Bıçak Sanatı - Forum

Bir kaç tane alet 2

Baki KARDAŞ

• Baki
  • 442
  • Meslek: Kamu
Bir kaç tane alet 2
« : 05 Mart 2022, 22:56:40 »
Merhaba ustalarım uzun  zamandır paylaşım yapmamıştım. Kendi imkanlarımla dışardan azıcık yardım alarak yapmış olduğum aletleri paylaşıyorum...

1- Metal Pergel: Eski bir eğeden yaptım. Yayını şerit testereden yapmak istedim ama olmadı sağ olsun arkadaşım eski bir pergel yayı verdi onu kullandım. Yapım aşamalarını da bildiğimce video çekip, düzenleyip youtube'a yükledim izlemek isteyen olursa diye adres ekliyorum...

2- Mini ağaç rendesi : Lama alüminyumdan kare şeklinde katlayıp yaptım. Alt tarafında pirinç kullandım. Tığı eski bir eğeden yaptım....

3- Yaprak matkap ucundan ocakta şekil vererek oyma iskarpelası yaptım. Sap kısmını tornada yaptırdım...

4- Son olarak da makas çeliğinden küçük yontma bıçağı sapta kırmızı akrilik ortada pirinç kullandım....

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: Bir kaç tane alet 2
« Yanıtla #1 : 05 Mart 2022, 23:25:31 »
Elinize sağlık hepsi birbirinden güzel olmuş.
Bu sıralarda saya yaptığım için özellikle ağaç rendesi çok dikkatimi çekti. Böyle birşeye sahip olsam pah kırmadık yer bırakmazdım heralde  :))

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #2 : 06 Mart 2022, 00:31:44 »
Elinize, emeğinize sağlık.  :2up
Kullanılan imkan ile ortaya çıkan ürünler şapka çıkartır.
Uzak doğulu ustalarda görürdük. Ayaklarında sofrada tuzu bulunmuş.  :)

Baki KARDAŞ

• Baki
  • 442
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2022, 10:04:41 »
Elinize sağlık hepsi birbirinden güzel olmuş.
Bu sıralarda saya yaptığım için özellikle ağaç rendesi çok dikkatimi çekti. Böyle birşeye sahip olsam pah kırmadık yer bırakmazdım heralde  :))

Yasin Ustam teşekkür ederim. Saya için gerekli bir alet rende. Yapmak istersen ustam kare ya da diktörtgen profilden yap ki benim gibi eğme, bükme, kaynak işiyle uğraşmamış olursun.

Elinize, emeğinize sağlık.  :2up
Kullanılan imkan ile ortaya çıkan ürünler şapka çıkartır.
Uzak doğulu ustalarda görürdük. Ayaklarında sofrada tuzu bulunmuş.  :)

Çok teşekkür ederim Mehmet ustam sağ olasın

Şaban Kurt

• 1201
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #4 : 06 Mart 2022, 17:17:10 »
Elinize sağlık ustam hepsi çok şirin ve olmuş  :2up
Gendarmerie Special Operation...

« Yanıtla #5 : 06 Mart 2022, 17:58:36 »
Rende ve pergele ayrıca bayıldım  :2up ellerine sağlık, süper.

Baki KARDAŞ

• Baki
  • 442
« Yanıtla #6 : 06 Mart 2022, 22:15:50 »
Elinize sağlık ustam hepsi çok şirin ve olmuş  :2up
Çok teşekkür ederim Şaban Ustam sağ olasın :)

Rende ve pergele ayrıca bayıldım  :2up ellerine sağlık, süper.

Sefa Ustam teşekkür ederim. İkisi de çok zorladı beni ama buna değdi sonunda.  :)

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #7 : 06 Mart 2022, 23:06:44 »
Yasin Ustam teşekkür ederim. Saya için gerekli bir alet rende. Yapmak istersen ustam kare ya da diktörtgen profilden yap ki benim gibi eğme, bükme, kaynak işiyle uğraşmamış olursun.
Kaynağı çok iyi yapmışsınız yekpare duruyor nerede kaynak var nasıl yaptınız onu anlayamadım muazzam olmuş  :))
Bunun videosu olsaymış süper olurmuş  :2up

MustafaV

• 776
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #8 : 07 Mart 2022, 11:10:27 »
Baki ustam eline sağlık. Çok güzel olmuşlar. Özellikle pergel seri üretim fabrikasyon malzeme deseler inanırım, o derece temiz ve güzel olmuş. :2up

Ustam naçizane bir şey belirtmek isterim üstüme vazife olmayarak; biraz çalışırken iş güvenliğini arka plana atıyor gibisiniz. Özellikle elinizde tutarak yaptığınız delme ve kesme işlerinde korkarak izledim. Hele ki incecik matkap tığının kırılıp elinize girmesi işten değil. Biraz ben de böyle çalışırım, kendim yaptığımı da fark ettiğim için yazmadan geçmeyeyim dedim. Diğer husus da taşlama motorunun taşının yan yüzünü kullanmakla ilgili. Forumda tehlikeli olduğuyla ilgili bir şey okumuştum, yazmadan geçemedim.

Videonun kalitesi ise mükemmel. Yabancıların çektiği videolardan hiç bir eksiği yok. Her şey tezgahın üzerinde olsa daha profesyonelce olurmuş ama yaptığımız iş nihayetinde kısıtlı malzeme ile yapılan iş. Bu konuda eleştiri olarak almayalım lütfen. O:-) Severek izledim, bütün aletlerin videosu olsa hepsini sıkılmadan izlerdim. Elinize emeğinize sağlık.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Baki KARDAŞ

• Baki
  • 442
« Yanıtla #9 : 07 Mart 2022, 15:37:30 »
Kaynağı çok iyi yapmışsınız yekpare duruyor nerede kaynak var nasıl yaptınız onu anlayamadım muazzam olmuş  :))
Bunun videosu olsaymış süper olurmuş  :2up

Kaynağı arkadaşıma yaptırdım. Arka sol kısmından kaynaklı sağ olsun güzel kaynak yaptı. Aslında bunun videosunu çekiyordum aksilikler çıktı iş uzadı hevesim kırıldı vazgeçtim. Bir tık büyüğünü yapacağım o zaman çekerim, yani umarım  :) Teşekkür ederim bu arada...

Baki ustam eline sağlık. Çok güzel olmuşlar. Özellikle pergel seri üretim fabrikasyon malzeme deseler inanırım, o derece temiz ve güzel olmuş. :2up

Ustam naçizane bir şey belirtmek isterim üstüme vazife olmayarak; biraz çalışırken iş güvenliğini arka plana atıyor gibisiniz. Özellikle elinizde tutarak yaptığınız delme ve kesme işlerinde korkarak izledim. Hele ki incecik matkap tığının kırılıp elinize girmesi işten değil. Biraz ben de böyle çalışırım, kendim yaptığımı da fark ettiğim için yazmadan geçmeyeyim dedim. Diğer husus da taşlama motorunun taşının yan yüzünü kullanmakla ilgili. Forumda tehlikeli olduğuyla ilgili bir şey okumuştum, yazmadan geçemedim.

Videonun kalitesi ise mükemmel. Yabancıların çektiği videolardan hiç bir eksiği yok. Her şey tezgahın üzerinde olsa daha profesyonelce olurmuş ama yaptığımız iş nihayetinde kısıtlı malzeme ile yapılan iş. Bu konuda eleştiri olarak almayalım lütfen. O:-) Severek izledim, bütün aletlerin videosu olsa hepsini sıkılmadan izlerdim. Elinize emeğinize sağlık.

Öncelikler teşekkür ederim Mustafa Ustam. Matkapla yere koyup delmeye çalıştım uç kırıldı :) elimde yavaş devirde deldim. Diğer elimi ucun karşısına getirmeden tutuyordum. Ufak kazalar yaşamadım değil. Akla gelmeyecek işlerde oluyor. Mesela tornavida parmağıma girdi hafiften. Kesme ve taşlama işini de yavaş devirde yaptım yine de haklısınız tedbiri elden bırakmamak lazım ama üşengeç toplumuz :)