi işlemi biraz çabukda bitiriyor olabilirim.
Bence sorun az bilemeniz dediğim gibi
Sertlik ve aşınma direnci büyük etken o yüzden ağzın aşınmasını maximum kalın taşla yaptıktan sonra inceliğini kontrol edin sonra bir alt kuma geçin sorun bence az bilemenizle kaynaklı hala yapamıyorsanız
ağzın komple bileyin kılağı yani ağız sıvanması çapak oluşsun sonra sırada ki taşlara geçin sorun çözülür bence her iki tarafı eşit bilemek sorunu çözmez çünkü ağız bir tarafta tamamen körelmiştir uc kısımda daha pürüzsüz bir kesim yapılabilir örnek olarak söylüyorum
o yüzden bileme sayısını hesaba katmayın ağızın kalın kumda ciddi bir seviyede incelediğini görürseniz bir alt kuma geçin çünkü bütün kumları aynı sayıda bileme yapmak bıçağı bilemez aşınmayı arttıracak olan en kalın kum olan taştır bir aşınma yeterli seviyeye gelmezse kalın kumda ince kumlarla daha çok bocalarsınız ve sağlıklı bileme yapamazsınız.