Bıçak Sanatı - Forum

Çakı Kılıfı

Barissunger

• *
  • 13
  • Meslek: turizm
  • Yer: Muğla
Çakı Kılıfı
« : 10 Mayıs 2023, 01:33:33 »
Arkadaşlar bu kılıfı yaptığım çakının kırmızı yan kapakları kaybolmuştu. Onların yerine zeytin ağacından yaptığım kapakları taktım. Ayrıca videonun ortasında göreceğiniz çıtçıt presinide portakal sıkma makinesini modifiye ederek yaptım. Çok mükemmel olduğunu söyleyemem ama çekiçle çakmaktan kat kat iyi.
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2023, 01:38:20 Gönderen: Barissunger »
Y.Barış Sünger

MustafaV

• 776
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
Ynt: Çakı Kılıfı
« Yanıtla #1 : 10 Mayıs 2023, 11:28:51 »
Barış ustam ellerine sağlık. Kılıfın başta böyle çıkacağını hayal edememiştim. Çok hoşuma gitti. Üstelik adımları da sürekli göstermeniz öğreticilik açısından çok iyi.

Bu tarz multi-tool (çok amaçlı mı diyelim, çok gereçli mi diyelim) çakılarda ilk kez ahşap görüyorum, yakışmış. Küçük parça olduğu için urlu yahut kök malzemeler daha güzel olur sanırım.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Barissunger

• *
  • 13
« Yanıtla #2 : 11 Mayıs 2023, 22:21:02 »
Barış ustam ellerine sağlık. Kılıfın başta böyle çıkacağını hayal edememiştim. Çok hoşuma gitti. Üstelik adımları da sürekli göstermeniz öğreticilik açısından çok iyi.

Bu tarz multi-tool (çok amaçlı mı diyelim, çok gereçli mi diyelim) çakılarda ilk kez ahşap görüyorum, yakışmış. Küçük parça olduğu için urlu yahut kök malzemeler daha güzel olur sanırım.
Beğenmenize sevindim Mustafa Bey. Dediğiniz gibi kök malzeme olsaydı elimde daha güzel bir sonuç çıkabilirdi. Kullandığım zeytin kayınpederimin bahçesinde budanan bir zeytin ağacından çıkmıştı elimdeki malzemeyi değerlendirdim.
Y.Barış Sünger

« Yanıtla #3 : 11 Mayıs 2023, 22:34:24 »
Çok detaylı ve kaliteli bir çalışma olmuş, epeyce çakı kılıfı yaptım ama her seferinde üşenip bu kalıp çıkarma işine girmedim  ::) izlerken biraz da kendimden utandım doğrusu, kalıp olarak hep çakının kendisini kullandım ama dış kalıp kullanmak işi daha doğru kılıyor. Tebrikler ve ellerine sağlık  :2up  :2up

Barissunger

• *
  • 13
« Yanıtla #4 : 12 Mayıs 2023, 18:23:36 »
Çok detaylı ve kaliteli bir çalışma olmuş, epeyce çakı kılıfı yaptım ama her seferinde üşenip bu kalıp çıkarma işine girmedim  ::) izlerken biraz da kendimden utandım doğrusu, kalıp olarak hep çakının kendisini kullandım ama dış kalıp kullanmak işi daha doğru kılıyor. Tebrikler ve ellerine sağlık  :2up  :2up
Teşekkür ederim Sefa Bey, aslında kalıp çok zamanımı almadı ama videoyu kesip biçme çok zamanımı aldı o kısım en zevksiz kısmı.
Y.Barış Sünger