Bıçak Sanatı - Forum

Anket

OTOMATİK MOTORLU  PERDAH  MAKİNASI SİZCE  İHTİYAÇMIDIR?

GEREKSİZ
2 (12.5%)
GEREKLİ
9 (56.3%)
OLSADA  OLUR  OLMASADA OLUR
5 (31.3%)

Toplam Oy Verenler: 16

OTOMATİK MOTORLU PERDAH MAKİNASI SİZCE İHTİYAÇMIDIR?

TR Maker

• 31
    • trmaker
  • Meslek: Tasarım Üretim İhracat :-)
  • Yer: İstanbul
      Arkadaşlar  merhaba   bir  konuda  görüş e  önerilerinize  ihtiyacım  var.
      Yıllardan  beri  Perdah  yapımı  ile ilgili  motorlu   bir  sistem  talebi  almaktayım  fakat  bunun  ne kadar  gerekli olup olmadığı  ve  el yapımı  bıçak  süreçlerin de  makineleşmenin el  yapımından ziyade  endüstri  boyutuna  ulaşmasının  doğru olup olmadığını  sorgulamaktayım.

düşünceleriniz bizim için  önemlidir.

Paylaşırsanız memnun olurum.

Yücel YILDIZ

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: OTOMATİK MOTORLU PERDAH MAKİNASI SİZCE İHTİYAÇMIDIR?
« Yanıtla #1 : 27 Temmuz 2023, 22:44:06 »
Merhaba.
Az veya çok bıçak yapsak da bugün elimizde yapımı kolaşlaştıran onlarca alet-edevat kullanıyoruz. Bunlardan bir kısmını kabullanip bir kısmını reddetmek kendimizle çelişmek olur.
Neticede bahsettiğiniz ekipman da bunlardan biri olacaktır.
Benim şahsi görüşüm; aslolan, kullanılan ekipmandan ziyade çıkan işin özgün olmasıdır.

Şeref Acar

• *
  • 1587
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #2 : 28 Temmuz 2023, 08:58:07 »
Bizim klasik makineler kadar ihtiyaç olmasa da bence olmalı. Burada maliyet-fayda analizini de iyi yapmak lazım.

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #3 : 28 Temmuz 2023, 11:17:27 »
Dela ustama katılıyorum. Zaten bir bıçağın yapımında istesekte istemesekte makinalar kullanıyoruz.
Bıçak işlevsel, özgün ve sağlam olduysa bence nasıl yapıldığının çokta bir anlamı yok kullanıcı için.
Bıçak tek tuşa basılıp baştan sona makinada yapılmadığı taktirde her zaman el emeği vardır diye düşünüyorum.
Beni en zorlayan aşamalardan birisi bu perdah işi olmuştur. Bence çok büyük bir ihtiyaçtır.

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #4 : 28 Temmuz 2023, 13:19:03 »
Konuyu sadece çevrimiçi üyelerimizin görebildiği bölümden,  'genel muhabbet' bölümüne taşıdım. Buradan devam edebiliriz.
« Son Düzenleme: 28 Temmuz 2023, 13:23:29 Gönderen: dela »

TR Maker

• 31
    • trmaker
« Yanıtla #5 : 01 Ağustos 2023, 18:49:43 »
Teşekkür  ederim. Ben  birebir   bıçak üreticisi olmadığım  için  bu  duruma sizin  açınızdan bakamadığım  için   bunu  duymak  güzel  oldu .

bu  konuda  ilerleyen  zamanlarda  bir  çalışmamız  olacak.

Teşekkürler

Merhaba.
Az veya çok bıçak yapsak da bugün elimizde yapımı kolaşlaştıran onlarca alet-edevat kullanıyoruz. Bunlardan bir kısmını kabullanip bir kısmını reddetmek kendimizle çelişmek olur.
Neticede bahsettiğiniz ekipman da bunlardan biri olacaktır.
Benim şahsi görüşüm; aslolan, kullanılan ekipmandan ziyade çıkan işin özgün olmasıdır.

TR Maker

• 31
    • trmaker
« Yanıtla #6 : 01 Ağustos 2023, 18:50:42 »
Teşekkürler

Bizim klasik makineler kadar ihtiyaç olmasa da bence olmalı. Burada maliyet-fayda analizini de iyi yapmak lazım.

TR Maker

• 31
    • trmaker
« Yanıtla #7 : 01 Ağustos 2023, 18:52:20 »

Allahın  izniyle  bu  zor  olan  perdah  işini  daha  kolay hale  getiririz.

Teşekkürler

Dela ustama katılıyorum. Zaten bir bıçağın yapımında istesekte istemesekte makinalar kullanıyoruz.
Bıçak işlevsel, özgün ve sağlam olduysa bence nasıl yapıldığının çokta bir anlamı yok kullanıcı için.
Bıçak tek tuşa basılıp baştan sona makinada yapılmadığı taktirde her zaman el emeği vardır diye düşünüyorum.
Beni en zorlayan aşamalardan birisi bu perdah işi olmuştur. Bence çok büyük bir ihtiyaçtır.

TR Maker

• 31
    • trmaker
« Yanıtla #8 : 01 Ağustos 2023, 18:54:26 »

Teşekkürler.

Konuyu sadece çevrimiçi üyelerimizin görebildiği bölümden,  'genel muhabbet' bölümüne taşıdım. Buradan devam edebiliriz.

Şaban Kurt

• 1201
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #9 : 01 Ağustos 2023, 22:26:32 »
Sürekli perdah yapan biri olarak gerek temiz iş adına gerek güzel işlere imza atmak adına bence şart elbette günümüz ekonomik şartlarıda göz önünde bulundurmak gerek.
Gendarmerie Special Operation...

TR Maker

• 31
    • trmaker
« Yanıtla #10 : 02 Ağustos 2023, 10:22:55 »
Teşekkürler.  Kaliteli bir  ürün  ve   iyi  bir  sonuç ve  ekonomik  bir  çözüm için çalışacağız.

Sürekli perdah yapan biri olarak gerek temiz iş adına gerek güzel işlere imza atmak adına bence şart elbette günümüz ekonomik şartlarıda göz önünde bulundurmak gerek.

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #11 : 02 Ağustos 2023, 16:43:03 »
Ben bunu videolarda izlerken hep sabit hızda var-gel hareketine katlanamayıp, bir süre sonra kendim de perdaha makineyle birlikte başlarım diye hayal ediyorum :) Sanki birkaç dakika sonra yavaş gelmeye başlayacak ve işi hızlandırmak için ben de perdah hareketine başlarım diye düşünüyorum. Motorlu testere ile odun kesenleri gözünüzün önüne getirin, bir süre sonra sanki el testeresi ile manüel odun kesiyorlar gibi ileri geri sürtmeye başlıyorlar. :)) Dikiş makinelerinde olduğu gibi bir devir pedalı olsa çok daha iyi olur diye düşünüyorum.

TR Maker

• 31
    • trmaker
« Yanıtla #12 : 02 Ağustos 2023, 19:27:34 »

Devir  ayarı olur  tabi  o  hiç  sorun  değil  önemli olan   fiyatının  bu  tür  özelliklerle  dotantıldığında  da  nerelere  ulaşacağıdır.

Aklımızda bir iki model var ilerleyen  zamanda  paylaşırız.

Teşekkürler.

Ben bunu videolarda izlerken hep sabit hızda var-gel hareketine katlanamayıp, bir süre sonra kendim de perdaha makineyle birlikte başlarım diye hayal ediyorum :) Sanki birkaç dakika sonra yavaş gelmeye başlayacak ve işi hızlandırmak için ben de perdah hareketine başlarım diye düşünüyorum. Motorlu testere ile odun kesenleri gözünüzün önüne getirin, bir süre sonra sanki el testeresi ile manüel odun kesiyorlar gibi ileri geri sürtmeye başlıyorlar. :)) Dikiş makinelerinde olduğu gibi bir devir pedalı olsa çok daha iyi olur diye düşünüyorum.

cultro

• *
  • 11
  • Meslek: Teknik Ressam,Bıçak
  • Yer: Ankara/ Kahramankazan
« Yanıtla #13 : 08 Ekim 2023, 20:33:19 »
Yücel abi selamlar öncelikle.
Ben genel manada makine bitirişi bıçak yapıyor olmama rağmen bazen fiyat farkını düşünmeksizin ayna veya saten perdah isteyen müşteriler oluyor.Benim 25 cm standart bir kamp bıçağının sadece tek yüzeyini ayna perdah yapmam 5-6 saat gibi bir zamanımı alıyor.Ortalama olarak bir bıçağın komplesini düşünürsek 1 iş günü sürüyor.Stabil bir yüzey elde etmek için stabil çekişler ve homojen dağılımda olacak şekilde her tarafa eşit şekilde baskı uygulanması gerekiyor.Yeri geldiğinde helisel hareketlerle, yeri geldiğinde ileri geri hareketlerle hareket etmek gerekiyor.Böyle bir makinenin olması açıkçası iş kolaylar ama bizim ülkedeki enflasyondan dolayı ne kadar bir tutulurluğu olur onu tahmin etmek zor.
:=)

cem.KÖROĞLU

• **
  • 56
    • https://www.instagram.com/bolllinger?igsh=MTZsNWk3NG14bHBqYQ==
  • Meslek: elektronik teknisyeni
  • Yer: İSTANBUL
« Yanıtla #14 : 04 Ağustos 2024, 00:31:14 »
Teşekkürler.  Kaliteli bir  ürün  ve   iyi  bir  sonuç ve  ekonomik  bir  çözüm için çalışacağız.

Merhaba sonuca ulaşabildinizmi acaba