Bıçak Sanatı - Forum

Toplaşma/Tanışma

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
Ynt: Toplaşma/Tanışma
« Yanıtla #340 : 24 Eylül 2011, 22:55:00 »
Bodrumdaki Forumdaşlardan hiç ses seda yok.
Hep beraber fabrikamı kurdular acaba?  :D  :D

Şaka bir yana bol eğlenceler....

Valla "Bıçak Sanatı Kesici ve Delici Aletler Kooperatifi" gibi bişey kurmuş olabilirler... Ama eğer öyle bişey varsa "Çarşı karışır arkadaş..." Kambersiz düğün nasıl olmazsa, bensizde kooperatif olmaz... Uyandırayım...  :))

Sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #341 : 24 Eylül 2011, 23:54:10 »
Tamam çok istedik gelemedik. Ama bari meraktan delirmeyelim. Yükleyin bir iki fotoğraf bizde nasiplenelim.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #342 : 25 Eylül 2011, 00:07:55 »
ben msn kamera ile canlı bağlantı bile düşünmüştüm ama sanırım orası bayağı kalabalık ve meşkullerdir

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #343 : 25 Eylül 2011, 01:18:02 »
Bir seyler soyleyin,yazin,gosterin artik ya tamam gelemedik ama bu kadar iskenceyi de hak etmedik ya ustalar :'( :'(
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #344 : 25 Eylül 2011, 19:13:11 »
İlk fotoğraflar benden olsun.

Sefa Usta'm demir dövmekte:

By ertarda at 2011-09-25

Etkinlik sonunda ayrılırken toplu fotoğraf:

By ertarda at 2011-09-25
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

merttt9

• 1419
« Yanıtla #345 : 25 Eylül 2011, 19:58:19 »
fotoğrafı görünce,herkesi görünce sevindim ama bir yandanda ah be ben neden orda değilim dedim iki türlü his belirdi içimde
havada güneşli  iyi denk gelmiş
« Son Düzenleme: 25 Eylül 2011, 20:00:00 Gönderen: merttt9 »

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #346 : 25 Eylül 2011, 20:37:13 »
arkadaşlarben dönüş yolundayım calıştayımız şüper gectı hepınızın görmesını ısterdım
enkısa zamanda fotograf yüklerım
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #347 : 25 Eylül 2011, 22:37:09 »
Fotoğrafları en kısa zamanda bekliyoruz. 

« Yanıtla #348 : 25 Eylül 2011, 23:10:59 »
Ben döndüm. Bir çok yönüyle güzel ve yararlı bir etkinlik oldu. Kimi dostlarla yüyüze tanışmış olduk, daha önce tanıştığımız arkadaşlarımızlada özlem giderdik. Tüm teknik detaylar bir yana, orada bulunduğumuz süre içerisinde bizlerin her türlü yükünü çeken, her daim güler yüzlü ve sevecen tavırlarıyla pozitif destek veren Emre ustaya, yaşam arkadaşı sevgili  Nesrine, Türkan ablaya ve Ömer abiye çok çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız ve iyi ki kısa bir dilimde olsa zamanı paylaşma şansımız oldu. Sağolun varolun..
« Son Düzenleme: 26 Eylül 2011, 00:37:26 Gönderen: Sefa Çabuk »

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #349 : 25 Eylül 2011, 23:21:47 »
Aynı sevgiye gönül verenlerin bir araya gelmesi çok güzel bir olay.

Sıcak demirciliğe başlanılınca ilk öğretilen:
Çekiç tutulması ve vurulması.
Balyoz tutulması ve vurulması veee devam eder.
« Son Düzenleme: 25 Eylül 2011, 23:23:18 Gönderen: Murat AKIN »

« Yanıtla #350 : 26 Eylül 2011, 00:06:29 »

Sıcak demirciliğe başlanılınca ilk öğretilen:
Çekiç tutulması ve vurulması.
Balyoz tutulması ve vurulması veee devam eder.
Anlatmak istediğiniz bir şey mi var Murat bey?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #351 : 26 Eylül 2011, 00:36:04 »
orada olamamanın verdiği burukluk hala içime çöreklenmiş  halde  :(   ama işler herzaman istediğimiz gibi gitmeyebiliyor..   nasipse artık bir dahakıne diyorum..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #352 : 26 Eylül 2011, 11:15:54 »
Sayın Sefa Bey anlatmak istediğim sizinle ilgili değil.

İkinci resme bakılınca hepsi sanki demircilik yapmış, seçilmiş kişiler gibi gözüküyor.
İki kişi dışınca hepsinin vücut yapıları çok uygun.

« Yanıtla #353 : 26 Eylül 2011, 11:53:49 »

İkinci resme bakılınca hepsi sanki demircilik yapmış, seçilmiş kişiler gibi gözüküyor.
İki kişi dışınca hepsinin vücut yapıları çok uygun.
Anladım ^-^ gerçektende oradada öyle bir durum vardı.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #354 : 26 Eylül 2011, 12:48:56 »
vallhi imrendim şimdi nediyeyim
ama kafama takıldı fotonun sağında emin kardeşim varda solundaki arkadaş eminin ikizimi yoksa fotoshop mu yapıldı  :o
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #355 : 26 Eylül 2011, 13:27:53 »
Özgür Eminin kardeşi Hasan Hüseyin, bizde önce ikiz sandık  ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #356 : 26 Eylül 2011, 14:45:45 »
Özgür Eminin kardeşi Hasan Hüseyin, bizde önce ikiz sandık  ;)

bismillahi rahmanirahim  ikiz gibi maşşallah  ben yolda göresem emindiye başlarım muhabbete
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

merttt9

• 1419
« Yanıtla #357 : 26 Eylül 2011, 18:28:31 »
toplamda kaç kişiydiniz,birde fotoğrafı çeken birisi var  :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #358 : 27 Eylül 2011, 00:00:40 »
Çok keyifli bir toplaşma oldu. Bol muhabbet, bol üretim, bol keyif oldu. Tüm gelen arkadaşlara çok çok teşekkür ettim, artık sıkılmışlardır ama ben yine de içimden geldi, bir daha edeyim. Önceden hazırlıklar yüzünden kesinlikle zahmet filan olmadı arkadaşlar, tam tersi hepimiz için keyifli bir değişiklik idi.

Kişisel tespitimi de yapayım, Cumartesi yemekten sonra eski kılıcı düzeltmek ve eğeleri yumuşatmak için Sefa ustamız propan ocağın başına geçtiğinde, "hadi arkadaşlar hazır ocak sıcakken ısıl işlemleri de yapalım" demesi ve bunun üstüne herkesin canla başla bıçakları yetiştirmeye çalışması tam anlamıyla etkinliğimizin tepe noktasıydı.

Önce teker teker kişileri tanıtalım:
Cuma günü Emin ilk gelenimizdi, ama ondan önce çuvalla profil ve yarı bitmiş bıçakları kargoyla geldi (tabii uçakla gelmek biraz sorunlu olabilirdi onlarla  :) ) Kendisi sıkı çalışma azmine sanırım bu etkinlikle geri kavuşmuştur. Etkinliği açan ve kapatan kardeşimizin stajyer havasında temiz önlüğü ile atölyede tam konsantre kendi bıçaklarıyla uğraşmasının anlık görüntüsü hep aklımda kalacak. Umarım gizli kabzalara duyduğun nefret ilerde azalacaktır  >:D

Hemen ardından Sefa ustamız ve Necdet Abimiz  geldiler. Sefa Ustamızı ben Tatara etkinliğinden beri hepimizin yükünü çeken kaldıracın destek noktası gibi görüyorum. Kılıcına hayran kaldık, her konudaki bilgisiyle ve olaylara kendi usulünde yaklaşımıyla iyi ki buradaydın ustam.

Necdet Abimiz o suskun ve ağırbaşlı görüntüsünün ardındaki sıcak, içimizi ısıtan gülümsemesini esirgemedi. Alçak gönüllülüğün ne olduğunu bize hatırlattın. Sadece "balıklar" şaheserinle bile hepimizi hayran bıraktın, özleneceksin ustam, umarım bu internet orucunu yakında bırakırsın da seni ve eserlerini daha yakında bulabiliriz...

Ardından Ertuğrul ve İsmail Abilerim akşama doğru geldiler sağ olsunlar. Çok güzel bir Akşam yemeğinde tanışma fırsatımız doğdu. Keyifli sohbetleriniz ile hoş geldiniz. Ertuğrul Ustamız kısa zamanda ulaştığı gelişmeyi gözler önüne seren bıçaklarını sergilerken özellikle yaptığı mükemmel turuncu mikartası ve güzel laminasyonlarıyla şahsen beni çok kıskandırdı, neyse ki bir iki laminasyon denemesini rüşvet olarak bıraktı da kendini affettirdi :D

İsmail Abimiz çok güzel çalışmaları ile hepimizi şaşırttı. Ülkemizde bu sanatın tozunu yutan ve iflah olmaz bağımlısı olanların tamamını forumdan bildiğimiz ön yargısına yanlış olarak kapıldığımı burada farkettim. Çalışmaları arasında özellikle güzel lamine gizli kabza kuyrukları ve güzel kılıf çalışmaları aklıma yer etti.

Akşam Hasan Hüseyin geldi, Emin gibi çok çok tatlı ve zarif bir insan kendisi, sanatçı kişiliği her şekilde her davranışından belli oluyor (Klonlama olabileceğinden bir süre şüphe etmedim değil  :) ). Kendisi aslında Bodrum'da kültürel-felsefi turizm yapmayı istemesine rağmen Cumartesi bizimle kalması çok güzel oldu. Empatisi sonuna kadar açık; birimiz yorulduğunda, bişeye ihtiyacı olduğunda bunu hemen sezip yardıma gelmesini hiç unutmayacağım.

O gün son olarak Tolga yorgun argın geceleyin geldi. Kendisinin sünger gibi absorbe eden dikkati kesinlikle beni çok etkiliyor onu tanıdığımdan beri. Sadece bu sorgulayıcı ve içselleştirici gözlemci yapısı dikkat çekmiyor, aynı zamanda yaşının kat be kat üstünde sahip olduğu olgunluk ve bıçaklarındaki mükemmellik arayışındaki dirayet de son derece etkileyici. Bir çocuğum olsa idi çocuğumun tüm öğretmenlerinin Tolga gibi olmasını isterdim.

Balıkçı Cumartesi sabah geldi, iyi ki de geldi. Murat arkadaşımız güzel bıçakları dışında çok değerli bezeme bilgisi ve tecrübesini de bizimle paylaştı. Eminim ki masa başında oturup uzun uzun asit indirme tekniğinin ince detaylarını keyifle, hiç sıkılmadan bizimle paylaşması hepimiz için çok güzel bir artı değer olmuştur, hatta çok kişinin kafasında bişeyler harekete geçti emnim.

Nebil abi de o gün geldi, hoş sohbeti ve güler yüzünü eksik etmedi sağolsun. Gerçekten çok ihtiyacım olan 220 kum zımparaları tam zamanında çıkardı ortaya  ;) Yakında çalışmalarını bol bol göreceğimizi sanıyorum ...

Mürsel ve Mustafa da o gün gelenlerdendi. Mürsel arkadaşımız bu sanata aşkını sadece mükemmelleştirmeye çalıştığı bıçak formunu tekrar tekrar yılmadan çalışması ile ya da bu konuda defter sayfaları dolusu kafa patlatması ile değil, ihtiyaç duyduğu bilgi ve deneyim anlamında sorduğu soruları, tüm bu işi az çok ustalık düzeyinde yapan herkese açıkça duyduğu hürmeti ile de belli ediyordu. Ayrıca ilk kez denemesine rağmen bant zımparada olduka iyi sonuç alması da dikkat çekiciydi.

Mustafa arkadaşı ile geldiği bu etkinlikte çok ilgili ve meraklı duruşuyla sanki bundan sonra bu işlerle uğraşacak yeni birinin müjdelerini veriyordu ;) Çok sevdiği ve üstüne titizlendiği arabasının bir parçasını burada sahilde, ben ve balıkçı ile yaptığı deniz kaçamağı sırasında bir okaliptüs ağacının dibinde bırakmasına rağmen umarım bu etkinliği hoş hatırlayacaktır...

Abdurrahman Ustamız Pazar günü geldi. Çok şükür hepimizle çok değerli bilgilerini paylaşma imkanı oldu. Kılıç yapımı, kılıç kını hakkındaki ve ustura geometrisi konusundaki engin bilgilerini hiç sakınmaması hepimiz için büyük kazanım oldu eminim. Ayrıca çok sevgili eşi ve iki tatlı oğlunu tanıma şansımız oldu.

Tabii bu etkinliğin asıl düzenleyicileri aşkım Nesrin, sevgili Babam Ömer ve herşeyin mimarı, titiz planlaması ile hepimizin keyifli ve tasasız etkinlik yaşamamızı olanaklı hale geiren canım Annem Türkan’a hemen yanı başımda olmalarından dolayı çok rahatlıkla teşekkür etmekteyim :D

Daha nice toplaşmalara umarım !
« Son Düzenleme: 27 Eylül 2011, 00:10:20 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #359 : 27 Eylül 2011, 00:53:02 »
Vallahi şimdiden bir sonraki etkinliği ipliyorum (iple çekmek) :) Buna katılamadım, umarım bir sonrakine bi problem olmaz da iştirak edebilirim... Bir de tanıyan vaar tanımayan var, tanımayanlar için o toplu pötürgefte kim kimdir bi zahmet yazarsanız...  :)

Sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...