Elinize sağlık. Çok geç yazıyorum kusura bakmayın.
...
Ck75 ten sonra 1067 sertlik konusunda baya farklı geldi. İlk ısıl işlem ve meneviş sonrası yumuşak bir bıçak elde edince acaba tam yapamadım mı diyerek tekrar ısıl işlem yaptım ama sonuç yine değişmedi.
...
Ben tam tersi Ck67'ye çok alışıp ondan sonra Ck75'i kullanmıştım. Hoş, kenarda çok sayıda Ck75 profil sırasını bekliyor. İmkân olsa da fazla beklemeseler...
Ck67'de namluyu 830 dereceye ısıttıktan sonra (yağı) ısıtıp akışkanlaştığını (şıpır şıpır damlar) gördüğüm yağa sokunca hep iyi sonuç aldım. Suda su verirken daha düşük sıcaklıkta tavlama hatasını çelik kaldırıyor ancak yağda sıcaklığın doğru olması gerekiyor.
Ck75 ise sanki kendi kendine suyu almak istermiş gibi değişik geldi. Dedim ya ben 67'ye alışığım, bana farklı gelen 75 oldu. Belki Ck75'ten sonra 67 kullanınca size de 67 suyu almak istemezmiş gibi gelmiştir. Kuvvetli alışkanlıkların etkisi olsa gerek.