Bıçak Sanatı - Forum

O2 çelik bıçak

iskender

• 69
  • Meslek: kamu
  • Yer: Tekirdağ
O2 çelik bıçak
« : 06 Mayıs 2021, 19:04:13 »
Yurt dışında bir arkadaşa hediye olarak yaptım.Şu an keyifle kullanıyor.Hayırla uzun yıllar kullanması dileğiyle
Çelik: O2 , Kabza: urlu kızılağaç, Deri: 2,6 mm vaketa deri, Bağ olarak paracord ipi, bağ ucu olarak tuhafiye işi kullandım.Asit karartma yapıldı.

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: O2 çelik bıçak
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2021, 20:39:01 »
Elinize sağlık. Form ve malzeme hoşuma gitti.
Mercek altında olduğundan zorlayarak da olsa bir iki kelam edeyim dedim.  :)
Pim delikleri delinirken patlamış izlenimi aldım. Birde O2 asit ile karartmaya iyi cevap verir.
Dalgalanmaların sebebini merak ettim.

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #2 : 06 Mayıs 2021, 20:42:54 »
Elinize sağlık  :) ilk eleştirim fotoğrafların efektine. Fotoğraflar fazlasıyla bulanık ve yapay duruyor bu yüzden yorum yapmak zorlaşıyor.

Pimlerin etrafı büyük ihtimalle fotoğraftan ama sanki primler paslanıp kazaya renk vermiş gibi duruyor. Kabza demişken en uç kısımdaki eğim daha az olsa benim daha çok hoşuma giderdi ama bu herkes için farklı olabilir.
Bıçaklarınız yeterince güzel olduğu için eleştirmek zor oluyor ama umarım doğru yerlere değiniyorumdur  ;D

iskender

• 69
« Yanıtla #3 : 06 Mayıs 2021, 21:16:25 »
Elinize sağlık. Form ve malzeme hoşuma gitti.
Mercek altında olduğundan zorlayarak da olsa bir iki kelam edeyim dedim.  :)
Pim delikleri delinirken patlamış izlenimi aldım. Birde O2 asit ile karartmaya iyi cevap verir.
Dalgalanmaların sebebini merak ettim.
Sevgili Dela, Pim delikleri patlamamış ama paslanmaz pimler, pirinç pimlerden daha çabuk ve daha çok ısınıyormuş, zımpara makinasında pimlerin fazlalığını alırken sürtünmeden dolayı paslanmaz pimler çok ısınmış ve kabzayı yakmış. Yüzeysel bir yanmadır deyip biraz daha derine indiğimde de pimlerin boydan boya çevresinde ki kabzayı yakarak kararttığını gördüm. Bana da ders olmuş oldu :) Karartmada ki dalgalanmalar ise , atölyem nemli, sanırım korozyon başlangıcı olan yerler farklı tonda kararmış, oysa ki wd40 sıkarak saklıyorum çeliklerimi, ve ısıl işlem, karartma gibi işlerden önce üzerinde ki yağı pisi asetonla temizliyorum. Ama okside olmuş yüzeyler biraz derinmiş sanırım, perdah sonrası gözle görülmese de çelikte yapısal değişiklik başlamış yada karartma sıvısı artık kirlenmiş-yağlanmış olabilir. Bazı meraklı arkadaşlar de çıplak elle çeliği tutup sonra yerine bırakıyor ve söylemiyor :) bende farketmeden işleme devam edebiliyorum. Bi iki arkadaşın parmak izini yakaladım böyle :))) Rutinin dışında çalıştığımız her yeni malzeme maalesef süprizlere açık oluyor

iskender

• 69
« Yanıtla #4 : 06 Mayıs 2021, 21:25:31 »
Elinize sağlık  :) ilk eleştirim fotoğrafların efektine. Fotoğraflar fazlasıyla bulanık ve yapay duruyor bu yüzden yorum yapmak zorlaşıyor.

Pimlerin etrafı büyük ihtimalle fotoğraftan ama sanki primler paslanıp kazaya renk vermiş gibi duruyor. Kabza demişken en uç kısımdaki eğim daha az olsa benim daha çok hoşuma giderdi ama bu herkes için farklı olabilir.
Bıçaklarınız yeterince güzel olduğu için eleştirmek zor oluyor ama umarım doğru yerlere değiniyorumdur  ;D
Sevgili "Hüseyin KESKİN" Pimlerin etrafında ki kararlamalar pimlerin zımparada ısınıp çevresini yakmasından kaynaklandı. Tamamen benim malzemeye olan acemiliğim. Bir önce ki mesajımda sevgili "Dela"ya verdiğim cevapta ayrıntılı bahsettiğim için tekrarlamayacağım izninizle. Kişisel eleştirilerde en az genel eleştiriler kadar değerli benim için.Kabza ucunda eğim gibi mesela.Fotoğraların yapaylığı ve bulanıklığı konusunda haklısınız, telefonda durduğu gibi durmuyor filtreler ve düzenlemeler, boyutu en küçüğe düşürüp atabiliyorum buraya fotoları, haliyle burada farklı görünmüş.Çözüm var mı araştıracağım.Tüm değerlendirmelirin çok değerli ve teşekkür ederim.

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2021, 22:02:10 »
10 dakikadır inceliyorum eleştirecek birşey bulamadım  :'(
Pim çevresindeki yanıklar nazarlık olmuş artık onlarda olmasa güzellikten çatlayacak bıçak Maşallah ellerinize sağlık  :2up
Kabzayı işledikten sonra parlayan çelik yüzeyleri tekrar karartmanız zaten ne kadar kaliteli iş yaptığınızı gösteriyor.

« Yanıtla #6 : 06 Mayıs 2021, 22:48:05 »
Bıçak genel olarak çok güzel bir bıçak olmuş, benim tek eleştirim;  biz bıçağın hep sol tarafını gördük, oysa sağ tarafındaki uçuş kaskını da görebilirdik ;) ;) çok yakışmıştı ve giden kişiyi çok sevindirdi sanırım ( Arsenzharashuev e giden bıçak buydu yanılmıyorsam), testlerini de gördüm gayet başarılıydı  :2up  :2up. Ellerinize sağlık.

iskender

• 69
« Yanıtla #7 : 06 Mayıs 2021, 23:33:16 »
10 dakikadır inceliyorum eleştirecek birşey bulamadım  :'(
Pim çevresindeki yanıklar nazarlık olmuş artık onlarda olmasa güzellikten çatlayacak bıçak Maşallah ellerinize sağlık  :2up
Kabzayı işledikten sonra parlayan çelik yüzeyleri tekrar karartmanız zaten ne kadar kaliteli iş yaptığınızı gösteriyor.
Sevgili "Yasin UZ" çok teşekkür ederim bakışınız için..

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
« Yanıtla #8 : 06 Mayıs 2021, 23:37:26 »
Bıçak genel olarak çok güzel bir bıçak olmuş, benim tek eleştirim;  biz bıçağın hep sol tarafını gördük, oysa sağ tarafındaki uçuş kaskını da görebilirdik ;) ;) çok yakışmıştı ve giden kişiyi çok sevindirdi sanırım ( Arsenzharashuev e giden bıçak buydu yanılmıyorsam), testlerini de gördüm gayet başarılıydı  :2up  :2up. Ellerinize sağlık.
''sağ tarafındaki uçuş kaskını da görebilirdik''
Uçuş kaskı nedir ustam ?

iskender

• 69
« Yanıtla #9 : 06 Mayıs 2021, 23:50:16 »
Sayın Sefa Hocam çok teşekkür ederim, forumda arkadaşlardan öğrendiklerim çok şey kattı, en azından yön verdi.Size bilhassa forumda ki arkadaşlara minnetarım bu açıdan.Aynen Arsen'e giden bıçak buydu.Beğendiği için jest yapayım dedim, hediyem olsun dedim ama yurtdışı kargo epey de tuzluymuş :) Beğenip takdir etmesi herşeye değdi ama, motive etti.Sağ tarafını da paylaşayım hocam ne demek :)

iskender

• 69
« Yanıtla #10 : 06 Mayıs 2021, 23:54:59 »
''sağ tarafındaki uçuş kaskını da görebilirdik''
Uçuş kaskı nedir ustam ?
Sevgili "Yasin UZ" uçuş kaskı olan fotoyuda paylaştım az önce.Bıçağı hediye ettiğim arkadaş eski bir savaş pilotuymuş, ondan habersiz bir uçuş kaskı logosu işletmiştim bıçağa, hoşuna gidince bu ayrıntıyı paylaşmış sosyal medyada, Sefa Hocam ondan bahsediyor.Ortak arkadaşımızmış meğer :)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #11 : 06 Mayıs 2021, 23:57:34 »
Mükemmel olmuş elinize sağlık

iskender

• 69
« Yanıtla #12 : 07 Mayıs 2021, 00:01:22 »
Mükemmel olmuş elinize sağlık
Teşekkürler "Ersin ÖZDEMİR"

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
« Yanıtla #13 : 07 Mayıs 2021, 00:49:40 »
bıçakla ilgili bir terim sandım uçuk kaskını meğerse gerçekten kaskmış  :D

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #14 : 07 Mayıs 2021, 00:58:47 »
Pimlerin aşırı ısınmadan kabzayı yaktığını söyleyecektim. Zaten çoğu arkadaş orayı görmüş. Elinize sağlık.

iskender

• 69
« Yanıtla #15 : 07 Mayıs 2021, 01:13:43 »
bıçakla ilgili bir terim sandım uçuk kaskını meğerse gerçekten kaskmış  :D
Aynen :)

iskender

• 69
« Yanıtla #16 : 07 Mayıs 2021, 01:15:35 »
Pimlerin aşırı ısınmadan kabzayı yaktığını söyleyecektim. Zaten çoğu arkadaş orayı görmüş. Elinize sağlık.
Sevgili "İbrahim BAŞEĞMEZ" Teşekkür ederim.Evet pimler bu çalışmamda güzel bir tecrübe oldu benim için..