Bıçak Sanatı - Forum

Kama (Eğe + Ceviz)

MustafaV

• 776
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
Ynt: Kama (Eğe + Ceviz)
« Yanıtla #20 : 15 Nisan 2024, 12:05:05 »
Teşekkür ederim Şeref ustam. ^-^

Aslında rustik tarzı seviyorum da çevremdeki herkes daha parlak, cafcaflı işlere alışmış olduğu için bir türlü bu konuda ikna edemiyorum. Malum burada beğenilmek kadar reelde de beğenilmek önemli, bu his bizi körükleyen şey aslında. Geçende temizleyip kararttığım çekice bile "Bunu keşke parlak bıraksaydın" dediler yani, düşün.

Şimdi gördüm bu önerini de adamın sap işçilikleri gerçekten muazzam. Bunun için işçiliğin titizliğinden ziyade biraz da bu vizyona sahip olmak lazım. Ben sanırım aklımda böyle bir kabza şekillendirip de çalışmaya başlayamam gibime geliyor.

Bakalım, bir tarz oturtana kadar aklıma gelen her işi yapmaya çalışarak kendimi zorlamaya, yaşadığım sıkıntılara çözüm ararken biraz gelişmeye çalışıyorum. İşin sonucu nereye dayanıp gelir göreceğiz zamanla. O:-)
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Şeref Acar

• *
  • 1587
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #21 : 16 Nisan 2024, 15:02:00 »
Senin imkanlarında metali işlemek zor. Metalde olabildiğince kolayı hedeflemen gerek. İşçilik konusunda gelişimini de daha kolay olan sapta yapabilirsin.

Burada sürdürülebilirliği ön planda tutarak gelişmeyi hedeflemelisin.

Uzun süren işler her zaman tehlikelidir.

İki tip eleştiri vardır. Biri geliştirir diğeri yok eder.

MustafaV

• 776
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #22 : 16 Nisan 2024, 15:17:03 »
Anlatmak istediğini çok iyi anladım Şeref ustam. Çok haklısın, zor ve uzun süren iş insanı bir miktar bezdiriyor ya da "Ulan ben bunu becerecek yeteneğe ve tecrübeye sahip değil miyim" diye sorduruyor kendine. Arayı bulup bir yandan kendini geliştirirken bir yandan işten soğumamak önemli.

Buradan hiç yok edici eleştiri almadım, hepsi kıymetli benim için bu arada. Hepiniz sağ olun var olun. O:-)
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur