Hepinize selamlar ustalarım. Forumda paylaşılacak bir iş değil aslında da, maksat hareketlilik olsun.
Antika, oyuncak, vitrin eşyası toplamayı seven bir tanıdığımın ricası üzerine yaptığım bir bıçak. Malzeme olarak yine daire testere kullandım. Sapta ceviz ve pirinç pim. Isıl işlemini suda yaptım bu sefer ve acayip gerdi beni. Bıçağı suya daldırdığım anda bütün titreşimi kısaçta hissettim ve çok fazlaydı. Suyu da bir miktar ısıtmıştım halbuki. Kırıldı herhalde derken sudan çıkarınca bi rahatlama yaşadım, sadece biraz eğilmişti. Meneviş esnasında da eğikliği giderdim.
Namlu perdahı 1000 kum, kabza perdahı 800 kum, kabza bitirişi Sefa hocamın formülle yapıldı. Namlunun sol yüzünde bir bulaşıklık var fakat epoksi değil, kabza bitirişindeki malzemeden bulaşmış, silmemişim, yeni fark ettim.
İlk kez epoksi tutmadı, çelikten olduğu gibi saldı kabzayı. Ya fazla sıkıştırdım ve epoksi bırakmadım arada, ya da temizliği düzgün yapamadım. Küçük bir iş ve vitrinlik olduğu için perçin şişirme yöntemiyle sabitledim kabzayı. Küçük işte çalışmanın zorluğu, geometriler çok zorladı. Eğeyi bir yere fazla bastırsam hemen yamuk yumuk bir şey çıkıyordu ortaya. Hakeza gideremedim bazılarını, fotoğraflarda da mevcut.
Bu arada, minik derken, baya bi minik bu arkadaş.

Çelik : Daire Testere
Kalınlık : 4 mm
Tam Boy : 110 mm
Namlu Boyu : 55 mm
Namlu Eni : 55 mm
Kabza : Ceviz
Kabza Cilası : Sefa hocamın formülü
Isıl İşlem : 80Crv2 olduğu düşünülerek tabloya göre - suda
Meneviş : 250 C~ civarı