Fikirleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Sağolun. Bunu böylece kabul edip mevcut hamonu daha belirgin hale getirmeye çalışacağım.

Abi bence hamon tamam. Ama sanki yüzeyde perdahın iyi değil. Bant zımparada yüzeyi kalın zımparayla bi temizlemek gerekiyor diye düşünüyorum. Güzel bi perdahla süper bir görüntü çıkar inşallah.
Şeref ustam gene ustalığını konuşturdun, hem sevindim hem fotoğraftan bunu anlayabilmene şaşırdım:) Evet haklısın, test asitlemesi yapabilmek için sadece bir yüzeyi bahsettiğim gibi 2000 kuma kadar perdahlayıp polisaj yapmıştım. Diğer yüzeyi sadece ısıl işlem kalıntılarını temizlemek için 220 kumla perdahlayıp bırakmıştım.

Hamon gayet güzel çıkmış aslında, taşlama eşiğine yakın yerde biraz aşağıda kalmış ama yine de kabul edilebilir. Bir başka malzemeyle denesen bu sefer de yeni malzeme yeni deneyim vs. uğraştırır. En doğrusu her zaman bildiğin malzemede devam etmek daha avantajlıdır. Örneğin son işlemde sıcaklık biraz daha yükseltilse veya çamur biraz daha yukarıda uygulansa sonuç tamamen farklı çıkardı. Bence bunda daha fazla ısrar etme, asit döngüsünü bir kaç kez daha yapıp sonucu gör derim.
Tamamdır hocam. Aslında yola çıkış amacım hamonlu bir bıçak yapıp bitirmekten ziyade, bize hammadde olabilecek malzemeleri test etmek, farklı marka eğeleri denemek, diğer arkadaşlara fikir verebilecek bir çalışma yapmaktı. Tek bir bıçak hedefinde olmadığım için bu yolculuktan keyif almaya çalışacağım. Dediğiniz gibi birkaç asit döngüsünden ve detaylı temizlikten sonra bu namluya sap takmak bile istemeyebilirim.

Başka bir markada nasıl hamon çıkacak onu daha çok merak ediyorum.