Ben bitmiş bıçağın çizilmemesine çok özen gösteriyorum, bir kaç kat kağıt bantla sarıp bütün işlerimi titizlikle yapmaya çalışıyorum. Bantın yapışkanını çıkarmak çizik gidermekten daha kolay sonuçta. Bir kaç durumda saptan sonra perdahı yenilemek zorunda kalmıştım, baya zor oluyor. Ama epey köşeli bir perdah takozuyla, belki bir ucu baya açılı taşlanmış bir metal, epeyce de uğraşla sap tarafı düzeliyor. Özellikle yüksek perdahsa zaten en dip kısmı sırt-uç düzleminde perdahlamak çok fark ettirmiyor bile görüntüyü benim gördüğüm kadarıyla.
Ki senin çizikler zaten genel olarak ağızda hocam, ağız da makine perdahı gibi görünüyor. Aslında makinede 1-2 tur yeterli olmaz mıymış gidermeye? Hem böylelikle bıçağın sol yüzündeki taşlama hattındaki yukarı doğru dalan kısım da giderilebilirdi sanki.
Evet Mustafa hocam, ağız açılırken makinede Trizact'a kadar geldim. Fakat sırt elde 1200 kuma kadar perdahlandı. Tespitin doğru, makinede 1-2 kez ağız geçilse hem çizikler giderilebilir hem de taşlama hattı düzelebilirdi. İlk açtığım yardım başlığında bu iş için aparatsız makinede ağız açan var mı diye sormuştum. İzmir'de bulamayınca da öyle kalmıştı.
Orkun eline sağlık.
Üzerinde biraz fazla uğraşıldığında telafi edilecek kısımlarını kendin söylemişsin. Benim için telafi edilemeyecek yerler önemli.
Bıçağın genel formu iyi.
Taşlama hattı, taşlama eşiği başlangıcı hariç düzgün.
Kabza başı, taşlama eşiği uyumu iyi. Rikasso bir miktar daha geniş bırakılabilirdi.
Pim deliklerinin yatay simetrisi iyi. Dikey için fotoğraf açı yanılsamasından uzak olmak gerekiyor.
Kombine ahşabın kabza bütünlüğüne simetrisi iyi.
Gerisi hala telafi edilebilir.
Çok sağol Mehmet hocam. Gelecekte bir fırsat olur da sahibinden bakım için yada bileme için alırsam ve o anda motivasyonum olursa telafi etmeye çalışacağım.

Eline sağlık namluya el perdahı yapıp taşlama hattını o şekilde düzelttimmi on numara bıçak 
Çok sağol Yasin hocam. Elde perdah yapmaya saptan dolayı çok cesaret edemiyorum aslında. Zımparayı ve namluyu sürekli ıslattığımız için deformasyon olabilir diye endişem var. Makinede aparatsız olarak serbest elle düzeltme imkanım olmazsa sapı streç folyo ile sarıp, bolca bakım kremi sürüp yada başka bir şekilde sapı sudan koruma tedbiri aldıktan sonra yapabilirim diye düşünüyorum.
Bence namlu düzeltilebilir öyle düzelmeyecek göze batan bir yer görmedim genel olarak taşlama hattında sorun yaşamışsın ustam eline sağlık ufak bir operasyonla halledilir diye düşünüyorum 
Çok sağol Şaban ustam, teşekkür ederim. Bu gazla girişip düzeltemezsem sana gönderirim ama.