Bıçak Sanatı - Forum

Küçük el rendesi

Baki KARDAŞ

• Baki
  • 442
  • Meslek: Kamu
Küçük el rendesi
« : 05 Mayıs 2023, 15:06:40 »
Merhabalar pirinçten yapmış olduğum küçük rendeyi eleştiri ve yorumlarınıza sunuyorum.

İzlemek isteyenler için:

Bıçağını daire testereden yaptım.

Ynt: Küçük el rendesi
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2023, 00:11:17 »
Bu tür alet yapımı neredeyse bıçak yapmaktan daha önemli çünkü sonuç olarak üretim aracı, çok yaratıcı bir iş olmuş  :2up sırf merakımdan soruyorum, taban kısmı o şekilde geçme yapmayıp doğrudan sert lehim yapsaydın da acaba aynı işi görmezmiydi ::)
Valla ben çok beğendim, ellerin kolların dert görmesin, devamını da bekleriz  :2up :2up

Baki KARDAŞ

• Baki
  • 442
« Yanıtla #2 : 06 Mayıs 2023, 09:57:21 »
Bu tür alet yapımı neredeyse bıçak yapmaktan daha önemli çünkü sonuç olarak üretim aracı, çok yaratıcı bir iş olmuş  :2up sırf merakımdan soruyorum, taban kısmı o şekilde geçme yapmayıp doğrudan sert lehim yapsaydın da acaba aynı işi görmezmiydi ::)
Valla ben çok beğendim, ellerin kolların dert görmesin, devamını da bekleriz  :2up :2up

Sefa Ustam çok teşekkür ederim. İyi yapılmış bir sert lehim de aynı işi görür bence. Sert lehimi başkasına yaptırıdırdım o da baştan savma olurdu sonrasında bana sıkıntı çıkarırdı. Genellikle geçme yapılıyor ve sımsıkı tutuyor. Benim yaptığımda bazı yerlerde boşluk kaldı. Bir bakıma o boşlukları doldurmak için bakır kaynağı yaptım.  Benim için zor bir süreç oldu tekrar teşekkür ederim Sefa Ustam.  :)

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #3 : 06 Mayıs 2023, 10:05:47 »
Videoyu izlemeden CNC falanla yapmış herhalde dedim. İzledikten sonra bildiğimiz eğe, matkap. Heveslendirdin. Eline sağlık.  :2up

Baki KARDAŞ

• Baki
  • 442
« Yanıtla #4 : 06 Mayıs 2023, 17:17:37 »
Videoyu izlemeden CNC falanla yapmış herhalde dedim. İzledikten sonra bildiğimiz eğe, matkap. Heveslendirdin. Eline sağlık.  :2up

Ustam teşekkür ederim. Keşke yerim olsa da cnc ile yapsam 😀 ama böyle yapmak daha zevkli, uğraştırıyor olsa da...

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2023, 19:51:51 »
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş  :2up

Baki KARDAŞ

• Baki
  • 442
« Yanıtla #6 : 06 Mayıs 2023, 22:59:31 »
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş  :2up

Yasin Ustam teşekkür ederim.  :)

MustafaV

• 776
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #7 : 08 Mayıs 2023, 11:35:27 »
Ustam ellerine sağlık. Çok hoş, şirin olmuş. Elde yapılan ve sonrasında böyle verimli çalışan aletler çok değerli bence de. Mesela benim bıçaklarım arasında en çok hoşuma giden kiridashi çünkü ağaç yontmada da kullanıyorum, zımpara kesmede de. O his bıçak yapmaktan falan daha tatmin edici. Eminim size de öyle hissettiriyordur.

Cevizin desenleri de ne güzelmiş  öyle ustam Maşallah. Ağzımın suyunu akıttı resmen. :D
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Baki KARDAŞ

• Baki
  • 442
« Yanıtla #8 : 08 Mayıs 2023, 15:35:41 »
Ustam ellerine sağlık. Çok hoş, şirin olmuş. Elde yapılan ve sonrasında böyle verimli çalışan aletler çok değerli bence de. Mesela benim bıçaklarım arasında en çok hoşuma giden kiridashi çünkü ağaç yontmada da kullanıyorum, zımpara kesmede de. O his bıçak yapmaktan falan daha tatmin edici. Eminim size de öyle hissettiriyordur.

Cevizin desenleri de ne güzelmiş  öyle ustam Maşallah. Ağzımın suyunu akıttı resmen. :D

Mustafa Ustam çok teşekkür ederim. O his paha biçilemez ustam. 
Özelden bilgilerinizi yazın göndereyim size, epeydir elimde duruyor, bir esere  dahil  olması beni mutlu eder.

MustafaV

• 776
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #9 : 08 Mayıs 2023, 16:31:09 »
Özelden bilgilerinizi yazın göndereyim size, epeydir elimde duruyor, bir esere  dahil  olması beni mutlu eder.

Ustam çok sağ olasın nazik teklifin için. Hem elimde ceviz stoğum var, hem de bu kadar güzel malzemenin daha iyi ellerde, daha güzel işlerde kullanılması daha iyi olur düşüncesindeyim. Benim içim daha rahat eder en azından. Göndermiş kadar oldunuz, çok teşekkürler. O:-)
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Baki KARDAŞ

• Baki
  • 442
« Yanıtla #10 : 08 Mayıs 2023, 18:36:59 »

Ustam çok sağ olasın nazik teklifin için. Hem elimde ceviz stoğum var, hem de bu kadar güzel malzemenin daha iyi ellerde, daha güzel işlerde kullanılması daha iyi olur düşüncesindeyim. Benim içim daha rahat eder en azından. Göndermiş kadar oldunuz, çok teşekkürler. O:-)

Rica ederim Mustafa Ustam. :2up

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #11 : 09 Mayıs 2023, 10:00:57 »
hocam tebrik ederim. vallahi şaştım kaldım. Biri bu videoyu anlatsa bana hadi ordan derim. İnsan birkaç masit malzemeyle neler yapabiliyor. Aklıma eğe ile saat yapan biri vardı tabi o çok üst seviyeydi ama onda da bu şekilde şaşırmıştım. Ellerinize sağlık tekrardan.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Baki KARDAŞ

• Baki
  • 442
« Yanıtla #12 : 09 Mayıs 2023, 18:16:11 »
hocam tebrik ederim. vallahi şaştım kaldım. Biri bu videoyu anlatsa bana hadi ordan derim. İnsan birkaç masit malzemeyle neler yapabiliyor. Aklıma eğe ile saat yapan biri vardı tabi o çok üst seviyeydi ama onda da bu şekilde şaşırmıştım. Ellerinize sağlık tekrardan.
Mehmet Ustam teşekkür ederim sağ olasın.