Bıçak Sanatı - Forum

Mod.1 Çoban R3 modelim

iskender

• 69
  • Meslek: kamu
  • Yer: Tekirdağ
Mod.1 Çoban R3 modelim
« : 01 Mayıs 2021, 13:09:04 »
İyi günler sevgili ustalarım.Bir modeli yaparken önce tasarlıyorum.Hayalimde canlandırıyorum, yaparken, kullanırken düşlüyorum.Belli belirsiz bir profil oturuyor hayalimde.Sonra kağıt üzerine çizimler çıkartıyorum.Düzeltmeler yapıyorum.Sonra planladığım ölçülere sadık kalarak kontroplaktan profil çıkartıyorum.Elime alıp tartıyor, evirip çeviriyorum.Gözüme batan, elime değen, içime sinmeyen yerlerini belirleyip tekrar düzeltiyorum.Defalarca çizip kalıp çıkarıyorum.Tamam bu oldu diyebileceğim noktaya gelince de son halini veriyorum.Nihayetinde çelik üzerinde işlemeye başlamam ise günler sonra oluyor.Elbette tasarım aşamasında bilinç altında bıçağa dair kalan kırıntılar etkili oluyor.Ama genel olarak kendine has bir tasarım olmasına dikkat ediyorum.
Mod.1 Çoban R3 modelim "Çoban" modeli olarak tasarladığım geleneksel hatlara uyumlu ve günlük kullanım şartlarını ortalama karşılabilecek ilk modelimin revize edilmiş halinin devamıdır.Sanırım yaptıkça "ya şurası da şöyle mi olsaydı" diyerek revize etmeye devam edeceğim.
Ustalarımın beğenilerinden ziyade , katkı yapacak her türlü eleştiri ve önerisini önemsiyorum.Saygılarımla
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2021, 13:29:41 Gönderen: iskender »

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Mod.1 Çoban R3 modelim
« Yanıtla #1 : 01 Mayıs 2021, 17:41:32 »
Elinize sağlık.
Formu sade ve kullanışlı. Ayrıca bileme çentiği ve taşlama eşiği civar tasarımı çok hoş.

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #2 : 01 Mayıs 2021, 17:50:16 »
Kılıfın üzerindeki yazı ve bıçağın üzerindeki yazılar hoşuma gitmedi ben sevemiyorum bu lazerle pnp kağıdıyla basılan şeyleri.

Herşey çok güzel görünüyor. bileme çentiği ve balçaktaki o dairesel bütünlük bana tebessüm ettirdi gözüm ordan bıçağın namlusuna çevrildi namlu ucundan sırta doğru açılan ikinci ağız yine hoşuma gitti kabzaya baktım oda güzel kılıf desen sade ve şık :)
Elinize sağlık.

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #3 : 01 Mayıs 2021, 18:26:55 »
eleştirecek bir şeyler aradım ancak bulamadım elinize sağlık hem model hem de işçilik olarak güzel olmuş  :)

iskender

• 69
« Yanıtla #4 : 01 Mayıs 2021, 18:57:18 »
Elinize sağlık.
Formu sade ve kullanışlı. Ayrıca bileme çentiği ve taşlama eşiği civar tasarımı çok hoş.
Teşekkür ederim, vakit ayırıp görüşlerinizi belirttiğiniz için.

iskender

• 69
« Yanıtla #5 : 01 Mayıs 2021, 19:01:20 »
Kılıfın üzerindeki yazı ve bıçağın üzerindeki yazılar hoşuma gitmedi ben sevemiyorum bu lazerle pnp kağıdıyla basılan şeyleri.

Herşey çok güzel görünüyor. bileme çentiği ve balçaktaki o dairesel bütünlük bana tebessüm ettirdi gözüm ordan bıçağın namlusuna çevrildi namlu ucundan sırta doğru açılan ikinci ağız yine hoşuma gitti kabzaya baktım oda güzel kılıf desen sade ve şık :)
Elinize sağlık.
Baştan sona dikkatli olarak görüşünüzü belirtmeniz çok değerliydi.Lazer yazma konusunda sizinle hemfikirim, keşke soğuk damga yapabilmek için gürültüyü önemsemediğim bi atölyem olsaydı.Objektif bakışınız için ayrıca minnettarım

iskender

• 69
« Yanıtla #6 : 01 Mayıs 2021, 19:02:53 »
eleştirecek bir şeyler aradım ancak bulamadım elinize sağlık hem model hem de işçilik olarak güzel olmuş  :)
Vakit ayırıp görüşünüzü yazdığınız için teşekkür ederim.