Tolga, gayet sıkı bir çalışmaya girişmişsin, iyi gidiyor

Balçağın oluğunun altı ve üstünün köşelerini düzle önce, tam bir dikdörtgen olacak şekilde, bu iş için en iyisi iki yüzü düzlenmiş (yanları değil sadece alt veya üstü alsın diye) kare veya dikdörtgen eğeler. Sonra da asıl önemli iş kuyruğun namluya bağlandığı noktayı yuvarlaman. Balçak geçmesini de bu yuvarlamaya göre yapman gerekecek.
Aşağıya bir kroki çiziyorum. Bıçağın kuyruk bağlantısı ve eğimin başlama ve bitişine dikkat et. Bunu uygularsan öncelikle kuyruk bağlantısında keskin dönüş olmadığından ısıl işlem sırasında stres birikimi olmaz, kırık çatlak olabilir eğer bu kısım 90 derece dönüşteyse. İkincisi ise kullanımda yükün dağıtılması ve bir darbe, kanırtma veya düşme sonucu bıçağın kabzası elinde kalmaz...
Şu fotografa dikkat ediniz:

Coldsteel diye ahım şahım tanıtımı yapılıp bol bol satan bir bıçak markasının bol satan bir ürününde bu kabzanın neden kırıldığını sorsanız firma size kullanım koşullarını ihlal ettiğimizi ya da soğukta kırılganlaşmış çeliği filan bahane edecektir. Aslında bu tamamen bir üretim hatası, hatta tasarım hatasıdır. Asla ve asla kuyruk bağlantısı dik açılı yapılmaz, bu en temel kurallardandır...
Aşağıdaki çizimlerde ölçüleri uydurdum, kendi durumuna göre ayarlarsın artık. Bence senin bu sabrın ve bu uğraşıya aşkınla çok güzel birşey çıkacak eminim. Tolga, ben asıl senin 5. veya 10. filan bıçaklarında ne güzel şeyler çıkaracağını merakla bekliyorum