Herkese iyi forumlar sağlıklı günler dilerim umarım herkesin sağlığı keyfi yerindedir.
Bıçak işlerinden beni soğutan, beni yıpratan, beni yoran ve üzen bir konuyla ilgili paylaşım yapmak istedim.
Bir gün bir bıçak siparişi aldım oturup konuştuk bıçağın tasarımına boyutlarına karar verdik. Fulltang bir şef bıçağı için kolları sıvayıp çalışmaya başladım. Çok güzel, zarif bir bıçak çıktı ortaya gizli pim full tang bir şef modeli herşey harika görünüyor

bıçak bitti sahibine ulaştı.. Sonra bir fotoğraf geldi bıçağın kabzası epeksi yapıştırıcı ve gizli pimlerden ayrılıp kendi bağımsızlığını ilan etmiş ve resmen u şeklini almış.
Bir ahşap parçasının o kadar esneyipte kırılmamasına hayret ettim

Neyse bıçağı geri yollamasını istedim elimdeki stabilize bir ahşapla tekrar kabza yapacağım bıçağa. Yapıştırıcıyı değiştirdim pim delikleri açtım tekrar yaptım derken bıçak daha sahibine ulaşamadan benim elimde tekrar kabzası kırıldı

inanılmaz bir mahcubiyet hissediyorum sahibi sabırla bekliyor benim biyerlerim tutuşmuş bir an önce sağlam bir şekilde bıçağı göndereyim diyorum ama aksilikler bitmiyor.
Düşün taşın en sonunda dedim ben bu full tang işinden vazgeçeyim gizli saplı bir bıçak yapayım yine stabilize kabza olsun falan.
Ve öylede yaptım ama sonuç koca bir hüsran.. Sahibi ''ben bu işten iyice soğudum sizden bıçak falan istemiyorum'' dedi haklı olarak. Aşağıya görselleri bırakıyorum bıçağı şuan evde günlük kullanmaktayım kabzanın elimde kalacağı günü bekliyorum

Teknik bilgi severlere
Toplam uzunluk 30 cm
Namlu boyu 17 cm
Kabza 13 cm
Taşlama hattı en geniş 4,5 cm
Bıçağın ağırlığı 87 gr
Çelik 2,5mm 4116 paslanmaz
Kabza ardaklı kayın ağacı