Bıçak Sanatı - Forum

paslanmaz doğrama bıçağı

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
paslanmaz doğrama bıçağı
« : 18 Ağustos 2022, 16:44:50 »
tekrardan selamlar değerli ustalarım, yavaştan bir şeyler yapmaya uğraşıyorum, bu sefer de 2,5 mm 4116 dan bir mutfak bıçağı daha yaptım, diğer birkaç modeldeki deri kılıfa  benzer ama kavisli namluya uygun olması için bu şekilde uyguladım, verzalit kabza malzemesi kullandım, yaklaşık 35 cm, üzerinde isim ve istek üzerine foto var. şimdilik bu kadar, cümleten saygılar selamlar.

1660827632825" border="0
1660827632831" border="0
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

MustafaV

• 776
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
Ynt: paslanmaz doğrama bıçağı
« Yanıtla #1 : 18 Ağustos 2022, 17:36:08 »
Ustam eline emeğine sağlık. Ama bu fotolar az gelmiş, şöyle bir kaç foto daha olsaydı da enine boyuna görseydik bıçağı keşke.

Form ve işçilik güzel görünüyor. Tek şey söyleyebilirim ki sizinle alakalı değil, siparişi geçenle alakalı; fotoğraf çok bozmuş işi. Hep deriz ya temiz işteki kötü işleme işin tamamını bozar diye, fotoğraf o etkiyi yaratmış. Bu dediğim gibi sizle ilgili değil hocam, üstünüze alınmayın lütfen.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #2 : 19 Ağustos 2022, 11:02:40 »
Ustam eline emeğine sağlık. Ama bu fotolar az gelmiş, şöyle bir kaç foto daha olsaydı da enine boyuna görseydik bıçağı keşke.

Form ve işçilik güzel görünüyor. Tek şey söyleyebilirim ki sizinle alakalı değil, siparişi geçenle alakalı; fotoğraf çok bozmuş işi. Hep deriz ya temiz işteki kötü işleme işin tamamını bozar diye, fotoğraf o etkiyi yaratmış. Bu dediğim gibi sizle ilgili değil hocam, üstünüze alınmayın lütfen.

mustafa ustam sağ olun, işin kötüsü kaçıncı bıçak bilmiyorum fotosuz, polisaj makinesi ve kalıpçı motorunun faydası diyorum ben,  yaklaşık 7 aydır telefon kullanmıyorum, elimdeki eski cihaz da bu kadar çekti, dün bu saatlerde haberi geldi, şöyle şöyle yapalım mı diye, siz bilirsiniz dedim, yoksa dün sabaha kadar dövmeler yoktu, klasik olmasın,  bulaşık makinesinde yıkanabilsin, modeli sana bırakıyoruz  dediler, beğenmenize sevindim, sahibi de beğendi :)  tekrar teşekkürler,
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2022, 11:05:29 Gönderen: mustafa TA4AHZ »

MustafaV

• 776
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #3 : 19 Ağustos 2022, 11:16:54 »
Hocam fotoğraf bozmuş derken üstündeki lazerle işlenmiş fotoğrafı diyordum. Orada yanlış anlaşıldım sanırım.

Görüntü kalitesi çok da mühim değil, bıçağın görünmeyeceği kadar kötü de bir görüntü kalitesi yok zaten.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #4 : 19 Ağustos 2022, 11:24:26 »
Hocam fotoğraf bozmuş derken üstündeki lazerle işlenmiş fotoğrafı diyordum. Orada yanlış anlaşıldım sanırım.

Görüntü kalitesi çok da mühim değil, bıçağın görünmeyeceği kadar kötü de bir görüntü kalitesi yok zaten.
yok yok ustam anladım, fazla ve detaylı foto yok ondan öyle dedim
 ve üzerindeki fotodan bahsettiğinizi anladım.

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #5 : 05 Temmuz 2024, 23:03:36 »
Tekrardan selamlar değerli ustalarım, umarım hepiniz afiyettesiniz. Ben ufaktan devam ediyorum kesicilere, herkese selamlar saygılar.
IMG-20240705-WA0006" border="0
IMG-20240705-WA0005" border="0
IMG-20240705-WA0004" border="0
IMG-20240613-WA0001" border="0
IMG-20240607-193716" border="0
IMG-20240526-WA0003" border="0

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #6 : 08 Temmuz 2024, 08:59:04 »
Eline sağlık, form olarak güzel görünüyorlar. Fakat kısıtlı fotoğraflardan ve çözünürlükten anladığım kadarıyla ayna parlaklığına gelmeden polisaj yapılmış. Bu işin doğrusu yada yanlışı yoktur elbette ama, kabul görülen en az 2000 kuma kadar perdahtan sonra çizik kalmadığında yapılan polisaj daha mükemmel sonuç vermektedir.

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #7 : 08 Temmuz 2024, 14:38:17 »
Eline sağlık, form olarak güzel görünüyorlar. Fakat kısıtlı fotoğraflardan ve çözünürlükten anladığım kadarıyla ayna parlaklığına gelmeden polisaj yapılmış. Bu işin doğrusu yada yanlışı yoktur elbette ama, kabul görülen en az 2000 kuma kadar perdahtan sonra çizik kalmadığında yapılan polisaj daha mükemmel sonuç vermektedir.

Teşekkürler Orkun hocam,
1000 kuma kadar çizik gideriyorum,  üzerindeki matlığın sebebi kullandığım cila sanırım, finalde sıcak su ile temizliyorum ortadan kalkıyor, renkli sapın çeliği bir tık daha iyi, diğerlerine göre daha güzel parladığı doğrudur, fotolar yarı mamül sayılır, son hallerini çekmemiştim. sağ olun.