Arkadaşlar, uzun zamandır forumda paylaşım yapmıyordum. Bunun ana nedeni, yapılan işlerin defalarca benzerinin paylaşılıp tekrara düşmesi idi. Görece daha farklı bir iş olduğu için, hatta yıllar öncesinin kötü bir denemesini saymaz isek, ilk kez yaptığım bir bıçak Bowie. İnstagram da Orkun da laf atmış gerçi ama

aslında doğrusu da yapmayı pek sevmediğim bir bıçak tipi, nedenini bilmiyorum ama bir bıçak olarak çok estetik gelen bir tipi yok bana göre. Daha önce de defalarca iş yaptığım bir arkadaşı kıramadım bu nedenle olur dedim. Çeliği ve sap malzemesini kendisi getirtti, dolayısıyla malzeme tercihi bana ait değildir. Doğrusunu isterseniz, işi paylaşmaktaki temel neden "çok iyi olmuş vs " den çok, gerek çelik gerekse yapım sıralamasıyla ilgili olası sorulara yanıt vermek. Ayrıca bugün Mehmet hoca ile konuştuktan sonra da biraz utandım, hiç bir paylaşım yapmıyor olmaktan, bir nedeni de budur

Çelik Damasteel firması üretimi, çelik kodu olarak DS93X diye geçiyor, kombinasyonunda toz metalurjik olarak RWL-34 ve PMC27 var. Daha önce de Damasteel in çeliğiyle çalışmıştım, kesinlikle çok kaliteli üretimleri olduğunu söyleyebilirim. hatta stok üretim olarak satılan toz metalurjik çeliklerden bence artısı var, şöyle ki; toz metalurjik çelikleri eğemezsiniz çünkü kırılır, bunda ısıl işlem öncesi soğuk şekillendirme yapabiliyorsunuz ( bkz. balçak). imalat sonrası çok çok iyi bir yumuşatma yapılmış, tavsiye ederim. Bunun dışında belirtmek istediğim bir durum daha var. Tüm işlemler sonrasında, desenleri ortaya çıkarırken ısıl işlem yapılmamış parçalar etkili bir renk almıyor, bu nedenle, sertleştirmediğim balçak ve sap sonu parçayı, renkleri beğenmediğim için aynen namlu gibi yeniden ısıl işlem yapmak zorunda kaldım, yapacak arkadaşların akılda tutmasında yarar var. Aklıma gelenleri yazdım, atladığım bir şey varsa konuşuruz.
Toplam Boy: 323 mm
Namlu: 197 mm
Kalınlık: 5 mm
Sap: Fenolik fiber.
Isıl işlem: 1080 dereced 25 dakika östenizasyon. Yağda soğutma.
Meneviş: 3X2 saat, 218 derecede.