Bıçak Sanatı - Forum

Toplaşma/Tanışma

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Toplaşma/Tanışma
« Yanıtla #140 : 15 Ağustos 2011, 15:37:12 »
Mertt Bence 55 tl fazla da değil, Kamil Koç oldukça rahattır genelde. Ancak uçak da bir çözüm, düşeşe bulabilirsin belki o tarihe, hemen hemen aynı paraya gelir.
Uçakla geliyorsanız: Havaş ile Bodrum'a inebilirsiniz, maalesef 18 TL Bodrum - Milas hava alanı arası. Eğer topluca bir uçak olayı olursa ben arabayla gelip karşılarım, ancak tek tek karşılama şansım yok, git gel, 70-80 KM. Bodrum otogar'dan ben karşılayabilirim ya da Ortakent Minibüsü ile bizim bahçenin önünden geçersiniz. Malzeme taşımayın, gerek yok bence, ancak Sefa usta yüklenecem herşeyi demiş :)

Kipmen Sanat web sitesi

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #141 : 15 Ağustos 2011, 17:12:34 »
bir gün erken gelmeye çalışırım elbette, neden olmasın:) bu arada eğer çok malzeme taşımayacaksak ve hava alanından sonrası çok meşakkatli değilse belki de en iyisi uçakla gitmek hala ne dersiniz?
emin ustam bende 1 gün önceden gelebilirim aslında istanbuldan gelen otobüs bursa terminaline uğrarsa bende yan koltuğunda gelebilirim hem yanımızda yabancı adam oturmaz,hemde yol boyunca sohbet iyi olur,bıçak sanatı sorusu sormam  :2up

aslında tanışmaya gelicem 2 gün boyunca soru sormayı düşünmüyorum,kafa dinleme ve tatil olayı  ;)

Berke Boyacı

« Yanıtla #142 : 15 Ağustos 2011, 20:00:27 »
Nasipse ben izmirden kamyonetle gelicem (elde otobüsle getiremediğiniz)ne varsa sırtlar gelirim..
Nebil bey kamyonette banada yer varmı  ::)

merttt9

• 1419
« Yanıtla #143 : 16 Ağustos 2011, 02:00:55 »
mesela biz bursadan erdeğe giderken gece yola çıkıp,saat gece 2.00 de varınca kamyonet varsa kasasında,araba ise koltukları geriye alıp içinde veya kumsalda uyurduk
eğer kumsal veya ağaçlık yerler yoksa,o zaman benzin istasyonlarıda olabilir
bana benzin istasyonu daha iyi gibi geliyor,hem picama giyme yeride olur hemde wc yanıbaşınızda,hemde gece acıktınızmı market yanıbaşınızda

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #144 : 16 Ağustos 2011, 02:06:44 »
mesela biz bursadan erdeğe giderken gece yola çıkıp,saat gece 2.00 de varınca kamyonet varsa kasasında,araba ise koltukları geriye alıp içinde veya kumsalda uyurduk
eğer kumsal veya ağaçlık yerler yoksa,o zaman benzin istasyonlarıda olabilir
bana benzin istasyonu daha iyi gibi geliyor,hem picama giyme yeride olur hemde wc yanıbaşınızda,hemde gece acıktınızmı market yanıbaşınızda
yapma meeeert pijama falan :) bi uyku tulumu olcak sercen yere uyıcan en güzeli ;)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #145 : 16 Ağustos 2011, 02:34:17 »
arkadaşlar bız bu işi geleneksel hala getırsek dıyorum iki seferdır benim için çok ters zamanlara geliyor belirli bir tarih belilesek her yıl o tarıhte belırlenen zamana herkezin kendını ayarlaması daha kolay olur gıbı gelıyor nedersınız
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

Berke Boyacı

« Yanıtla #146 : 16 Ağustos 2011, 02:52:45 »
Aslında böyle daha iyi gibi. Neden derseniz her defasında tarih değişik olursa geçen defa gelemeyenlere göre güzel tarihler ayarlanabilir ama ne yaparsa yapsın bizim belirlediğimiz sabit tarihe denk getiremeyenler hiç bir zaman gelemez malesef. Bence bu yanlış olur ama tabi tarih değişimide herkeze uymayacağı için bazı ustalar bazı tarihlerde gelemeyebilir buda sabit tarihe yetişemeyip farklı tarihte olan buluşmalara yetişebilen arkadaşlar için kayıp ama hiç gelememeleri bence daha büyük bir kayıp olur...  :(

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #147 : 16 Ağustos 2011, 03:01:28 »
her hangı bir tarihe ınsan kendını bır yıl önceden matdı ve manevı olarak ayarlaya bılır sanırım
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

merttt9

• 1419
« Yanıtla #148 : 16 Ağustos 2011, 05:05:02 »
1 sayfanın en başına gelmeyi düşünenler diye liste yazıp altına isim yazılabiliyormu,hemde hangi il diye yazılırsa o zaman herkes birbiri ile pm den msj laşıp yol arkadaşlığı konusundada konuşur

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #149 : 16 Ağustos 2011, 10:39:33 »
Tarihi sabitlemek için yeri de sabitlemek gerekir. Zamanla kurumsal bir kimliğimiz olur, mesela "bıçak sanatçıları derneği" filan gibi birşey, Amerika'daki gibi sabit bir mekanımız olur, dönemsel etkinlikler için malzemesi, mekanı, kalacak yeri vs. olan, o zamana kadan kişisel imkanlarla bu iş bayrak yarışı gibi elden ele geçecek, kim ya da kimler etkinliği düzenliyorsa onlara uygun bir tarih ayarlanacak maalesef.
Mesela sabit bir tarih belirledik Ekimin ilk haftası diye, bu durumda gelecek yıl düzenleyecek elemanın yerinde Ekimin ilk haftası sağanak yağmurlar başladı, tüm aktiviteler yattı. Ya da elemanın bir sorunu oldu o tarih ona hiç uymadı, tarihin esnek olması bu yüzden iyi olur. Sonuçta ne yaparsak yapalım tarih birilerine ters gelecek, bazısı maddi bazısı başka nedenlerle gelemeyecek. Sabitlesek harbiden bunu önceden ayarlama imkanı herkes için kolaylaşır ama bu sefer de düzenleyen insanın işini zorlaştırırız.
Şöyle yapalım mı? Her yıl Ekim ayı içinde bir gün, düzenleyen belirler şeklinde...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #150 : 16 Ağustos 2011, 12:30:38 »
Bana kalırsa kurumsal bir kimlik kazanmadan "her yıl" gibi kesinliği olan bir aktiviteye yönlenmeyelim. Herşeyden önce yasal bir platform haline dönüşmek bir çok olasılığı yarı yarıya ortadan kaldırıyor. Bir dernek, klüp vs oluşumu ve sabit bir ortam oluşturma düşüncesi çok güzel, elbette böyle bir oluşum beraberinde aidat konusunuda gündeme getirecektir ( hatta yönetim kurulu, üye vs) ama zaman, gittikçe bizi oraya doğru itiyor farkındaysanız. O zaman gelene kadar bence belli bir standarda bağlamayalım.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #151 : 16 Ağustos 2011, 13:44:09 »
emre hocam bodrum fiyatları biraz pahalı sanırım,kamu çalışanlarının kaldığı bina fiyatlarına bakayım dedim diğer illerde günlüğü 15 tl-20 tl arası civarlarında iken bodrumda günlüğü 45 tl den başlıyor,ortalama değerin 2 katı fiyatlandırmışlar
bu durumda kamping  :2up
cami wc si

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #152 : 16 Ağustos 2011, 15:08:30 »
emre hocam bodrum fiyatları biraz pahalı sanırım,kamu çalışanlarının kaldığı bina fiyatlarına bakayım dedim diğer illerde günlüğü 15 tl-20 tl arası civarlarında iken bodrumda günlüğü 45 tl den başlıyor,ortalama değerin 2 katı fiyatlandırmışlar
bu durumda kamping  :2up
cami wc si
Merak etmeyin, 20-25 ytlye ayarlarım biyer, senin baktığın tarih yaz dönemi fiyatları...

Kipmen Sanat web sitesi

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #153 : 16 Ağustos 2011, 18:41:42 »
Emre ustam tarih konusunda bir netleşme varmı ?
Cehalet Mutluluktur...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #154 : 16 Ağustos 2011, 19:05:15 »
21 Ekim - 23 Ekim arası olacak sanırım...Bu arada bodrum'un meteorolojik tarihine baktım, Ekim ayında yağmurlar oluyor ama 21 Ekim 23 Ekim arasında 10 yıldır sadece 2006 yılında yağmış, o da az. Kasım ayının başından itibaren problemli yağmur yüzünden ...

Kipmen Sanat web sitesi

alikozanoglu

• 171
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Ankara, Emek mahallesi
« Yanıtla #155 : 16 Ağustos 2011, 19:17:21 »
Sn. Sefa Çabuk,

"Bana kalırsa kurumsal bir kimlik kazanmadan "her yıl" gibi kesinliği olan bir aktiviteye yönlenmeyelim" demekte çok çok haklısınız. Maalesef ana aktivitenin legâl yönü de bu işi kısmen kısıtlar sanıyorum.

Saygılar,

alikozanoglu

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #156 : 16 Ağustos 2011, 19:53:29 »
Legal olarak kanunu incelediğinizde sadece basit bir ekmek bıçağını kullanmak ve bulundurmak için bile izin almanız gerek. Garip ama bu kanunu her okuduğumda bu kanunun hukukçular tarafından yazıldığına inanamıyorum....

Kipmen Sanat web sitesi

merttt9

• 1419
« Yanıtla #157 : 16 Ağustos 2011, 19:57:22 »
bencede duruma göre müdahale tekniği iyi olabilir

yani her sene yeniden duruma göre plan yapmak buluşmak yada buluşmamak
bütün mesele bu  ^-^

alikozanoglu

• 171
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Ankara, Emek mahallesi
« Yanıtla #158 : 16 Ağustos 2011, 21:16:04 »
Sn. emrekipmen,

Bence bir çok kanunun hukukçular, hele işini iyi bilen hukukçuklar tarafından yazıldığına da pek inanmamalısınız. Aslında yasama organınında hukukçuların büyük çoğunluk oluşturması gerekir.
Bir de kanunlar yapılırken çeşitli resmi mercilerden ve meslek kuruluşlarından alınan olumlu/olumsuz eleştiriler var.
Meselâ arbaletler; "... bir arbalet okunun hangi arbaletten atıldığının balistik incelemeyle belirnememesi ..." sebebiyle "olumsuz" yorum almışlardı.

Saygılar,

alikozanoglu

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #159 : 16 Ağustos 2011, 21:21:06 »
Legal olarak kanunu incelediğinizde sadece basit bir ekmek bıçağını kullanmak ve bulundurmak için bile izin almanız gerek. Garip ama bu kanunu her okuduğumda bu kanunun hukukçular tarafından yazıldığına inanamıyorum....
+1000 böylede tuhaf bi adalet sistemimiz var
İki Kişilikliyim İkiside Canavar