Yasin ustam ellerine sağlık döktürmüşsün yine. Senin kabzalarına hayranım desem abartı olmaz. O kabza hatları beni benden alıyor.
Malzemelerle ilgili yorum istemişsin ama benim çok bi bilgim yok o konularda henüz. Sadece nedense eski konulardan birinde cevizin mutfakta kullanımıyla ilgili kısacık bir ihtilaf olmuştu diye aklımda kalmış.
Bir de aklıma takılan konu var, şef bıçaklarında genelde hareketli kabzalar görmüyoruz böyle. Kabzanın ergonomisi olduğu kesin, elde sırıtacak bir tutuş oluşmaz gibi görünüyor. Fakat sürekli kullanımda acaba kabza şekli eli rahatsız eder mi? Etmezse neden şef bıçaklarında bu tarz hareketli kabzalar genel olarak kullanılmaz? Sizin konu nezdinde ben yine aklıma takılanları yazmış olayım. 
Teşekkür ederim Mustafa beğenmene çok sevindim

Cevizin toksik olduğunu Sefa usta söylemişti sanırım, daha önce yaptığım bir şef bıçağına yorum olarak.
Kabzayı her tutuş şeklinde denedim elimi rahatsız eden bir yer olmadı. Kişiden kişiye değişir tabi benim parmaklar uzun ince. Belki kısa tombul bir el rahatsız bulabilir. Bence tamda bu sebepten bu tarz kabzaları seri üretimlerde göremiyoruz.
Hocam ellerine sağlık. Maşallah görselden yıkılıyor. Her kısmı ayrı güzel. İlk bakışta bizim meşhur çekikgözlü(Don Nguyen)'nün işlerini anımsattı. O da çok hareketli kabzalar ve şekilli, girintili-çıkıntılı namlular tasarlıyor.
Bu kabza kombinasyonunu ben yapmış olsaydım muhtemelen pirinç parçayı klasik balçak gibi öne alıp arkasına kompaktı ara parça olarak kullanırdım ve ceviz en sonra büyük parça olarak kalırdı. Bu noktada senin dizayn ve hayal gücüne dikkat çekmek istiyorum, bu şekilde bence daha vurucu olmuş. Tekrar tebrik ediyorum.
Kullanılam malzemelerin amacına uyumluluğu ile ilgili şunu söyleyebilirim, cevizin toksik bir ağaç olduğunu öğrendim. Mutfakta bıçak sapı olarak ne kadar zararlı olur bilemiyorum ama kuksa yapıp ceviz ağacından birşey içmek hiç uygun değil. Genelde sebzelerle kırmızı et için kullanılan ekipmanları ayırırlar. Çünkü et üzerinde hızlıca bakteri üremeye başlıyor. Aynı şekilde ceviz ağacı ete yada başka bir yiyeceğe temas ettiğinde böyle bir sorun meydana gelir mi araştırmak lazım. Namluda karbon çeliğinin kararması ve daha da bakımsız kalırsa paslanması ile ilgili şüpheler de olabilir, bu sadece estetik bir sorun olacaktır. Eğer profesyönel bir şef kullanıp müşterileri bu paslı bıçağı görmeyecekse bence endişe edilmesi gereken bir durum yok. Çünkü oksidasyonun gıdalara temasında zararlı olduğuna dair kanıtlanmış bir araştırma yok. Hatta şimdilerde tekrar döküm tencere ve tavalar trend oldu. Kimse paslanmaz tencere yada seramik içi olan tencere almıyor.
Teşekkür ederim beğenmenize sevindim

Acaba cevizin bu toksikliğine bir çözüm getirecek bir işlem varmıdır diye merak ettim şimdi

Elinize sağlık Yasin ustam çok güzel temiz başarılı buldum cevizde harika oldum olası cevizin desenlerine bayılıyorum kabzadaki form da güzel olmuş kolay gelsin.
Teşekkür ederim beğenmenize sevindim

Bende ilk defa böyle bir ceviz kullandım Allah ne güzel yaratmış diye diye bir hal oldum yaparken

Elinize sağlık hocam namluda kabzada ki hatlarda gayet güzel görünüyor Orkun ustam bakteri üremesinden bahsetmiş benimde bazı ceviz ahşaplarının suyla teması halince elde pürüzlü bir hal almasından bahsedeyim bir kaç defa benimde başıma geldi bunda olur mu bilmem olursa Japon’a ihtiyaç olabilir tekrar elinize sağlık 
Bunu ıslatmadım hiç ama daha önce kullandığım cevizlerde elimin teriyle bir pütürleşme oluyordu yüzeyde. Sanırım doğal bir malzeme kullanmanın bu tarz getirilerine alışmak lazım