Bıçak Sanatı - Forum

Şifreli Çakı

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri

Ynt: Şifreli Çakı
« Yanıtla #1 : 29 Ekim 2024, 23:38:38 »
Güzel paylaşım Yasin hocam, teşekkürler.
Sırası gelmişken bıçağa yönelik bir kaç şey söylemek isterim, belki bilmeyen arkadaşlara yararı olur diyerek. Bu bıçak aslında Swidish Barrel Knife diye geçen bir bıçak, çok meşhur olamamış, 19. yüzyıl sonları 20. yüzyıl başlarında üretilmiş ilk olarak ama sanırım attığı taş ürküttüğü kuşa değmemiş olacak ki sonradan pek üreten olmamış. Bu bıçağı 2-3 yıl önce yapmaya başlamıştım ama tabi bu şekilde şifreli olarak değil, aslında tüm mekanizması vs bitmişti ama bir türlü toplamadım öyle kenarda duruyor :) elbette şifreli olarak üretilmiş olması çok fantastik olmuş, zamanı çok olan ve meraklı arkadaşlara iyi bir örnek, tabi şifreli olmayanı da üretmek aynı şekilde. Malzemeleri birbirine alıştırmak vs gerçekten kıl iş bu arada onu belirteyim.
Tekrar teşekkürler Yasin hocam.

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #2 : 30 Ekim 2024, 09:33:09 »
Hocam her yerinde sert lehim var, bize gelmez. :))
Bu tarz işler artık kuyumculuk seviyesinde işler. Çok büyük saygım var, tebrik etmek bile yetmez.

« Yanıtla #3 : 30 Ekim 2024, 15:33:42 »
Evet bir kaç yerde sert lehim var, hoş bu arkadaş yumuşak lehim yapmış, aslında çinko klorür hazırlayıp tüm yüzeylere yumuşak lehim de kolaylıkla uygulanabilir ve herkesin yapabileceği bir uygulama olur .

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #4 : 02 Kasım 2024, 15:37:09 »
Güzel paylaşım Yasin hocam, teşekkürler.
Rica ederim Sefa Ustam.
Sizin yaptığınız çalışmayı çok merak ettim. Umarım bir gün bitmiş haliyle sergilersiniz burada  O:-)