Bıçak Sanatı - Forum

Paslanmaz Sanmai Linerlock

Şaban Kurt

• 1201
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Paslanmaz Sanmai Linerlock
« : 29 Nisan 2022, 00:08:35 »
Merhabalar paslanmaz sanmaiden ufak bir deneme iç piyasalarda buna uygun lama bulamadım yurt dışı kaynaklı sitelerden tedarik ettim ufak bir parça kesip dövdüm ortaya bu ufaklık çıktı fotoğraf ekliyorum şimdiden ramazan bayramınız mübarek olsun sevdiklerinizle sağlıklı nice bayramlara saygılar   :)

Çelikler Mercek 1075
Yanaklar 420 HC
Liner 304 Paslanmaz
Toplam Boy 160 mm
Namlu 80 mm
Kalınlık 5 mm
Kabza Stabilize Maple Burl

https://www.instagram.com/reel/Cc5vjWNKNao/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Gendarmerie Special Operation...

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: Paslanmaz Sanmai Linerlock
« Yanıtla #1 : 29 Nisan 2022, 00:23:01 »
Eline sağlık ustam siyah kısım mı paslanmaz çelik ?

Şaban Kurt

• 1201
« Yanıtla #2 : 29 Nisan 2022, 00:27:42 »
Eline sağlık ustam siyah kısım mı paslanmaz çelik ?
Teşekkür ederim ustam yanaklar paslanmaz siyah olan ağız kısmı 1075

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #3 : 29 Nisan 2022, 01:03:33 »
Asit karartması mı yaptınız ?
Paslanmaz kısım asitte hiç kararma yapmıyor mu yoksa sonradan temizlediniz mi ustam ?

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #4 : 29 Nisan 2022, 01:13:26 »
Şaban Ustam eline sağlık.
Tombul ve sevimli...  :)

Şaban Kurt

• 1201
« Yanıtla #5 : 29 Nisan 2022, 07:35:20 »
Asit karartması mı yaptınız ?
Paslanmaz kısım asitte hiç kararma yapmıyor mu yoksa sonradan temizlediniz mi ustam ?
Evet ustam paslanmaz karbon çelikleri gibi anında kararma yapmaz uzun süre bekletmek gerek temizleme işlemi olmadı zaten asitleme yapmazsak bu görselide elde edemeyiz asitleme şart
Şaban Ustam eline sağlık.
Tombul ve sevimli...  :)
İsmini tombul koyacaktım vazgeçtim siz yazmışsınız ustam çok teşekkürler sağolun  :)

orkunaydin350

• *
  • 1956
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #6 : 29 Nisan 2022, 08:14:59 »
Şaban ustam maşallah hiç düz malzeme kullanmıyorsun. Ya stablize kabzalar, ya lamine namlular. Mehmet hocama ne kadar ters işler değil mi? :)) :)) :))

Şaban Kurt

• 1201
« Yanıtla #7 : 29 Nisan 2022, 08:32:55 »
Şaban ustam maşallah hiç düz malzeme kullanmıyorsun. Ya stablize kabzalar, ya lamine namlular. Mehmet hocama ne kadar ters işler değil mi? :)) :)) :))
Haklısınız Orkun ustam Mehmet hocam sade olağan işleri seviyor bizde nerde olmaz var onları teşekkür ederim sağolasın :)  :)

MustafaV

• 776
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #8 : 29 Nisan 2022, 08:50:36 »
Şaban ustam eline sağlık. Senin işler farklı malzeme kullanımı açısından bize iyi bir seyir zevki yaşatıyor. Bu da çok güzel bir çalışma olmuş.

Sanki genelde gördüklerimde paslanmaz malzeme içte oluyordu, senin karbon çeliğini merkeze koyman da görsel açıdan güzel durmuş ustam. Sap çok hareketli geldi gözüme bu sefer, öncekileri bu sap malzemesine tercih ederdim şahsen.

Ustam senin de bayramın mübarek olsun. Sevdiklerinle, seni sevenlerle ulaşacağın nice bayramlara. ^-^
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Şaban Kurt

• 1201
« Yanıtla #9 : 29 Nisan 2022, 10:00:51 »
Şaban ustam eline sağlık. Senin işler farklı malzeme kullanımı açısından bize iyi bir seyir zevki yaşatıyor. Bu da çok güzel bir çalışma olmuş.

Sanki genelde gördüklerimde paslanmaz malzeme içte oluyordu, senin karbon çeliğini merkeze koyman da görsel açıdan güzel durmuş ustam. Sap çok hareketli geldi gözüme bu sefer, öncekileri bu sap malzemesine tercih ederdim şahsen.

Ustam senin de bayramın mübarek olsun. Sevdiklerinle, seni sevenlerle ulaşacağın nice bayramlara. ^-^
Teşekkür ederim hocam sağolasın böyle hareketli bir namluya böyle bir kabza gider diye düşündüm genele bakacak olursak paslanmazı mercekte kullanan görmedim genellikle mercekte karbon kullanılıyor sizede hayırlı bayramlar sağolun  :)

MustafaV

• 776
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #10 : 29 Nisan 2022, 10:36:27 »
Teşekkür ederim hocam sağolasın böyle hareketli bir namluya böyle bir kabza gider diye düşündüm genele bakacak olursak paslanmazı mercekte kullanan görmedim genellikle mercekte karbon kullanılıyor sizede hayırlı bayramlar sağolun  :)

Sonra bir bakındım da gerçekten merkezde karbon çelik gördüm bir kaç yerde. Aklım beni yanıltmış, dönüp mesajı da değiştirmek istemedim. :)
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

orkunaydin350

• *
  • 1956
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #11 : 29 Nisan 2022, 10:51:54 »
Şaban ustam 420'de sertleşme oldu mu? Önceki nikel denemende sertleşmemişti. İkisi arasında sertlik farkedebildin mi?

Güray GÜNEN

• 107
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #12 : 29 Nisan 2022, 11:14:47 »
Şaban bey ellerinize sağlık güzel bir  çakı olmuş .Paslanmazla ck 75 in ısıl işlemleri farklı su vermeyi nasıl yaptınız ?  Bir diğer konu 8 cm  namlulu bir çakıda 5 mm lik kalınlık biraz fazla gibi geldi bana .

Şaban Kurt

• 1201
« Yanıtla #13 : 29 Nisan 2022, 11:38:59 »
Şaban bey ellerinize sağlık güzel bir  çakı olmuş .Paslanmazla ck 75 in ısıl işlemleri farklı su vermeyi nasıl yaptınız ?  Bir diğer konu 8 cm  namlulu bir çakıda 5 mm lik kalınlık biraz fazla gibi geldi bana .

Teşekkür ederim ocak kaynağını yapabilecekmiyim başarılı olacak mı acaba diye ufak bir malzemeden yaptım tamamen deneme 3 mm veya 5 mm olmalı diye bir limit belirlemedim malzeme sağlam cıkıncada çakı yapayım boşa gitmesin istedim planlı yapılmış bir iş değil açıkçası tabiki kendim kullanacağım kalınlık 5 mm olarak elbette fazla
    Bu tarz işlerde mercekte ki Çelik proseslerine göre sulanır ağız kısmı olduğu için yanaklarda ki çelikler göz önünde bulundurulmaz çok teşekkürler.
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2022, 11:42:29 Gönderen: Şaban Kurt »

Şaban Kurt

• 1201
« Yanıtla #14 : 29 Nisan 2022, 11:40:47 »
Şaban ustam 420'de sertleşme oldu mu? Önceki nikel denemende sertleşmemişti. İkisi arasında sertlik farkedebildin mi?
Evet ustam bıçak için kullandığımız çelikten farkı yok sertleşme oldu sadece çeliğinide kullanmak mümkün
  Nikelle kıyaslanmayacak derecede sertlik farkı var paslanmaz ama içerdiği elementler aynı
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2022, 11:44:31 Gönderen: Şaban Kurt »

Güray GÜNEN

• 107
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #15 : 29 Nisan 2022, 11:45:50 »
Teşekkür ederim Şaban ustam sayenizde yeni bilgiler de öğrenmiş oluyoruz .Güzel bıçaklar yapıyorsunuz sanat yönünden ellerinize sağlık.

Şaban Kurt

• 1201
« Yanıtla #16 : 03 Temmuz 2022, 04:36:38 »
Teşekkür ederim Şaban ustam sayenizde yeni bilgiler de öğrenmiş oluyoruz .Güzel bıçaklar yapıyorsunuz sanat yönünden ellerinize sağlık.
Rica ederim daha iyilerini paylaşmak nasip olur inşallah forumda saygılar  :)

Haydar

• *
  • 32
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #17 : 03 Temmuz 2022, 11:15:06 »
Sizin için mahsuru yoksa, yabancı kaynaklı siteyi/siteleri bizimle paylaşabilir misiniz ?
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2022, 11:41:41 Gönderen: Haydar »

Şaban Kurt

• 1201
« Yanıtla #18 : 03 Temmuz 2022, 13:45:52 »
Sizin için mahsuru yoksa, yabancı kaynaklı siteyi/siteleri bizimle paylaşabilir misiniz ?
Tabi Amazon abd hocam

Haydar

• *
  • 32
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #19 : 03 Temmuz 2022, 21:44:45 »
Sağol, teşekkür ediyorum. Aldığınıza göre gümrükte sıkıntı olmuyor bu tür malzemeler.