Bıçak Sanatı - Forum

Toplaşma/Tanışma

alikozanoglu

• 171
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Ankara, Emek mahallesi
Ynt: Toplaşma/Tanışma
« Yanıtla #360 : 27 Eylül 2011, 01:00:23 »
Sn. emrekipmen,

Oraya gelenlerden sadece İsmail beyle uzunca bir tanışlığım, Ertuğrul beyle ise bir kere görüşmüşlüğüm vardı. Gerek forum sayesinde, gerekse bu son yazın aracılığıyla sanki hepinizle şahsen tanışmış gibi oldum. Kısmetse bir dahaki sefere ben de kesin niyetliyim gelip başınıza ekşimeye.
Tüm yaptıklarınız için sizlere müteşekkirim. Bu hobinin, daha doğrusu aşkın bu kadar içten, kabiliyetli, istekli, aydın kişiler tarafından paylaşıldığını son sene içinde idrak ettim.
Galiba Ankara'daki bazı arkadaşlarla tanışma fırsatım da yakında olacak. Umudum 30 senelik kabuğumdan çıkıp yeniden bir şeyler yapabilmek. Umarım sadece niyet olarak kalmaz.
Sana ve hepinize bu şevkiniz ve bıçakçılık sevginiz için tekrar teşekkür ederim.

Selâmlar, saygılar, sevgiler,

alikozanoglu

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #361 : 27 Eylül 2011, 16:22:22 »
başka resim yok galiba

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #362 : 27 Eylül 2011, 17:41:12 »
Bu yaz işlerim amma aksi gitti yahu?  :'(

Her türlü olumsuzluk bu hafta zirve yaptı. Hafta içi insanlarla mücadeleyle, hafta sonu üst üste binen iki nöbet ile geçti.  Bööööööaaaaah Bööööööööööööaaaaağğğğh! Bööööööğğğ  :'( :'( :'(
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #363 : 27 Eylül 2011, 17:43:46 »
Bu yaz işlerim amma aksi gitti yahu?  :'(

Her türlü olumsuzluk bu hafta zirve yaptı. Hafta içi insanlarla mücadeleyle, hafta sonu üst üste binen iki nöbet ile geçti.  Bööööööaaaaah Bööööööööööööaaaaağğğğh! Bööööööğğğ  :'( :'( :'(

allah kolaylık versin
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

merttt9

• 1419
« Yanıtla #364 : 27 Eylül 2011, 18:06:26 »
eylem ustam bu konuda yanlız değilsin benimde işlerim 2 haftadır ters gidiyor

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #365 : 27 Eylül 2011, 18:31:55 »
Sizlerle tanışıp, beraber çalışma fırsatını kaçırdığım için çok üzgünüm gerçekten.. Emre hocam ne güzel tanıtmışsınız herkesi.. Keşke biraz daha resim ekleseniz.... Hem de resimlerde de kim kimdir en azından uzaktan da olsa bilsek ne süper olur.. Yazışırken daha samimi ve tanıdık gelecek herkes gibi geliyor ( tabii resimdekiler kabul ederlerse)...

If you light a lamp for somebody, it will also brighten your own path.

« Yanıtla #366 : 27 Eylül 2011, 18:53:21 »
Fotoğrafı ben tanıtayım, ilk fotoğraf solda ben sağda Necdet abi
Toplu fotoğraf
(Soldan sağa  ayaktakiler) Hasan Hüseyin ( Eminin kardeşi)
Ertuğrul, Nebil, Sefa, Mürsel, Abdurrahman, Emin, Emre, Nesrin.
( Oturanlar)
Mustafa, Necdet, Ömer Abi ( Emrenin babası), Murat
( balıkçı), Tolga.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #367 : 27 Eylül 2011, 19:00:06 »
Arkadaşlar bende hiç resim yok, doğrusu çekecek hiç zaman olmadı benim için. Ancak bolca foto ve video var arkadaşlarda, zamanla internete düşerler diye düşünüyorum  ;)

Bu arada unutulan şeyler çıkıyor sanırım:

Bir adet gri, kolsuz, v yaka t-shirt bungalow'da bulunmuştur.
Balıkçı'nın ısıl işleme girmiş D2 çakı namlusu bulundu bir yığının içinde, en kısa sürede yollanacak. Diğer ısıl işlem yapılmayan bıçaklara ısıl işlem yapıldı bitti. Yarın yolluyorum.
Eminin çuvalı da yarın gibi yola çıkar  ;)

Bu arada Sinan'a söz verdiğim 1 mt 1060 sözünü geciktirdim, mıntıka temizliği yeni bitti, yarın onu da yollayacağım. Bir de Orhan sana boynuz yollayacaktım, açıkçası elimde iki boynuz kaldı, biri sana biri bana şeklinde bölüşeceğiz...

Kipmen Sanat web sitesi

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #368 : 27 Eylül 2011, 19:06:06 »
Sefa Hocam çok teşekkürler :) Benim için çok daha anlamlı oldu şimdi bu fotoğraf... Hepinizi tanıdığıma zaten çok memnundum ama şimdi daha da memnun oldum... Umarım birgün benim de sizlerle görüşme ve beraber çalışma fırsatım olur... Aslında sizlere ne çok ihtiyacım vardı bu dönemde ama maalesef işler işte, aynı güne seminer denk geldi.... Neyse sağ kalırsak birdahaki sefere diyelim :)
If you light a lamp for somebody, it will also brighten your own path.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #369 : 28 Eylül 2011, 12:27:05 »
ancak geldim bilgisayar başına. işlerinden dolayı gelemeyen arkadaşlarımı o kadar iyi anlıyorum ki, bu etkinlikten iki gün öncesi ve 2 sonrası içinde yaşadığım iş yetiştirme gerginliği gerçekten çok yıpratıcıydı. insan rutin hayatından 2 gün uzaklaşamıyorsa gerçekten bir sorun var demektir ama bu felsefik konuşmayı başka bir yerde yaparız daha sonra... :))

ne diyeceğimi bilemiyorum. Emre zaten herşeyi özetlemiş. Sefa ustam bu toplaşmanın asıl  mimarlarına en güzel teşekkürü etmiş ki ben de aynı hisler içindeyim. gayet kıymeti ve son derece samimi bir güleryüzü olan insanlardan oluşan bir aile, toplaşma hadisesinin en kritik unsuruydu. minnettarız.

bir dahaki sefere nerde nasıl olur bilemiyorum, ama ben inşallah yine orada olmak için çaba sarfedeceğim. çünkü bu organizasyonlarda bıçak yapmanın çok ama çok ötesinde birşeyler paylaşılıyor ki, özellikle biz büyük şehirlerde yaşayanlar bundan bir hayli mahrumuz maalesef... yoksa bıçak yapmak elbette bir çeşit bahane...

ve son sözüm: gizli kabza benim ömrümü yedi ???
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
  • Meslek: avukat
  • Yer: nevsehir
« Yanıtla #370 : 28 Eylül 2011, 13:48:51 »
Merhabalar
Çok güzel günler geçirmeme sebep olan dostlara teşekkür ediyorum.
Emre Usta ve ailesinin nezaketine ve misafirperverliğine burada tekrar teşekkür ediyorum.
Tüm dostları buradan selamlıyor ve muhabbetlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız.
                                                                                                      Mürsel
Baş eğmedik edaniye ikbal ü cah için

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #371 : 28 Eylül 2011, 18:50:42 »
çok güzel bir tanışma ortamı olmuş bende katılmayı çok istedim fakat işler müsade etmedi..inşallah yine böyle bir günde bende aranızda olurum,katılan bütün arkadaşlarımın ustalarımın mutluluğu yüzlerinden okunuyor iyiki varsınız sağolun varolun efendim..üstadlarımdan birebir ders almayı çok isterdim kısmet bir dahaki buluşmaya  :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #372 : 28 Eylül 2011, 20:14:59 »
tanışma buluşmasını düzenleyen ve herkesi elinden geldiği kadar iyi bir şekilde ağırlayan emre kardeşime ve ailsine teşekürü borç bilir en kısa zamande tekrar görüşmerk üzere tüm katılımcılara (ustalarıma) emeklerinden ve derin bilgi ve becerilerinden dolayı teşekür ederim saygılar

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #373 : 30 Eylül 2011, 23:14:50 »
Resim çekmiş olan var mı toplaşma sırasında? Mesela Emin'i gizli kuyruk kabza ile boğuşurken, veya Balıkçı'yı aşındırma konusunda eğitim verirken filan? İyi olurdu... Bende hiç bir foto olmadığından hayıf hayof hayıflanmaktayım :)

Kipmen Sanat web sitesi

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #374 : 30 Eylül 2011, 23:20:22 »
Resim çekmiş olan var mı toplaşma sırasında? Mesela Emin'i gizli kuyruk kabza ile boğuşurken, veya Balıkçı'yı aşındırma konusunda eğitim verirken filan? İyi olurdu... Bende hiç bir foto olmadığından hayıf hayof hayıflanmaktayım :)

Benden bir de bu fotoğraf çıktı. Emre Sefa Usta'nın dövdüğü bıçağın integral balçağını düzeltiyor.

By ertarda at 2011-09-30
Ne yazıki diğer aşamalarda çalışmaktan fotoğraf çekmek aklıma gelmemiş. Ama sanırım Murat'ta (Balıkçı) çok fotoğraf hatta video var.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #375 : 01 Ekim 2011, 01:53:16 »
Biraz geç olmakla beraber Emre ye Nesrin e Türkan ablaya ve Ömer Abiye teşekkürlerimi sunmak isterim. Hep güleryüzlüydüler hep destek oldular. Çok mutlu oldum aralarında olmaktan. Çok teşekkürler  :)
Ben acemi fotoğrafçılığımla azı işe yarar olmakla beraber bir miktar fotoğraf çektim, çektiğim fotoğrafları Murat ın fotoğraflarla birleştirdik. Ben de olanlardan bir kaç kare...

Hüseyin Tekinay

• 244
    • manassilah dekor gravür
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bodrum
« Yanıtla #376 : 01 Ekim 2011, 02:24:25 »
Şansa bak, Bodrum' da yaşıyorum ama bu toplanmadan maalesef yeni haberim oldu. Ben ağlamayayım da kim ağlasın :'(
Meyleyleme ol yare ki ağyar eli değmiş
Efsürde olan gülde letafet mi bulunur

merttt9

• 1419
« Yanıtla #377 : 01 Ekim 2011, 03:22:10 »
resimler iyi oldu arkadaşlar
biraz olsun,görünce ordaymışım havası verdi biraz rahatlıyor insan,çünkü güzel şeyler kaçırdım  ^-^

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
Toplasma tanıma
« Yanıtla #378 : 01 Ekim 2011, 07:25:50 »
Ilk fırsata yukleyeceyım ınternetım olmadıgından bıraz gec oluyo
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

tirendaz

• 214
  • Mert Topçubaşı-1974
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #379 : 01 Ekim 2011, 09:36:21 »
Gelemedim ama mutlu bir haber nedeniyle gelemedim. :) Seneye daha kalabalık geliriz belki:)
Daha çok fotoğraf bekliyoruz.
Saygılarımla
"ehl-i dil birbirini bilmemek insâf değil"
Nef'i