Bıçak Sanatı - Forum

Hamon Çalıştayı

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Hamon Çalıştayı
« Yanıtla #40 : 26 Mart 2025, 08:15:00 »
Sonuç çok çok iyi, bence artık bu çelikle ilgili her veriye hakimsin, istediğin gibi ve istediğin desende hamon çıkarırsın :2up ufukta bir deneme daha görünüyor bence  ;) ;)

Hocam kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim, artık neler çıkarabilirim ben de çok merak ediyorum. Ama şöyle bir sorun var, kalın kumlarla perdah yapmaktan ağızda pay kalmadı, şu an kesici ağız kadar ince bölgeler var. Bu şekilde 810C°'de sorun olur mu yoksa namluyu daraltarak 1mm kalınlığa getirmeli miyim?

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #41 : 26 Mart 2025, 09:58:38 »
Eline sağlık.
İyi uğraştın. Artısı bilgi ve tecrübe oldu. Gerisi içinde kolay gelsin.  :2up

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #42 : 26 Mart 2025, 17:27:30 »
Eline sağlık.
İyi uğraştın. Artısı bilgi ve tecrübe oldu. Gerisi içinde kolay gelsin.  :2up

Çok sağol Mehmet hocam. Bakalım bu sefer belli olacak tecrübe mi boşa kürek mi. ;D

Dördüncü su verme öncesi beşinci kez çamurlamayı aşağıdaki gibi yaptım. Sefa hocamın tavsiyesi üzerine çıkıntıları ağıza yaklaştırmadan bir ince bir kalın şekilde ince katman halinde uyguladım ve 500C° fırında pişirdim.

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #43 : 27 Mart 2025, 08:05:41 »
Su verme sonrası bugün sırada perdah var. Dikkatimi çeken bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Çamur için Refsan marka şamot kullanmıştım. Hamon için kullanılan çamurlarda en çok şikayet yapışma-tutunma sorunundan geliyor. Ben bir kez küçük bağımsız noktaları sürtünmeden dolayı düşürdüm. Onun haricinde büyük blok olarak ayrılan yada dökülen hiç olmadı. Yağdan çıktın sonra hala tek parça ve sağlam şekildeydi. Kazıdığımda ise dağılmadan tek parça olarak çıktı.

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #44 : 28 Mart 2025, 11:08:24 »
Dördüncü hamon bu şekilde çıktı. Porçöz ile bir kez asitleyip diş macunu ve peçete ile temizledim, o kadar. Gene Ashi yok gibi ve efekt tatmin edici değil. Sizin fikriniz nedir?

Şeref Acar

• *
  • 1587
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #45 : 28 Mart 2025, 23:31:39 »
Bu konu çok güzel bir konu. En güzel tarafı da akademik bir üslupla gelişerek devam ediyor. Okumuş adamın hali başka tabi.

Anlaşılan abi, aşiye kafayı taktın. Başarılar diliyorum.