Bıçak Sanatı - Forum

Fırından Yeni Çıkanlar

Şaban Kurt

• 1201
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Fırından Yeni Çıkanlar
« : 14 Ocak 2024, 02:40:48 »
Merhabalar yine yap boz ve çiz sil ile başlayıp uzun uzun karalayıp ölçüp biçip çizdikten sonra ortaya bişeyler çıktı.
    Çizmek yada uyarlamak yapmaktan daha zor çünkü namlunun kabzaya kabzanın namluya uyması genel görünümü estetiği çok etkiliyor bu yüzden uyum önemli kişisel olarak bakmak lazım tabi ulaşılmış bıçak formlarının dışında kişisel olarak bir form arayışını bu çizimlerde yerine getirdim fotoğraf ekliyorum.

N690
  Toplam Boylar 235 mm ve 210 mm
  Kabza G10
  Kalınlık 4 mm

Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Fırından Yeni Çıkanlar
« Yanıtla #1 : 14 Ocak 2024, 10:06:16 »
Şaban Ustam eline sağlık.
Formuyla taktik, yüksek taşlama ile de günlük kullanıma uygun ve yine geometrik tasarımlı bir bıçak olmuş.
Geliştirme aşaması da devam ediyor anlatığım kadarıyla.
İki şey dikkatimi çekti.
İlki... Başparmak oyuklarının yerine diş eğesiyle açılmış tırdıklar daha iyi gider gibi.
İkincisi de... Bu tip bıçaklarda hep ip deliği beklentisi. Genel formu bozmadan belki şöyle birşey yapılabilir.

https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=14692.0

Bu arada, perdah çok düzgün.

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 15 Ocak 2024, 09:45:24 »
Şaban ustam ellerine sağlık. Çok temiz özgün bir iş olmuş.  Yurt dışında görüp özendiğimiz her şeyi ile budur işte dediğimiz işler gibi. Maşallah. Baktıkça bakası geliyor baktıkça da modeli daha çok seviyor insan. Perdaha bayıldım. Yabancılar bunu çok iyi yapıyordu görüp ne güzel olmuş diyordum. Eğer özel değilse gidiş yolunu da paylaşırsan sevinirim.
Kısa namlulu olanı daha bir sevdim gibi. Bu kadar sadelikte bu güzelliği yakalamak herkese nasip olmaz. Benim tek söyleyebileceğim saptaki köşelerin uzun kullanımlarda sıkıntı olup olmayacağı onun dışında form renk işçilik Muhteşem. Tekrardan ellerine sağlık   
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 15 Ocak 2024, 10:19:22 »
Şaban ustam eline sağlık. Temiz işçilik ve düzgün perdah için kutlarım. Umarım seni de memnun eden sonuçlar alırsın. :2up

MustafaV

• 776
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #4 : 15 Ocak 2024, 11:20:22 »
Şaban ustam ellerine sağlık. Çok çok temiz, düzenli işler. Vallahi gıpta ile baktım, nazarımız değmesin.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #5 : 15 Ocak 2024, 20:09:51 »
Şaban ustam eline sağlık. Kabza yapısı, malzemesi ve bıçağın genel formu bütün halinde çok uyumlu görünüyor.
Bıçağı kavradığında işaret parmağının geldiği kısma şöyle bir oyuntu yaparsan çok rahatlatır tutuşu.
Kabzanın sırt ve iç kısımdaki köşelerede çok az pah kırsan tutuş rahatlığı için iyi olabilir.

Şaban Kurt

• 1201
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #6 : 15 Ocak 2024, 22:12:15 »
 C:-)
Şaban Ustam eline sağlık.
Formuyla taktik, yüksek taşlama ile de günlük kullanıma uygun ve yine geometrik tasarımlı bir bıçak olmuş.
Geliştirme aşaması da devam ediyor anlatığım kadarıyla.
İki şey dikkatimi çekti.
İlki... Başparmak oyuklarının yerine diş eğesiyle açılmış tırdıklar daha iyi gider gibi.
İkincisi de... Bu tip bıçaklarda hep ip deliği beklentisi. Genel formu bozmadan belki şöyle birşey yapılabilir.

https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=14692.0

Bu arada, perdah çok düzgün.
Sağolun hocam çok teşekkür ederim ip deliğini düşündüm ama haklısınız yapmadım yapacağım.
   Diş eğesi ile açılmış tırtıklar kesit ufak olduğu için eli rahatsız ediyor daha önce yapmıştım rahatsız etti o yüzden böyle yaptım hocam.
Şaban ustam ellerine sağlık. Çok temiz özgün bir iş olmuş.  Yurt dışında görüp özendiğimiz her şeyi ile budur işte dediğimiz işler gibi. Maşallah. Baktıkça bakası geliyor baktıkça da modeli daha çok seviyor insan. Perdaha bayıldım. Yabancılar bunu çok iyi yapıyordu görüp ne güzel olmuş diyordum. Eğer özel değilse gidiş yolunu da paylaşırsan sevinirim.
Kısa namlulu olanı daha bir sevdim gibi. Bu kadar sadelikte bu güzelliği yakalamak herkese nasip olmaz. Benim tek söyleyebileceğim saptaki köşelerin uzun kullanımlarda sıkıntı olup olmayacağı onun dışında form renk işçilik Muhteşem. Tekrardan ellerine sağlık   
Mehmet abi çok teşekkür ederim sağolasın kabzayı biraz daha geliştireceğim.
   Perdahtan bahsettin abi galiba 120 180 ve 220 kum normal perdah şeklinde yapıyorum son 400 kumu ileri geri değilde sadece geri çekiyorum kabzalarda genellikle 400 kumda bırakıyorum.
Şaban ustam eline sağlık. Temiz işçilik ve düzgün perdah için kutlarım. Umarım seni de memnun eden sonuçlar alırsın. :2up
Sağolun Orkun ustam teşekkür ederim inşallah  :)
Şaban ustam ellerine sağlık. Çok çok temiz, düzenli işler. Vallahi gıpta ile baktım, nazarımız değmesin.
Sağolun hocam teşekkür ederim isteyen herkesin yapabileceği işler azim sabır olsun yeterki  :)
Şaban ustam eline sağlık. Kabza yapısı, malzemesi ve bıçağın genel formu bütün halinde çok uyumlu görünüyor.
Bıçağı kavradığında işaret parmağının geldiği kısma şöyle bir oyuntu yaparsan çok rahatlatır tutuşu.
Kabzanın sırt ve iç kısımdaki köşelerede çok az pah kırsan tutuş rahatlığı için iyi olabilir.
Yasin hocam teşekkür ederim çok sağol aslında ilk başlarda böyle düşündüm fakat nedense böyle yapmak geldi içimden ikinci profilleri geliştireceğim eksi yönlerini değerlendireceğim az çok yapılacaklar belli.
Gendarmerie Special Operation...