Bıçak Sanatı - Forum

Bakır San Mai

Şaban Kurt

• 1201
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Bakır San Mai
« : 12 Aralık 2023, 10:31:04 »
 Merhabalar paslanmazı yapmışken bakırı es geçmek olmaz küser dedim onuda paslanmazlarla beraber aradan çıkardım  :)
    Presin vermiş olduğu güce dayanarak şekil ve görsel olarak hatlarıda gayet tatmin edici çıktı her ne kadar bu tarz işler kullanmaya yönelik olmasada koleksiyon amaçlı istek oluyor selamlar  :)
    Çelikler Mercek 80Crv2
    Yanaklar 1075+Bakır (1 mm)
    Kalınlık 4.5 mm
    Toplam Boy 230 mm
    Kabza Stabilize Söğüt Ağacı

« Son Düzenleme: 12 Aralık 2023, 10:38:56 Gönderen: Şaban Kurt »
Gendarmerie Special Operation...

MustafaV

• 776
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
Ynt: Bakır San Mai
« Yanıtla #1 : 12 Aralık 2023, 10:49:20 »
Şaban ustam ellerine emeğine sağlık. İnstagramda gördükçe nazar değdireceğim gibime geliyor. Cidden çok temiz, çok titiz işler çıkartıyorsun. İmreniyorum Vallahi. Allah eline, bileğine zeval vermesin.

Bazı fotoğraflarda namlu saptan biraz fazla uzunmuş gibi görünüyor ama tümüne bakınca bu kanı gitti. Her şeyiyle güzel.

Boru pime de bayıldım bu arada. :2up
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

« Yanıtla #2 : 12 Aralık 2023, 12:04:41 »
Gayet güzel ve tertemiz bir iş çıkmış ortaya. Ülkemizde böyle sıra dışı işleri görmekten insan çok mutlu oluyor, her deneme ve yenilik aslında hepimizi toptan olarak bir adım ileriye taşıyor, bu anlamda bu işler çok kıymetli bence. Ellerine kollarına sağlık  :2up

MustafaV

• 776
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #3 : 12 Aralık 2023, 13:08:08 »
Şaban ustam ellerine emeğine sağlık. İnstagramda gördükçe nazar değdireceğim gibime geliyor. Cidden çok temiz, çok titiz işler çıkartıyorsun. İmreniyorum Vallahi. Allah eline, bileğine zeval vermesin.

Bazı fotoğraflarda namlu saptan biraz fazla uzunmuş gibi görünüyor ama tümüne bakınca bu kanı gitti. Her şeyiyle güzel.

Sap namludan uzun görünüyor yazacağıma tam tersini yazmışım.  :-X
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #4 : 12 Aralık 2023, 22:34:53 »
Şaban ustam eline sağlık.
Çok iyi iş olmuş.

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5 : 13 Aralık 2023, 08:58:55 »
Ustam ellerine sağlık. Ülkemizde bu işleri görmek çok güzel hele ki senin gibi dost meclisinden bir ustamızın başarması ise ayrı güzel. Çok hoş da bir dokusu olmuş. Ellerin dert görmesin.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #6 : 13 Aralık 2023, 18:27:13 »
Şaban ustam ellerine sağlık çok iyi olmuş  :2up

Şaban Kurt

• 1201
« Yanıtla #7 : 13 Aralık 2023, 23:38:11 »
Kılıfınıda tamamlamışken bunuda eklemek istedim.

Şaban Kurt

• 1201
« Yanıtla #8 : 13 Aralık 2023, 23:47:46 »

Estağfurullah hocam gün geçtikçe daha iyisini daha güzelini yapmaya çabalıyoruz el becerisi olarakta teknik olarakta öğreneceğimiz çok ama çok şey var sağolun çok teşekkür ederim  :)
Gayet güzel ve tertemiz bir iş çıkmış ortaya. Ülkemizde böyle sıra dışı işleri görmekten insan çok mutlu oluyor, her deneme ve yenilik aslında hepimizi toptan olarak bir adım ileriye taşıyor, bu anlamda bu işler çok kıymetli bence. Ellerine kollarına sağlık  :2up
Hocam çok teşekkür ederim bizlerden bilgi ve desteğinizi esirgemiyorsunuz ne zaman aklıma bişey takılsa ne olursa olsun mutlaka sayenizde bilgi sahibi oluyorum çok sağolun saygılar. :)
Şaban ustam eline sağlık.
Çok iyi iş olmuş.
Hocam çok teşekkür ederim görüşemedik geldiğinizde tekrar mutlaka arayın selamlar. :)
Ustam ellerine sağlık. Ülkemizde bu işleri görmek çok güzel hele ki senin gibi dost meclisinden bir ustamızın başarması ise ayrı güzel. Çok hoş da bir dokusu olmuş. Ellerin dert görmesin.
Teşekkür ederim Mehmet ustam inşallah daha güzellerini yapmak nasip olur hep birlikte farklı denemeler farklı işler bu işi bir üst seviyeye taşıyor umarım daha iyilerine imzamızı atarız inşallah çok sağolasın. :)
Şaban ustam ellerine sağlık çok iyi olmuş  :2up
Teşekkür ederim Yasin ustam çok sağol.  :)

selcuk.eren

• 208
  • Meslek: memur
  • Yer: balıkesir merkez
« Yanıtla #9 : 15 Aralık 2023, 19:05:18 »
tebrik ederim. başarılarınızın devamını dilerim. yapılabilirlik veya deneysellik açılarından paha biçilemez bir emek ürünü olduğu açık. peki bu tür çalışmalar neticesinde ortaya çıkan bıçakların, bıçak olma kaliteleri nasıldır? deneyimlediniz mi? merak ettim. selamlar.

Şeref Acar

• *
  • 1587
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #10 : 16 Aralık 2023, 13:54:55 »
Abi eline koluna sağlık.
Yine üst klasman bir iş, bravo.
Başarıların daim olsun.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #11 : 17 Aralık 2023, 22:40:46 »
Eline sağlık ustam,  8) çok güzel olmuş.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Şaban Kurt

• 1201
« Yanıtla #12 : 17 Aralık 2023, 23:13:56 »
tebrik ederim. başarılarınızın devamını dilerim. yapılabilirlik veya deneysellik açılarından paha biçilemez bir emek ürünü olduğu açık. peki bu tür çalışmalar neticesinde ortaya çıkan bıçakların, bıçak olma kaliteleri nasıldır? deneyimlediniz mi? merak ettim. selamlar.
     Aleyküm selam hocam teşekkür ederim sağolun belli başlı üretim konusunda çokça yapılmadığından bu konuda bireysel olarak ne kullandım nede kullanıcı olarak geri dönüş aldım.
   Kullanıcının yorumlarını bu üründe alacağım açıkçası fakat eksi yönleri olarak bakarsak sağlamlık açısından bir sorun olacağını sanmıyorum ama bakır malum asitli gıdalarda çözülüyor ondan dolayı eksi diyebiliriz.
    Fakat genel anlamda koleksiyon olarak tercih ediliyor anlam vermek mümkün değil belki ama yaptıklarım veya diğer ustaların yaptıklarının büyük bir bölümü koleksiyona gidiyor diyebilirim kullanan tadını çıkaran sayılıdır bu anlamda normal bir bıçak dahi olmuş olsa geri dönüş olmak biraz zor.
Abi eline koluna sağlık.
Yine üst klasman bir iş, bravo.
Başarıların daim olsun.
    Teşekkür ederim Şeref ustam çok sağolasın selamlar  :)
Eline sağlık ustam,  8) çok güzel olmuş.
Abi çok teşekkür ederim sağol :)

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #13 : 04 Ocak 2024, 14:49:48 »
Ellerine sağlık Şaban ustam. Instagram'da paylaşımlarını görüyorum ve çok beğeniyorum. Ama ayrıca burada paylaşmaya devam ettiğin için çok teşekkür etmek istiyorum. Foruma verdiğin değeri görmek çok güzel, sağolasın.

Şaban Kurt

• 1201
« Yanıtla #14 : 23 Mayıs 2024, 18:02:02 »
 C:-)
Ellerine sağlık Şaban ustam. Instagram'da paylaşımlarını görüyorum ve çok beğeniyorum. Ama ayrıca burada paylaşmaya devam ettiğin için çok teşekkür etmek istiyorum. Foruma verdiğin değeri görmek çok güzel, sağolasın.
Orkun ustam teşekkür ederim yorumunu çok geç gördüm kusura bakmayasın çok sağol forum bizim ekmeğimiz yabana atılacak en son yer saygılar  :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #15 : 24 Mayıs 2024, 12:50:04 »
Buna yazmışım zaten ama fark etmeden yine tebrik edecektim. Güzel mi güzel, tekrar eline sağlık ustam.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Şaban Kurt

• 1201
« Yanıtla #16 : 31 Aralık 2024, 22:50:39 »
Buna yazmışım zaten ama fark etmeden yine tebrik edecektim. Güzel mi güzel, tekrar eline sağlık ustam.
Teşekkür ederim Eylem abi çok sağolasın selamlar  :2up