Bıçak Sanatı - Forum

Mod.1 Çoban Modeli

iskender

• 69
  • Meslek: kamu
  • Yer: Tekirdağ
Mod.1 Çoban Modeli
« : 02 Mayıs 2021, 14:28:00 »
Mod.1 Çoban Modeli
Genel kullanım şartlarını yerine getirebilen, geleneksel çizgilerde tasarladığım ilk modelimdi.Daha önce de belirttiğim gibi bilinçaltında bıçağa dair kalan kırıntıların etkisi mutlaka vardır.
Ölçüler:250x40x3 mm
Çelik:Ck75 (Kişisel tecrübem dengeli, sorunsuz su verilebilen ve güzel keskinlik alabilen bir çelik, fakat renk almaya ve pasa karşı çok çok hassas bir çelik.)
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2021, 14:41:05 Gönderen: iskender »

Şaban Kurt

• 1201
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Ynt: Mod.1 Çoban Modeli
« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2021, 19:54:50 »
Elinize sağlık bıçak olsun kılıf olsun güzel olmuş
Bir şey dikkatimi çekti namlu eni geniş olunca taşlama hattının dar olması absürt durmuş sadece bıçak
eni biraz daha ensiz veya taşlama hattı yüksek olmuş olsaydı cok daha güzel olurdu ama böylede hoş  :)
Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #2 : 02 Mayıs 2021, 20:30:15 »
Form, malzeme, işçilik iyi. Ben Şaban Ustamın değindiği hususta, bu kadar dar taşlama hattının kesme açısını kurtarıp kurtarmadığını merak ettim.
Elinize sağlık.
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2021, 20:34:41 Gönderen: dela »

iskender

• 69
« Yanıtla #3 : 02 Mayıs 2021, 21:51:39 »
"Şaban Kurt" ve "Dela" ustalarım, öncelikle teşekkür ederim.Bıçak sahibi olacak arkadaşım özellikle dar ağız diye tutturdu, .orjinal formunda 40mm en de en düşük 15mm ağız hattı açıyorum.

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #4 : 03 Mayıs 2021, 00:06:21 »
Pimlerde pirinç yerine bulmak mümkün mü bilmiyorum ama karbon ya da koyu renkli bir pim tercih edilse daha güzel olurmuş böyle varla yok arası olmuş. Bir de perdahı nasıl yapıyorsunuz? sanki kaba kumun üzerine polisaj yapılmış gibi geldi eğer öyleyse benim hoşuma gitmeyen bir husus. Genel olarak güzel bir çalışma zorlama şekilde yorum yapmaya çalıştım ;D

iskender

• 69
« Yanıtla #5 : 03 Mayıs 2021, 09:10:16 »
"Hüseyin Keskin" değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim.Pim konusunda haklısınız, renk kontrastı uygun pim olsa daha güzel durabilirdi.Perdah konusunda polisaj kullanmıyorum, ağız hattı çizgisini belirsizleştiriyor çünkü.Bant zımpara da perdah yapmıştım bu modelde, namlu yanak ve ağız hatlarını birbirine dik zımparaya tutuyorum, çizgi yönü zıt olunca ışık güzel duruyor, hatlar ortaya çıkıyor.Ayna yada saten perdah istenmediği için 400 trizact zımpara ile sonlardırmıştım perdahı.Aksi belirtilmediği zaman 400 kuma kadar makinada, devamı kumlarda elde zımpara takozuyla perdah yapıyorum, polisaj kullanmamaya çalışıyorum.İşimi görecek arzu ettiğim polisaj disklerine henüz ulaşamadım.