Elinize sağlık. Form ve malzeme hoşuma gitti.
Mercek altında olduğundan zorlayarak da olsa bir iki kelam edeyim dedim. 
Pim delikleri delinirken patlamış izlenimi aldım. Birde O2 asit ile karartmaya iyi cevap verir.
Dalgalanmaların sebebini merak ettim.
Sevgili Dela, Pim delikleri patlamamış ama paslanmaz pimler, pirinç pimlerden daha çabuk ve daha çok ısınıyormuş, zımpara makinasında pimlerin fazlalığını alırken sürtünmeden dolayı paslanmaz pimler çok ısınmış ve kabzayı yakmış. Yüzeysel bir yanmadır deyip biraz daha derine indiğimde de pimlerin boydan boya çevresinde ki kabzayı yakarak kararttığını gördüm. Bana da ders olmuş oldu

Karartmada ki dalgalanmalar ise , atölyem nemli, sanırım korozyon başlangıcı olan yerler farklı tonda kararmış, oysa ki wd40 sıkarak saklıyorum çeliklerimi, ve ısıl işlem, karartma gibi işlerden önce üzerinde ki yağı pisi asetonla temizliyorum. Ama okside olmuş yüzeyler biraz derinmiş sanırım, perdah sonrası gözle görülmese de çelikte yapısal değişiklik başlamış yada karartma sıvısı artık kirlenmiş-yağlanmış olabilir. Bazı meraklı arkadaşlar de çıplak elle çeliği tutup sonra yerine bırakıyor ve söylemiyor

bende farketmeden işleme devam edebiliyorum. Bi iki arkadaşın parmak izini yakaladım böyle

) Rutinin dışında çalıştığımız her yeni malzeme maalesef süprizlere açık oluyor