Bıçak Sanatı - Forum

Yontma ve oyma bıçakları

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Yontma ve oyma bıçakları
« : 14 Ekim 2021, 19:01:04 »
Bir müddüttir üzerlerinde çalışıyordum. Tekmili birden. Birkaç eksiğim var. Onlarda sonra...  :)

İskarpela ve oyma bıçağı esaş eğeden, ağzı şef bıçağı tipinde olan detay bıçağı O2 den, diğerleri 80CrV2...

Aktif kullanım bıçakları oldukları için temizlik ve işçiliklerine özenilmemiştir.   :)

Güray GÜNEN

• 107
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Edirne
Ynt: Yontma ve oyma bıçakları
« Yanıtla #1 : 14 Ekim 2021, 20:18:18 »
Eline sağlık Mehmet hocam hepsi kullanışlı olmuş. Orta alttaki üç bıçak ve soldaki ceviz saplı olan bıçak deri  kılıf yapımında kesimde  de  çok işe yarar.

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
  • Meslek: Bıçakçı
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #2 : 14 Ekim 2021, 20:40:22 »
 :2up :2up :2up ellerinize sağlık.
 Ustam sen başka iş yapmıyor musun Allah aşkına :D :D
Tağut'a kulluk etmekten kaçınan ve Allah'a içten yönelenlere müjde vardır. (Bu) kullarımı müjdele.
(39-Zümer 17)

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #3 : 14 Ekim 2021, 22:48:17 »
Eline sağlık Mehmet hocam hepsi kullanışlı olmuş. Orta alttaki üç bıçak ve soldaki ceviz saplı olan bıçak deri  kılıf yapımında kesimde  de  çok işe yarar.
Sağolasın hocam.
Deri için daha önce yaptığım bir tane kiridashi var onu kullanıyorum. Ona ayıp olur şimdi.  :)

Sağolasın.
Devlet yattığım yerden her ay para yatırıyor hesabıma. Ben de bu tür işlerle uğraşıyorum.  :D
« Son Düzenleme: 14 Ekim 2021, 22:58:22 Gönderen: dela »

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #4 : 15 Ekim 2021, 08:43:19 »
Hocam eline sağlık. Çok güzel set maşallah. Dıştaki iki tane açık renk saplar hangi ağaç?

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
  • Meslek: Bıçakçı
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #5 : 15 Ekim 2021, 09:23:33 »

Sağolasın.
Devlet yattığım yerden her ay para yatırıyor hesabıma. Ben de bu tür işlerle uğraşıyorum.  :D
[/quote]

:) :) İyiki emekli olmuşsunuz hocam :))
Tağut'a kulluk etmekten kaçınan ve Allah'a içten yönelenlere müjde vardır. (Bu) kullarımı müjdele.
(39-Zümer 17)

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 15 Ekim 2021, 09:37:18 »
Mehmet Abi ellerine sağlık. Özellikle oluklu olanlar heralde en zor yapılanları. Ben de şöyle küçük işler için bir takım çıkarayım diye çabalamıştım ama sonuç çıkmadı :)
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #7 : 15 Ekim 2021, 11:44:45 »
Hocam eline sağlık. Çok güzel set maşallah. Dıştaki iki tane açık renk saplar hangi ağaç?
Sağolasın.
Arkadaşın biri ahşap atölyesi açtı. Hayırlı olsuna bir tane torna bıçağı yapıp götürdüm. O da yakarsın diye bir kucak faraş sapı verdi. Çoğu gürgen. Bu ikisi kayın herhalde.  :)

.........

:) :) İyiki emekli olmuşsunuz hocam :))

Eyvallah. Sağolasın.  :)

Mehmet Abi ellerine sağlık. Özellikle oluklu olanlar heralde en zor yapılanları. Ben de şöyle küçük işler için bir takım çıkarayım diye çabalamıştım ama sonuç çıkmadı :)

Sağolasın Mehmet Ustam.
Zorluğu uygun ekipman olmaması. Dövdükten sonra oluk kısmını pürüzsüz hale getirmek gerekiyor. Parmak aparatı yada kalıpçı taşlamaya mop zımpara takılarak kolay oluyor. Bende bunlar olmayınca biraz taşlamayla, biraz da matkaba taktığım mop zımparayla hallettim. Oluklulardan farklı çaplarda olanlara ve kaşık uçlu olukluya başladım. Nasip bakalım...  :)