Uzun bir aradan sonra merhaba!
Umarım tüm ahalinin keyfi yerindedir. Hayatımıza çocuk girdikten ve İzmir'e yeni iş için taşındığımdan beri hobiden uzak kaldım. Atölye ve elektrikli aletler de Bursa'da. İzmir'de sadece basit el aletleriyle yapabilir miyim diye başladığım bu bıçağı olduğu kadarıyla ve günahıyla paylaşıyorum. Yorum, eleştiri, öneri ve her türlü geri bildiriminiz benim için değerli. Şimdiden teşekkür ederim.
Selamlar...
Çelik : 4116 (Tedarik: bicakmalzemesi.com'dan hazır sulu profil olarak alındı.
Bir önceki başlıkta konusu geçen ve 8 kez meneviş yapılan profillerden biri bu.)
Kabza : Gemlik zeytini (Fotoğraflarda koyu ve kırmızı gibi çıkmış, halbuki daha sarı ve açık tonda)
Balçak : Dekoratif mobilya aksesuarı paslanmaz (Balçak malzemesi 1.5mm kalınlığında paslanmaz ve aralarda siyah lineer var. Fakat bant zımparada balçağı işlerken lineer yandı ve içe doğru eridi. O yüzden paslanmazlar birleşmiş gibi duruyor. Katmanlı balçaklar arasında lineer kullanabilen ustalarımı tebrik ediyorum, ben ilk denememde beceremedim.)
Namlu yanaklar scotch zımpara ile satin bitiriş yapmaya çalıştım. Sırt, ricasso, parmak dayanan arka yuvarlatılmış bölüm ve balçak parlatılana kadar zımpara, ardından polisaj yapıldı. Kabza 400 kumdan sonra Sefa hoca formülü uygulandı.