Eline sağlık hocam.
Alışılmışın dışında bir form, birçok kişinin yapmaya pek cesaret edemeyeceği bir iş.
Sağolasın Orkun.
Bıçak yapmayı geçim kapısı olarak yapmamanın rahatlığı...
Hocam ellerinize sağlık. Çok derli toplu iş. Hoş geldin bu arada hocam ya, nerelerdeydin Vallahi özledik sizin işleri. 
Kın bildiğimiz tantoda falan kullanılan sayadaki gibi iki parçayı oyup yapıştırma değil mi hocam? Kın sıkı sıkıya tutuyor mu yoksa baş aşağı mı tutmak lazım sürekli? Sıkı tutuyorsa bunu nasıl sağladınız? Bunları merak ettim açıkçası.
Bir de, kılıflı formu bir kuşa benzetiyorum da bir türlü oturtamadım tam kafamda. 
Sağolasın Mustafa.
Bitmiş ürün anlamında biraz ara oldu. Kılıfı yapılacak, namlusu bitmiş kabza takılacak birşeyler yapıyorum. Onları bırakıp başka birşeylerin peşinden koşturma durumu oldu. Bir düzene sokmam lazım.

Aslında bu bıçağa deri kılıf düşündüm ama namlunun yapısı nedeniyle kesme riski olmadan kullanılabilecek bir kılıf şeklini kafamda oturtamadım. Ahşap kın yaptım. Tantolarda habakinin konik yapısından faydalanarak sıkı sıkıya oturan kınlar yapılıyor ama bunda o imkan yoktu. Ya mıknatıs koyacaktım yada deri. Deri kolay geldi.