İyi günler sevgili ustalarım.Bir modeli yaparken önce tasarlıyorum.Hayalimde canlandırıyorum, yaparken, kullanırken düşlüyorum.Belli belirsiz bir profil oturuyor hayalimde.Sonra kağıt üzerine çizimler çıkartıyorum.Düzeltmeler yapıyorum.Sonra planladığım ölçülere sadık kalarak kontroplaktan profil çıkartıyorum.Elime alıp tartıyor, evirip çeviriyorum.Gözüme batan, elime değen, içime sinmeyen yerlerini belirleyip tekrar düzeltiyorum.Defalarca çizip kalıp çıkarıyorum.Tamam bu oldu diyebileceğim noktaya gelince de son halini veriyorum.Nihayetinde çelik üzerinde işlemeye başlamam ise günler sonra oluyor.Elbette tasarım aşamasında bilinç altında bıçağa dair kalan kırıntılar etkili oluyor.Ama genel olarak kendine has bir tasarım olmasına dikkat ediyorum.
Mod.1 Çoban R3 modelim "Çoban" modeli olarak tasarladığım geleneksel hatlara uyumlu ve günlük kullanım şartlarını ortalama karşılabilecek ilk modelimin revize edilmiş halinin devamıdır.Sanırım yaptıkça "ya şurası da şöyle mi olsaydı" diyerek revize etmeye devam edeceğim.
Ustalarımın beğenilerinden ziyade , katkı yapacak her türlü eleştiri ve önerisini önemsiyorum.Saygılarımla