Bıçak Sanatı - Forum

Yakut

Talha Yıldırım

• 49
  • Meslek: İktisatçı - Çiftçi
  • Yer: Ankara
Yakut
« : 28 Aralık 2024, 13:48:48 »
Uzun zamandır yapmak istediğim ancak cesaret edemediğim bir modeldir Yakut. Ustalarımızın çalışmalarından ilham aldım deneme fırsatı buldum ancak ne kadar sade bir model gibi görünse de her ayrıntısı kendine has ve binlerce yıllık deneyimlerle dolu bir model.
 Bıçağın çeliği o2 kullandım.
 Tam boy 22,2 cm namlu boyu 10,5 cm.
 Namlunun en kalın yeri 4,7mm
 Ağırlığı 83 gram kılıf dahil 153 gram.
 Kabzada kök ceviz ve geyik boynuzu kullandım.

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Yakut
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2024, 17:36:04 »
Eline sağlık. Form bütünlüğü çok iyi olmuş.
Yalnız 2. fotoğraftan yanlış görmediysem ve perdah izleri yanıltmıyorsa, dışbükey yerine düz bir taşlama varmış gibi algıladım. Ayrıca sanki ikinci bir kesici ağız açılmış gibi. Foto yanlış algılaması ise yorumu dikkate alma.

Talha Yıldırım

• 49
« Yanıtla #2 : 29 Aralık 2024, 19:51:59 »
Eline sağlık. Form bütünlüğü çok iyi olmuş.
Yalnız 2. fotoğraftan yanlış görmediysem ve perdah izleri yanıltmıyorsa, dışbükey yerine düz bir taşlama varmış gibi algıladım. Ayrıca sanki ikinci bir kesici ağız açılmış gibi. Foto yanlış algılaması ise yorumu dikkate alma.
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sanırım fotoğraftan öyle görünüyor namlunun o yüzü  dışbükey ancak dikkat ettiğiniz gibi dışbükey yanakta ikinci bir ağız var. Ancak diğer yanakta olsa bıçağın formu bozulurdu ama dışbükey yanakta ikinci ağızın formu bozmayacağını düşünmüştüm. Hatta Yakut bir ustanın eserlerindede böyle ikinci ağız görmüştüm.

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 30 Aralık 2024, 08:51:03 »
Elinize sağlık çok şık bir çalışma olmuş. Kılıfı da çok estetik, çok beğendim. Sırttaki yalancı ağız ve damga çok yakışmış. Gelenekselciler beğenmeyebilir, daha modern bir hava katmış. Ancak damganın olduğu yer ricasso alanı gibi düz ve oyuk olmadığı için o kısımda kesim performansı nasıl olur bilemedim. Oyuk kısımlarda tahliye daha başarılı olacağı için daha başarılı kesim olacaktır diye düşünüyorum. Fakat ben bu görseli çok beğendim, ben de yapacak olsam böyle yapmak isterdim. :2up Yanaklardaki dövme izleri gerçek mi yoksa efekt mi acaba? Onu merak ettim.

MustafaV

• 776
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #4 : 30 Aralık 2024, 11:08:37 »
Talha ustam ellerine sağlık. Gayet temiz ve güzel bir iş olmuş, bütün olarak çok nizami, çok yakışıklı.

Boynuzun sarımsılığı da sırıtmamış ama boynuzdan ziyade normal bir kemik gibi durmuş sanki renkten dolayı. Bıçağa dışbükey taraftan bakınca tanto gibi hissettirdi nedense. Yalancı ağız ve ikinci bir kesici ağız görüntüsü biraz bana garip geldi hiç görmediğim için ama totalde güzel iş. :2up

Gördükçe benim de bir tane yakut yapasım geliyor, ilk denemem çok hoş olmamıştı iştahımı kabartıyor forum ikidir  :D
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Talha Yıldırım

• 49
« Yanıtla #5 : 30 Aralık 2024, 20:37:03 »
Elinize sağlık çok şık bir çalışma olmuş. Kılıfı da çok estetik, çok beğendim. Sırttaki yalancı ağız ve damga çok yakışmış. Gelenekselciler beğenmeyebilir, daha modern bir hava katmış. Ancak damganın olduğu yer ricasso alanı gibi düz ve oyuk olmadığı için o kısımda kesim performansı nasıl olur bilemedim. Oyuk kısımlarda tahliye daha başarılı olacağı için daha başarılı kesim olacaktır diye düşünüyorum. Fakat ben bu görseli çok beğendim, ben de yapacak olsam böyle yapmak isterdim. :2up Yanaklardaki dövme izleri gerçek mi yoksa efekt mi acaba? Onu merak ettim.
Orkun hocam öncelikle teşekkür ederim.  Sırttaki yalancı ağızı bıçağın dışbükey kısmı bombeli göründüğünden dolayı üstten bakıldığında görsel olarak düz bir bıçak izlenimi vermesi için yaptım. Bunun örneklerinide gördüm ve yakıştığına inanıyorum. Formu döverek elde ettim yani dövme izleri gerçek.

Talha Yıldırım

• 49
« Yanıtla #6 : 30 Aralık 2024, 20:40:57 »
Talha ustam ellerine sağlık. Gayet temiz ve güzel bir iş olmuş, bütün olarak çok nizami, çok yakışıklı.

Boynuzun sarımsılığı da sırıtmamış ama boynuzdan ziyade normal bir kemik gibi durmuş sanki renkten dolayı. Bıçağa dışbükey taraftan bakınca tanto gibi hissettirdi nedense. Yalancı ağız ve ikinci bir kesici ağız görüntüsü biraz bana garip geldi hiç görmediğim için ama totalde güzel iş. :2up

Gördükçe benim de bir tane yakut yapasım geliyor, ilk denemem çok hoş olmamıştı iştahımı kabartıyor forum ikidir  :D
Teşekkür ederim Mustafa ustam. Boynuz neden sarardı bende anlamadım sanırım kullandığım yağ sararttı. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim, sabırla bittiğinde çok güzel tecrübeler elde ettiren bir model

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #7 : 31 Aralık 2024, 20:05:16 »
Ellerinize sağlık Talha ustam. Sadeliği göz kamaştırıyor temiz bir iş olmuş  :2up
Gözüme takılan bir nokta kesici ağız biraz geniş olmuş gibi gördüm fotoğraftan yanılıyor olabilirim belki.
Şimdiye kadar canlı görmesemde internette yer alan örneklerde ikinci bir kesici ağız olmuyor diye biliyordum. Göz aşinalığından dolayı belki biraz o kısım farklı görünmüş olabilir onun dışında çok beğendim, hem tüm işlevselliğiyle hemde tüm estetiğiyle kararında bir eser olmuş.

Şaban Kurt

• 1201
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #8 : 31 Aralık 2024, 22:43:12 »
Elinize sağlık ustam cevizin hareleri çok güzelmiş dövme işleri her zaman diğer işlere göre daha güzel ve göz alıcı duruyor  :2up
Gendarmerie Special Operation...

Talha Yıldırım

• 49
« Yanıtla #9 : 01 Ocak 2025, 21:52:51 »
Ellerinize sağlık Talha ustam. Sadeliği göz kamaştırıyor temiz bir iş olmuş  :2up
Gözüme takılan bir nokta kesici ağız biraz geniş olmuş gibi gördüm fotoğraftan yanılıyor olabilirim belki.
Şimdiye kadar canlı görmesemde internette yer alan örneklerde ikinci bir kesici ağız olmuyor diye biliyordum. Göz aşinalığından dolayı belki biraz o kısım farklı görünmüş olabilir onun dışında çok beğendim, hem tüm işlevselliğiyle hemde tüm estetiğiyle kararında bir eser olmuş.
Teşekkür ederim Yasin ustam. Yanağın dış bükey oluşundan birde bıçağın formu gereği tek taraflı ağız açtığım için biraz geniş oldu haklısın ama tecrübe kazandım bir dahaki yapışımda buna dikkat edecem inşallah.

Talha Yıldırım

• 49
« Yanıtla #10 : 01 Ocak 2025, 21:55:33 »
Elinize sağlık ustam cevizin hareleri çok güzelmiş dövme işleri her zaman diğer işlere göre daha güzel ve göz alıcı duruyor  :2up
Teşekkür ederim Şaban ustam. Dövme işi asla vazgeçmeyeceğim bir iş.

« Yanıtla #11 : 02 Ocak 2025, 21:14:51 »
Bıçak, tüm detaylarıyla tam olması gerektiği sadelik ve şıklıkta. Geleneksel bıçaklarda, aslında temel malzemelerin çok özenli işlenmesinden kaynaklı, sadelik içeren bir estetik var. Bir anlamda, sadelikten kaynaklanan estetik oluşturmak aslında zordur, bu bıçakta bu var, ben çok beğendim. ellerine kollarına sağlık..

Talha Yıldırım

• 49
« Yanıtla #12 : 03 Ocak 2025, 17:23:06 »
Bıçak, tüm detaylarıyla tam olması gerektiği sadelik ve şıklıkta. Geleneksel bıçaklarda, aslında temel malzemelerin çok özenli işlenmesinden kaynaklı, sadelik içeren bir estetik var. Bir anlamda, sadelikten kaynaklanan estetik oluşturmak aslında zordur, bu bıçakta bu var, ben çok beğendim. ellerine kollarına sağlık..
Teşekkür ederim Sefa ustam. Bakış açın ve anlayışın bizleri her zaman mutlu ediyor iyi ki varsın.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #13 : 03 Ocak 2025, 23:24:01 »
Eline sağlık ustam. Çok güzel olmuş.  :2up
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Talha Yıldırım