Bıçak Sanatı - Forum

Çelik masat

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Çelik masat
« : 15 Mart 2025, 02:03:55 »
Epey aradan sonra deneme amaçlı pferd eğeden çelik masat yapmaya çalıştım.
Sulu çalışmadır. Diş yapısı 60 kum ile.

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Çelik masat
« Yanıtla #1 : 17 Mart 2025, 09:01:04 »
Eline sağlık hocam. Arayı fazla açmayalım. C:-)
Pferd eğenin diğer kullandığın eğelerden görebildiğin bir sertlik yada kıvılcım farkı var mıydı?

MustafaV

• 776
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #2 : 17 Mart 2025, 11:25:18 »
Mehmet hocam ellerine sağlık. Orkun hocama katılıyorum, arayı fena açtık aman özletmeyelim. Bıçağın konusunu da bekliyorum bu arada. ;)

Çizgiler çok nizami, makinede değil mi hocam işlem? Böyle nizami olmasa yine de iş görür mü acaba masat? Yok nizami olacak dersek makinede formu hallettikten sonra elde mi yapmak gerekir? Bunlar tamamen merak, kasap bir arkadaş var arada masatlarla ilgili muhabbet ederiz de maksat bilgi satabilelim  :P
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
Çelik masat
« Yanıtla #3 : 20 Mart 2025, 00:25:11 »
Eline sağlık hocam. Arayı fazla açmayalım. C:-)
Pferd eğenin diğer kullandığın eğelerden görebildiğin bir sertlik yada kıvılcım farkı var mıydı?

Mehmet hocam ellerine sağlık. Orkun hocama katılıyorum, arayı fena açtık aman özletmeyelim. Bıçağın konusunu da bekliyorum bu arada. ;)

Çizgiler çok nizami, makinede değil mi hocam işlem? Böyle nizami olmasa yine de iş görür mü acaba masat? Yok nizami olacak dersek makinede formu hallettikten sonra elde mi yapmak gerekir? Bunlar tamamen merak, kasap bir arkadaş var arada masatlarla ilgili muhabbet ederiz de maksat bilgi satabilelim  :P

Ara açma konusu ise evet biraz fazla oldu.   :)
Pferd eğe, masat yapma konusunda esaş eğeden bir tık iyi. Ama bu işle uğraşanların camiasında F-dick eğelerden yapılanlar çok popüler.
Yapımının ayrıntılarını video ve resimlerle bir facebook grubunda paylaştım. Forumun video paylaşımı dolaylı ve insan üşeniyor.
Ama şahsi görüşüm, masat kullanma bir alışkanlık olmalı ve masat olarak üretilmiş iyi bir marka alınmalı.

« Son Düzenleme: 21 Mart 2025, 18:17:06 Gönderen: dela »

Şaban Kurt

• 1201
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #4 : 20 Mart 2025, 00:48:47 »
Ustam ellerine sağlık.
    ilerde yapacaklarım arasında kaldı bu iş fırsat olmadı yapmaya.
   Cevizde ne güzel yakışmış ufak bir iş görecek masat şart bencede kullanımını alışkanlık haline getirmek lazım her zaman bileme fırsatı doğmuyor olmuyor olurda atölyenin kontağına basarsak ilk iş masat selamlar 🙋‍♂️
Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #5 : 21 Mart 2025, 18:19:50 »
Ustam ellerine sağlık.
    ilerde yapacaklarım arasında kaldı bu iş fırsat olmadı yapmaya.
   Cevizde ne güzel yakışmış ufak bir iş görecek masat şart bencede kullanımını alışkanlık haline getirmek lazım her zaman bileme fırsatı doğmuyor olmuyor olurda atölyenin kontağına basarsak ilk iş masat selamlar 🙋‍♂️

Sağolasın.
Mutfakta kullandığımız bıçaklar tahta üzerinde çabuk tat vermemeye başlıyor. O noktada masat, zevkli kesmeye devam için lazım.
Kolay gelsin şimdiden...