Bıçak Sanatı - Forum

#3 Cheef Knife (Ödüllü Yarışma)

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
#3 Cheef Knife (Ödüllü Yarışma)
« : 03 Haziran 2021, 13:58:12 »
Hem biraz etkileşim içinde olalım hem de forumda hareket olsun diye sizlere bir yarışmayla geldim. O0

Bu ikili mutfak setini bir arkadaşım için başka bir işin arasına sıkıştırarak kısa sürede bitirmeye çalıştım. Dolayısıyla bu iş için fazla ilgi gösteremedim. Başlık "Mercek Altında" olduğuna göre çekinmeden eleştirebilirsiniz. Ödül kısmı ise şöyle, bıçaklarda gördüğünüz her bir kusur veya iyileştirme tavsiyeleriniz için birer kabzalık kök zeytin yada düz desen ceviz yada kompakt hediye edeceğim. Ama şöyle bir durum var, bu başlığı ilk görüp hızlı olan daha çok şey bulacağı için daha şanslı olacak. Dolayısıyla hızlı olan ve forumu takip eden daha çok kazanmış olacak. C:-) Haydi buyurun...

Çelikler: N690 (bicakmalzemesi.com sitesinden hazır sulu profil olarak alındı fakat profiller tekrar şekillendirildi. Mesela küçük soyma bıçağı aslında bir kasap sıyırma bıçağı formundaydı. Büyük olan ise yuvarlak hatları olan klişe bir mutfak bıçağı formundaydı.)
Kabzalar: Zeytin
Pimler: Pirinç
Kabza sonlandırma: 2 kat poliüretan dolgu verniği + 5 kat cam cila

« Son Düzenleme: 03 Haziran 2021, 14:04:08 Gönderen: orkunaydin350 »

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: #3 Cheef Knife (Ödüllü Yarışma)
« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2021, 15:08:15 »
Eline sağlık abi. Hata bulacak arkadaşlara başarılar. ;D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #2 : 03 Haziran 2021, 15:22:41 »
Eline sağlık abi. Hata bulacak arkadaşlara başarılar. ;D

Yapma Osman hocam, en az 10 tane eleştiri yapabilirsin sen buna. >:D

Muhammed Kargı

• 157
  • Yer: YOZGAT
« Yanıtla #3 : 03 Haziran 2021, 16:29:58 »
Öncelikle ellerinize sağlık ustam çok temiz işçilik çıkarmışsınız.. Şahsi tavsiyem şu olacak aşağıda belirtmiş olduğum yeri biraz daha içe doğru kavisli yapsaydınız hem görünüm olarak hem de kullanırken konfor açısından güzel olurdu diye düşünüyorum. özellikle şef bıçaklarında yakın tutuş yaparken  bu belirttiğim nokta çok rahatlık sağlıyor.

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #4 : 03 Haziran 2021, 17:24:55 »
Eline sağlık Orkun Ustam.
Pim yerleri benim simetri dürtülerimi gıdıkladı.
Aslında cepten resimleri tam inceleyemedim.
Bu kısım da gırgır olsun.
Büyük çok büyük. Küçük çok küçük.  :D

MustafaV

• 776
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #5 : 03 Haziran 2021, 18:02:13 »
Elinize sağlık hocam. Bıçaklar oldukça hoş. Kabzalar aşırı hoşuma gitti. Benim mercek altında bölümünde bir şeyler yorumlayacak durumum var mı tartışılır. Eksik görme gibi bir durumum hiç olamaz zaten, sizin eserlerinizi sadece zevkle izleyebilirim şu anki durumum itibariyle. Yalnız fotoğraflardan mıdır bilemedim, kısa olan bıçağın sağ yüzünde sanırım namlunun hemen başladığı yerde 2 adet siyah leke var. Bunlar işleme ile ilgili sorunlar mıdır yoksa fotoğraf çekimi ile ilgili midir emin olamadım. Öylece yazdım.

Ekleme yapayım, 2 mesaj olmasın: Küçük olanda daha belirgin olarak acaba yanal zımpara izleri mi kalmış diyeceğim affınıza sığınarak. Biraz da araya sıkıştırarak bitirdim yazmanıza güvenerek bu yorumu yapıyorum.
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2021, 18:07:25 Gönderen: MustafaV »
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

« Yanıtla #6 : 03 Haziran 2021, 23:07:27 »
Bir kaç hata söyler, bir kaç eleştiri yaparım izninle, küçük bıçağın sap topuzunda izler var, büyük bıçağın pim delikleri düzenli değil, özellikle sap sonundaki pim dışa çok yakın olmuş, bariz görünüyor ve göze zararı var ;)
Her iki bıçakta da taşlama eşiği olmasa veya bu şekilde olmasa iyi olacakmış. Eşikler hem sapa çok yakın hem de bıçağın formuyla bağlantısı yok gibi, küçük bıçaktaki o kadar olmasa da büyük olanda bu durum gerçekten gözü rahatsız ediyor, veya benim gözümü etti diyeyim  ;)

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #7 : 03 Haziran 2021, 23:23:01 »
Elinize sağlık Orkun ustam bıçakların formları çok hoşuma gitti.
Her şey o ödülleri kazanabilmek için  >:D
--1--
ilk olarak gördüğüm kalın zımparadan kalma bu izler oldu.
Konuya bakacak başka kullanıcıların nasıl yapılmalıydı sorularını cevaplandırmak adına söylüyorum;
Mesela 80 kum ile açılan ağızda sırasıyla zımpara numaralarının yükseltilmesi gerekir.
80 kumdan sonra 120 kumla çalışıyorsanız bıçak yüzeyindeki 80 kuma ait çiziklerin hepsi yok olana kadar 120 kum ile çalışma devam ettirilir, daha ince 180-200 kuma geçildiği zaman bıçak yüzeyinde 120 kuma ait izler silinene kadar işlem sürdürülür. Bu ardışık işlemler hep bir önceki kumun izleri yok olana kadar istenilen zımpara düzeyine (600, 1500, 2500, 5000 vs.) kadar devam eder.
Eğer zımpara düzeyleri arasında çok fark kalırsa 120 den sonra 600 kuma direk geçilirse bıçağınız parlamaya başlar ama 120 kuma ait çizikler oldukları gibi kalmaya devam edecektir veya o izlerin gidebilmesi için uzun süren zor bir zımparalama süreci başlayacaktır.

--2--
Bu iki yüzey arasındaki taşlama farkı gerçekte var mı yok mu tam anlayamadım fotoğraftaki ışık yansımasıyla fark var gibi görmüş olabilirim. Öyle olduğunu varsayarsak gözüme çarpan bir diğer husus bu fark oldu.

--3--
Eğer kabza stabilize edilip o görünen çukurun içi epoxy ile dolu ise bunu kusur olarak göremeyiz aksine çok hoş doğal bir görüntü bence.
Ama orası çukur ise bunu bir kusur olarak görebilirim.

--4--
Dela ustanın söylediği pimlerin asimetrisi.

--5--
Kabzanın çelik yüzeylerinde kalan bıçak profiline göre dikey düzlemde bulunan bu izler.

--6--
Formunu gerçekten çok beğendiğim ufak soyma bıçağının taşlama çizgisindeki eğrilik.

Sanki yıllardır bu günü bekliyormuşum gibi oldu biraz  :))

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #8 : 04 Haziran 2021, 08:35:40 »
Öncelikle ellerinize sağlık ustam çok temiz işçilik çıkarmışsınız.. Şahsi tavsiyem şu olacak aşağıda belirtmiş olduğum yeri biraz daha içe doğru kavisli yapsaydınız hem görünüm olarak hem de kullanırken konfor açısından güzel olurdu diye düşünüyorum. özellikle şef bıçaklarında yakın tutuş yaparken  bu belirttiğim nokta çok rahatlık sağlıyor.

Güzel düşünceniz için çok teşekkürler ustam ama bu işler temiz olmaktan çok uzak işçilikle yapılmış, bunu rahatça kabul edebiliriz. :D Bundan kendi açıma rahatsız olsam da bu eksikleri görmekten yada başkasından duymaktan rahatsız değilim. Çünkü en başta ben görüp o eksiklerden rahatsız oluyorum zaten. Rahatça eleştiri yapabilmemiz gerektiğini düşünüyorum ve insanların malesef karşı tarafı kırmamak için bundan çekindiğini düşünüyorum. O sebeple bu başlığı Mercek Altında ve katılıma teşvik amacıyla ödüllü yaptım. :2up

Tavsiyeniz için çok teşekkürler ustam. Belirttiğiniz nokta aslında profilin orjinalinde tam da çizdiğiniz gibiydi ve ben aksine bu halini daha estetik bulduğum için keskin ve düz hatlar oluşturdum.

Ceviz mi? Zeytin mi? Kompakt mı? :2up

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #9 : 04 Haziran 2021, 08:41:05 »
Eline sağlık Orkun Ustam.
Pim yerleri benim simetri dürtülerimi gıdıkladı.
Aslında cepten resimleri tam inceleyemedim.
Bu kısım da gırgır olsun.
Büyük çok büyük. Küçük çok küçük.  :D

Eyvallah hocam, sağolasın. :2up
Aynen dediğin gibi pimler düzgün sıralanmamış. Ama dikkat edersen pim aralıkları eşit uzunlukta. ;) Yani aslında ben profili şekillendirirken ricasso noktasından içeriye doğru taşlama yaptım ve sap uzamış oldu. Sapın sonunu da taşlayıp yeniden şekillendirirken arkadan da kısalmış oldu. Sunu N690'a da delik delemeyince mecburen ve istemeden pimler bu şekilde kayık oldu. Ebatları hakkında birşey diyemiyorum, tabi bu kullanıcı kararı. C:-)

O zaman 2 hakkın oldu hocam. Ceviz mi, zeytin mi, kompakt mı?

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #10 : 04 Haziran 2021, 08:59:16 »
Bir kaç hata söyler, bir kaç eleştiri yaparım izninle,
Tabi hocam, ne demek, çok memnun olurum. Esirgemeyin lütfen. ^-^

küçük bıçağın sap topuzunda izler var,

Evet doğru hocam, temizlik zımparasını üstün körü yapmışım.

büyük bıçağın pim delikleri düzenli değil, özellikle sap sonundaki pim dışa çok yakın olmuş, bariz görünüyor ve göze zararı var ;)

Doğru hocam. Profilleri sulu alıp tekrar şekillendirdiğim için ve sulu profile olması gereken noktalarda tekrar delik açamadığım için malesef pimler kaydı.

Her iki bıçakta da taşlama eşiği olmasa veya bu şekilde olmasa iyi olacakmış. Eşikler hem sapa çok yakın hem de bıçağın formuyla bağlantısı yok gibi, küçük bıçaktaki o kadar olmasa da büyük olanda bu durum gerçekten gözü rahatsız ediyor, veya benim gözümü etti diyeyim  ;)

Aslında buraya kadar yapılan her eleştirinin gelebileceğini tahmin ediyordum ama bunu beklemiyordum hocam. :) Ben kendimce taşlama eşiğini ve taşlama hattını seviyorum ve göstermek istiyorum mutlaka. Mutfak bıçaklarında da sert nesneleri(turp, lahana, vs.) keserken hep ilerden tutup baskı yapılırya, o yüzden çelik kısmı ince olarak eli acıtmasın diye sapı geniş yüzey olarak uzatmak istedim. Yani sap neredeyse ricassoyla aynı noktada ama ben kendimce bunu bir amaç için yapmıştım. Sizce nasıl olmalıydı hocam? Bunun iyileştirmesini nasıl yapabilirim?

Toplamda 3 hakkınız oldu hocam, torpilsiz. :D Ceviz mi, zeytin mi, kompakt mı istersiniz?

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #11 : 04 Haziran 2021, 09:27:01 »
Elinize sağlık Orkun ustam bıçakların formları çok hoşuma gitti.
Her şey o ödülleri kazanabilmek için  >:D
Çok teşekkürler hocam. :2up Zaten kusurların büyük kısmı bu formları yakalayabilmek için meydana geldi. Ama totalde bana iki tane iyi şablon kazandırmış oldular. Bundan sonraki şef bıçaklarında kullanmak üzere iyi şablonlarım olmuş oldu.

--1--
ilk olarak gördüğüm kalın zımparadan kalma bu izler oldu.
Konuya bakacak başka kullanıcıların nasıl yapılmalıydı sorularını cevaplandırmak adına söylüyorum;
Mesela 80 kum ile açılan ağızda sırasıyla zımpara numaralarının yükseltilmesi gerekir.
80 kumdan sonra 120 kumla çalışıyorsanız bıçak yüzeyindeki 80 kuma ait çiziklerin hepsi yok olana kadar 120 kum ile çalışma devam ettirilir, daha ince 180-200 kuma geçildiği zaman bıçak yüzeyinde 120 kuma ait izler silinene kadar işlem sürdürülür. Bu ardışık işlemler hep bir önceki kumun izleri yok olana kadar istenilen zımpara düzeyine (600, 1500, 2500, 5000 vs.) kadar devam eder.
Eğer zımpara düzeyleri arasında çok fark kalırsa 120 den sonra 600 kuma direk geçilirse bıçağınız parlamaya başlar ama 120 kuma ait çizikler oldukları gibi kalmaya devam edecektir veya o izlerin gidebilmesi için uzun süren zor bir zımparalama süreci başlayacaktır.
Evet aynen öyle arkadaşlar. Zımpara yada perdah yapılırken istasyon atlamamak ve bir önceki istasyonun tamamen bitirildiğine emin olmak önemli.

--2--
Bu iki yüzey arasındaki taşlama farkı gerçekte var mı yok mu tam anlayamadım fotoğraftaki ışık yansımasıyla fark var gibi görmüş olabilirim. Öyle olduğunu varsayarsak gözüme çarpan bir diğer husus bu fark oldu.
Doğru görmüşsünüz hocam. Küçük bıçakta taşlama daha aşağıda. Taşlama hattını biraz daha göstermek istedim. Çünkü kullanım amacına göre büyük doğrama bıçağı nesnelerin içinden tamamen geçmesi gerekiyor. Ve ben taşlamayı ne kadar yukarda tutarsam sürtünme azalıp kesme performansı artacak. Halbuki küçük soyma bıçağında bir sıkışma yaşanmayacağı için estetik kaygıyla taşlama hattını ve taşlama çizgisini daha belirgin hale getirmeye çalıştım.

Tabi sizin öneriniz yersiz değil, takım olarak yapılan iki bıçağın bütünlüğü koruması gerekir. Sonuçta bu bir tasarım hatası olarak kabul edilebilir.

--3--
Eğer kabza stabilize edilip o görünen çukurun içi epoxy ile dolu ise bunu kusur olarak göremeyiz aksine çok hoş doğal bir görüntü bence.
Ama orası çukur ise bunu bir kusur olarak görebilirim.
Yok hocam, kabza stabilize değil. O oyuk ağacın bize şakası oldu. Üstten kabzayı takarken olmayan bir oyuk meğer ağacın içinde derinlerde varmış. Ve ben şekillendirmek için derine indikçe oyuk yüzeye çıktı. Bu işin hakkı o ağacın sökülüp değiştirilmesidir fakat zamanım olmadığı için ve aslında başka bir işe konsantre olduğum için sadece oyuğu vernikle doldurup tesviye ettim.

--4--
Dela ustanın söylediği pimlerin asimetrisi.
Aynen ;)

--5--
Kabzanın çelik yüzeylerinde kalan bıçak profiline göre dikey düzlemde bulunan bu izler.
Aynen ;)

--6--
Formunu gerçekten çok beğendiğim ufak soyma bıçağının taşlama çizgisindeki eğrilik.
Aslında öyle bir eğrilik yok ama ::) Hatta çizdiğiniz kırmızı çizgi taşlamanın altında kalmış gibi görünüyor.

Sanki yıllardır bu günü bekliyormuşum gibi oldu biraz  :))
İyi yaptınız hocam, gözünüze sağlık. Uğraşıp tek tek hataları çizmişsiniz, görsel hazırlamışsınız. 6 hakkınız var, buyurun. :2up

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #12 : 04 Haziran 2021, 11:41:38 »
Arkadaşların kabzalıklarına mani olmamak için 1 gün geç eleştiriyorum. :D

Katıldığım yorumlar
Namlu yüzündeki çizikler ve taşlamadaki hatalar
Kabzadaki oyuk (bence orası ağacın tozu ve japonla tamamen kapatılmalı, ilerde içine ıvır vızır parçaları girip kötü görüntüye neden olabilir.)
Pimlerin yerleşimi

Geleyim kendi yorumlarıma

1)Pimleri delerken çaplarda ufak oynamalar olmuş
2) Hazır ilk pimler namluya bu kadar uzakken keşke bir miktar daha rikasso bırakıp baş parmak tutuşunu kolaylaştırmak için alan bıraksaymışsın hocam.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #13 : 04 Haziran 2021, 12:36:42 »
Arkadaşların kabzalıklarına mani olmamak için 1 gün geç eleştiriyorum. :D
Dert etme hocam, ilgi gösterip yorum yazan tüm forumdaşlarımızı boş çevirmiyoruz. O0
Yarışma falan işin bahanesi tabi, kendi kullanabileceğimden çok fazla zeytin var elimde. Hatta hala biçilmemiş bekleyen kütükler ve kökler var. Fırsat bulursam onları biçip kurumaya bırakmalıyım, yani hala zeytinlerin arkası geliyor. :))

Katıldığım yorumlar
Namlu yüzündeki çizikler ve taşlamadaki hatalar
Kabzadaki oyuk (bence orası ağacın tozu ve japonla tamamen kapatılmalı, ilerde içine ıvır vızır parçaları girip kötü görüntüye neden olabilir.)
Pimlerin yerleşimi
Evet bunlar bariz görünen kusurlar. Ama oyuk şu anda düz halde. Yani orada bir seviye farkı yok. Dolgu vernik, ardından zımpara, tekrar dolgu vernik, ardından zımpara şeklinde devam ettikçe çukur ve tümsek yerler eşit seviyeye geliyor. Dediğin gibi ahşap tozuyla doldurulmuş gibi estetik bir yama değil, ama içine birşey kaçabilecek bir oyuk da değil.

Geleyim kendi yorumlarıma

1)Pimleri delerken çaplarda ufak oynamalar olmuş
2) Hazır ilk pimler namluya bu kadar uzakken keşke bir miktar daha rikasso bırakıp baş parmak tutuşunu kolaylaştırmak için alan bıraksaymışsın hocam.

Evet 1 numarayı daha önce farkeden olmadı, bravo. :2up
2 numara için aslında söylediğin estetik olarak doğru hocam. Fakat tutuş olarak bu şekilde sapın ileri devam etmesi daha kullanışlı bence. İleriden tutuşlarda ve baskıyla kesimlerde çelik işaret parmağın ilk boğumunu acıtıyor. İşaret parmağın baskı yaptığı bıçağın sırt kısmı mümkün olduğunca geniş olmalı bana göre. Tabi bu sefer ricasso falan kayboluyor, görüntüyü bozuyor. :(

Ceviz, zeytin, kompakt, ne dilersin Osman hocam?
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2021, 12:39:58 Gönderen: orkunaydin350 »

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #14 : 04 Haziran 2021, 13:08:55 »
Ama oyuk şu anda düz halde. Yani orada bir seviye farkı yok. Dolgu vernik, ardından zımpara, tekrar dolgu vernik, ardından zımpara şeklinde devam ettikçe çukur ve tümsek yerler eşit seviyeye geliyor. Dediğin gibi ahşap tozuyla doldurulmuş gibi estetik bir yama değil, ama içine birşey kaçabilecek bir oyuk da değil.
Resimler yanılttı hocam o zaman beni. :)

2 numara için aslında söylediğin estetik olarak doğru hocam. Fakat tutuş olarak bu şekilde sapın ileri devam etmesi daha kullanışlı bence. İleriden tutuşlarda ve baskıyla kesimlerde çelik işaret parmağın ilk boğumunu acıtıyor.
Anlatmak istediğim mevzu şu hocam çeliğin parmaklara bakan kısmınıda biraz ovalleştirip pah kırdın mı acıtma işinede bir nebze çözüm olur.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
« Yanıtla #15 : 04 Haziran 2021, 13:40:40 »
Benim eleştiriler hep boşa çıktı  :(
Pim deliklerine yapacak bir şey yokmuş zaten
Soyma bıçağındaki taşlama çizgisini de ben yanlış görmüşüm
Kabzadaki deformasyonda zaten içerisi doldurulmuş sorun çözülmüş

İki yüzey arasındaki fark olarak gönderdiğim görseldeki iki yüzey büyük bıçağın sağ ve sol yüzeyleri, sanırım orada gördüğüm taşlama farkıda ışık yansımasından dolayı bana öyle geldi :)

Bi zımpara izleri kaldı elimizde  :'(
Daha önce hiç kompakt malzemeyle çalışmadığım için eğer ölçüleri gizli sap için uygunsa 1 bıçaklık kompakt alabilirim ustam sizden hatıra  :2up

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #16 : 04 Haziran 2021, 14:49:19 »
Ama oyuk şu anda düz halde. Yani orada bir seviye farkı yok. Dolgu vernik, ardından zımpara, tekrar dolgu vernik, ardından zımpara şeklinde devam ettikçe çukur ve tümsek yerler eşit seviyeye geliyor. Dediğin gibi ahşap tozuyla doldurulmuş gibi estetik bir yama değil, ama içine birşey kaçabilecek bir oyuk da değil.
Resimler yanılttı hocam o zaman beni. :)

2 numara için aslında söylediğin estetik olarak doğru hocam. Fakat tutuş olarak bu şekilde sapın ileri devam etmesi daha kullanışlı bence. İleriden tutuşlarda ve baskıyla kesimlerde çelik işaret parmağın ilk boğumunu acıtıyor.
Anlatmak istediğim mevzu şu hocam çeliğin parmaklara bakan kısmınıda biraz ovalleştirip pah kırdın mı acıtma işinede bir nebze çözüm olur.

Tamam şimdi anladım. Bu çekik gözlü de bu işi çok iyi beceriyor. ;)
Ceviz mi, zeytin mi, kompakt mı? Birşey demedin?

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #17 : 04 Haziran 2021, 14:54:45 »
Benim eleştiriler hep boşa çıktı  :(
Pim deliklerine yapacak bir şey yokmuş zaten
Soyma bıçağındaki taşlama çizgisini de ben yanlış görmüşüm
Kabzadaki deformasyonda zaten içerisi doldurulmuş sorun çözülmüş

İki yüzey arasındaki fark olarak gönderdiğim görseldeki iki yüzey büyük bıçağın sağ ve sol yüzeyleri, sanırım orada gördüğüm taşlama farkıda ışık yansımasından dolayı bana öyle geldi :)

Bi zımpara izleri kaldı elimizde  :'(
Daha önce hiç kompakt malzemeyle çalışmadığım için eğer ölçüleri gizli sap için uygunsa 1 bıçaklık kompakt alabilirim ustam sizden hatıra  :2up

Yok hocam 1 değil, 6 hakkınız var. :2up Kompakt malzeme 10mm kalınlığında, malesef gizli kuyruk için ancak iki tanesini birbirine yapıştırmak gerekir. Hatta araya lineer kullanılırsa güzel de olur. Ama ceviz ve zeytinde istediğiniz ebatta çıkartırım.

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
« Yanıtla #18 : 04 Haziran 2021, 18:56:41 »
Ben hiç zahmet vermeyeyim hazır kesilmişlerse tekrar benim için uğraşmayın rica ediyorum. Maksat hatıra olsun  O:-)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #19 : 04 Haziran 2021, 19:17:29 »
Tamam şimdi anladım. Bu çekik gözlü de bu işi çok iyi beceriyor. ;)
Ceviz mi, zeytin mi, kompakt mı? Birşey demedin?
Çekik gözlü abi az ama öz iş yapıyor gördüğüm kadarıyla.
Hediyeleşme için sağolasın Orkun hocam ama elimde hepsinden var hatta kompakt yetmezse ben yardımcı olurum arkadaşlara 10mm değil ama 6mm kalınlığında birkaç kilo var. ;D
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram