Bıçak Sanatı - Forum

Toplaşma/Tanışma

Toplaşma/Tanışma
« : 08 Ağustos 2011, 23:47:50 »
Bilindiği gibi daha önce geniş katılımlı olacağını düşündüğümüz ama çok genişleyemeyen bir Tatara etkinliği düzenlemiştik. O etkinliğe katılanlar bilir, yorulduk terledik ama bittiğinde üzerimizde hoş bir rehaveti oldu. Bu sancıdan da herkesin ortak emeği olan küçükte olsa bir ürün elde ettik.
Benzer bir etkinlik yapalım mı diyerek bir kaç arkadaş konuyu ufak çaplı konuştuk. Tatara etkinliği görece biraz daha zorlu olduğundan, toplanıp bir kaç küçük örs tedarik edip hem basit ve temel dövme işleri ( yapmak isteyen) hemde birlikte olma, tanışma etkinliği düzenlesek mi acab gibilerden bir tertip içine girer gibi olduk. Zaman yada içerik tam belli olmamakla birlikte konunun tellalığı biraz bana düştü. Başlık altında konuşulabilir.
Şu an ki öneri şudur; havaların görece daha serinlediği bir zaman ( Ekim veya Kasım) belirlenen bir yerde, hafta sonuna gelecek şekilde iki günlük bir etkinlik. Kamp olabilir, otel pansiyon olabilir. Etkinlik içerisinde, merak edilen konulardan tutunda basit "nasıl yapılır" konularına kadar, toplu dövme etkinliğinden tutun kuzu çevirme etkinliğine kadar çeşitlendirme yapılabilir. Adınada isterseniz toplaşma, toplanma, festival.... ne derseniz deyin.
Hadi buyurun ;)
« Son Düzenleme: 09 Ağustos 2011, 00:25:15 Gönderen: sefa çabuk »

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
Ynt: Toplaşma/Tanışma
« Yanıtla #1 : 09 Ağustos 2011, 00:03:31 »
Ahada buldum... (Emre çok hoşlaşmayacak ama) Nerden başlasam, nasıl anlatsam... Kaç kişiydik o zaman bak, kaç kişi kaldık şimdi? Bodrum Bodrum...

Hem hatunları "Hafta sonu Bodruma gitsek mi, iyi olur gibi geldi bana..." diye kandırmak kolay... Hem kurulu bir atölye var... Hatunları kaynaştırdıktan sonra biz istediğimizi yaparız... Hemde belki Emrenin eşi bizimkilere hızlandırılmış deri işçiliği kursu da verir, kılıflardan da yırtarız...  :D

Nasıl?

Sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

Muammer usta

• 224
  • Yer: ankara
« Yanıtla #2 : 09 Ağustos 2011, 00:53:19 »
Vallaa fena fikir değil.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 09 Ağustos 2011, 00:57:16 »
Çadır veya pansiyon dışında konaklama imkanım olmasa da 4 dönüm bahçem ve atölyem bu tarz bir etkinlik için mükemmel olabilir, imkanı olanlar için ekim ayında ucuzlayan yakında pansiyonlardan biriyle anlaşabilir, hatta kamping için illaki tuvalet ve diğer fasiliteler istenirse bu tip bir kamping tarzı çalışan biyerlerle de anlaşılabilir, etrafımda çok imkan var, elbet düşeşe biyerler ayarlarız.
Bunun yanında, bir bant zımpara, bir disk zımpara, bir matkap, bir uzun bir dikine propan ocak, bir eritme fırını (daha test edilmedi), bir 75 kg'lik örs, bir sürü çeşit alet edevat, ısıl işlem fırını, ısıl işlem için her türlü ekipman, bir ağır ayaklı mengene, bir tezgah mengenesi, açık hava çalışmaları için 3.5 metrelik, yaklaşık aynı anda 7-8 kişinin çalışabilmesine olanak sağlayabilecek tezgah vs. türü imkanlar da aynı yerde bulunması iyi olur diyorsanız benim mekan tam uyar bir yerde :) Hepsinden en önemlisi bir mangal sürekli çalışır halde tutulabilecek şekilde stratejik bir konuma konumlandırılabilir :)

Eğer herkese uyarsa bana da uyar, neden olmasın...

Kipmen Sanat web sitesi

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 09 Ağustos 2011, 01:15:05 »
Çadır veya pansiyon dışında konaklama imkanım olmasa da 4 dönüm bahçem ve atölyem bu tarz bir etkinlik için mükemmel olabilir, imkanı olanlar için ekim ayında ucuzlayan yakında pansiyonlardan biriyle anlaşabilir, hatta kamping için illaki tuvalet ve diğer fasiliteler istenirse bu tip bir kamping tarzı çalışan biyerlerle de anlaşılabilir, etrafımda çok imkan var, elbet düşeşe biyerler ayarlarız.
Bunun yanında, bir bant zımpara, bir disk zımpara, bir matkap, bir uzun bir dikine propan ocak, bir eritme fırını (daha test edilmedi), bir 75 kg'lik örs, bir sürü çeşit alet edevat, ısıl işlem fırını, ısıl işlem için her türlü ekipman, bir ağır ayaklı mengene, bir tezgah mengenesi, açık hava çalışmaları için 3.5 metrelik, yaklaşık aynı anda 7-8 kişinin çalışabilmesine olanak sağlayabilecek tezgah vs. türü imkanlar da aynı yerde bulunması iyi olur diyorsanız benim mekan tam uyar bir yerde :) Hepsinden en önemlisi bir mangal sürekli çalışır halde tutulabilecek şekilde stratejik bir konuma konumlandırılabilir :)

Eğer herkese uyarsa bana da uyar, neden olmasın...

Bu mesajın üstüne "Bana uymaz arkadaş" diyeni de döverler, söyliim...

:D

Sevgiler,
« Son Düzenleme: 09 Ağustos 2011, 01:17:25 Gönderen: cmblc »
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

orhanbilgin

• 659
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5 : 09 Ağustos 2011, 02:40:45 »
çadırımı kapar gelirim :D

Berke Boyacı

« Yanıtla #6 : 09 Ağustos 2011, 03:17:40 »
Bu yapacağımız buluşma okullar açılmadan olsa nasıl olur ? Çünkü aramızda henüz okuyan arkadaşlarda var... Misal ben.

LÜTFEEEEEEENNNNNNNN!!!!!!!! :'(
« Son Düzenleme: 09 Ağustos 2011, 03:22:19 Gönderen: Berke Boyacı »

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #7 : 09 Ağustos 2011, 08:36:40 »
büyüklerimizin ön ayak olması gerçekten güzel :)  (yaaa bu arada büyüklerimiz derken forum camiasının neredeyse bi kaç üyesinden hariç hepsi büyüğüm o da ayrı konu) inşaallah iştirak etmeyi düşünüyorum çadırımla :D
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #8 : 09 Ağustos 2011, 09:21:02 »
Tatara nın tadı hala damağımda, ben gelirim  :2up

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #9 : 09 Ağustos 2011, 09:27:05 »

çok uzatmaya gerek yok değil mi Tolga ;) nerde olursa biz gideriz, paşa paşa demir cevherimizi kırarız ;D
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #10 : 09 Ağustos 2011, 10:04:01 »
bende gelmek isterim ustaları canlı izlemek güzel olur
soru falan sormam sadece izlerim  :2up

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #11 : 09 Ağustos 2011, 10:16:16 »

çok uzatmaya gerek yok değil mi Tolga ;) nerde olursa biz gideriz, paşa paşa demir cevherimizi kırarız ;D
Emin hiç uzatmam hemen gelirim, şimdiden ellerde kaşıntı başladı herhalde :D :D :D

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #12 : 09 Ağustos 2011, 11:02:26 »
Emin ve Tolga kardeşler, bu sefer cevher kırmasak olmaz mı yahu, ben tatara yorgunluğunu üstümden atamadım hala  :D

Berkeciğim, okullar açılmadan yapma şansımız pek yok arkadaşlar, pansiyon veya onun gibi çözüm isteyenler için okulların kapanması lazım, yer bulma ve pahalılık çok problem olur yoksa...

Sanırım bu seferki mekan belli oldu, o zaman Bıçak Sanatı Forum 2. buluşma etkinliği Bodrum'dadır, haftasonu 2-3 gün ayarlayalım, herkese uyan bir tarih belirleyemeyiz yine ama çoğunluğa uyan bir tarihte buluşalım işte  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #13 : 09 Ağustos 2011, 12:22:59 »
sanırım bana uyar otobusle geliriz olur biter aracla düşününce bayağı maliyetli oluyor.
birde yemek ve genel ihtiyacları karşılayacak yer varmıdır. tanışma toplaşmada yemek ve diğer ihtiyaclar için bir başkan secmek gerek tüm harcamayı o yapar akabinde kalan personele böler herkes mutlu mesut evne döner

bu arada mangalı büyüklüğü nedir 10-15 kişilk malzemeyi cıkarırmı :)

başkanımız SEFA usta olsun derim  >:D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #14 : 09 Ağustos 2011, 12:26:37 »
sanırım bana uyar otobusle geliriz olur biter aracla düşününce bayağı maliyetli oluyor.
birde yemek ve genel ihtiyacları karşılayacak yer varmıdır. tanışma toplaşmada yemek ve diğer ihtiyaclar için bir başkan secmek gerek tüm harcamayı o yapar akabinde kalan personele böler herkes mutlu mesut evne döner

bu arada mangalı büyüklüğü nedir 10-15 kişilk malzemeyi cıkarırmı :)

başkanımız SEFA usta olsun derim  >:D

Yok ben almayayım >:D Karışık iş o.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #15 : 09 Ağustos 2011, 12:31:27 »
ustad bizler yabancıyız ne muğlayı biliriz ne bodrumu
ozaman emre ustaya kaldı 

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #16 : 09 Ağustos 2011, 12:46:13 »
Bir şekilde o çözülüyor, geçen seferkinden biliyoruz, ne karar alırsak alalım olaylar kendiliğinden çözülüyor, hiç kasmayalım başkan maşkan diye  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #17 : 09 Ağustos 2011, 12:53:56 »
Bir şekilde o çözülüyor, geçen seferkinden biliyoruz, ne karar alırsak alalım olaylar kendiliğinden çözülüyor, hiç kasmayalım başkan maşkan diye  ;)
+1  :2up Aynen

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #18 : 09 Ağustos 2011, 13:37:48 »
gün ola harman ola bakalım ogüne cıkar isek geliriz hayırlısı ile

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #19 : 09 Ağustos 2011, 13:41:32 »
Tatarayı ve değiştokuş etkinliğini kaçırmış biri olarak  daha fazla hayıflanmamak için tüm şartları zorlayacağım. Ustalarla iki kelam edebilmek benim için büyük gurur.