Ustam izninle iki sorum olacak:
1- Açıyı yanlış hesaplamadıysam 22 derece gibi bir açı, baltalarda 30 üstü açılar ağız dayanımı açısından daha tercih edilesi değil miydi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? Et baltası yazısını atlamadım fakat balta dendiği zaman yine ufak tefek kırma işlerine girer gibi düşündüm. Tabi kullanıcının kenarda spesifik olarak et için kullanıma ayırdığı bir kesici olacaksa açı konusunu rafa kaldırabiliriz derim.
2- Bu tarz tam kabza baltalarda benim aklıma en çok takılan şey kabzaya kadar uzanan çeliğin her ne kadar yay menevişi verilmiş dahi olsa vurmanın etkisini komple aktarmasıyla kolu yorup yormayacağı. Sanırım baltalardaki sapın girdiği kısma küpü diyorduk, o şekilde olduğu zaman darbenin etkisi kullanıcı tarafından daha az hissedilir olmuyor mudur acaba?
Konuya direkt uzun uzun iki soru yazınca sabote etmiş gibi oldum ama bunlar öğrenme merakımdan ötürü, bilgimin olup da baltanızı eleştirdiğimden dolayı değildir hocam.

Yoksa hem genel hatlarıyla, hem görüntüsü, dokusuyla çok beğendiğim bir iş olmuş. Elinize kolunuza sağlık.