Bıçak Sanatı - Forum

Gündelik Mutfak Bıçağı

Gündelik Mutfak Bıçağı
« : 01 Mart 2010, 01:01:41 »
Malzeme : AEB-L
Kalınlık    : uçta-1,5mm, Sapta-3,2mm
Genişlik   : En geniş yeri- 33mm
Uzunluk   : 215mm
Namlu      :115mm
Ostenizasyon: 1030 Derecede 16 dakika
Su Verme    :   Hava ile
Menevişleme 1: 180 derecede 2 saat
Menevişleme 2: 180 derecede 2 saat
Sıfır altı işlem   : -14 derecede 24 saat
Sap: tik yağı emdirilmiş demir ağacı

Sizde de olur mu bilmem, ama bir çok mutfakta gözlediğim şudur; mutfakta bir çok bıçak olmasına karşın bir bıçak vardır ki sürekli onu kullanırsınız. Hep elinizin altında olmasını istesiniz, kirlendiğinde başka seçeneğiniz olmasına karşın yine onu yıkar onu kullanırsınız. Bu gözleme göre bir bıçak yapayım dedim ortaya bu çıktı. ( Durukan zımparalar bence çok iyi bu bıçak onlar sayesinde ısıl işlemde geçen süre hariç toplamda bir günde bitti ;))

Ynt: Gündelik Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #1 : 01 Mart 2010, 01:02:26 »
.

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 48
  • *****
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Gündelik Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #2 : 01 Mart 2010, 09:04:05 »
Güzel olmuş.  :)

Bunu masa üstünde gören pilav yapmaktan vaz geçer. Dolapta ne varsa başlar doğramaya.  ;D
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ynt: Gündelik Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #3 : 01 Mart 2010, 17:00:05 »
 :D :D :D yorgun argın geldim hiç güleceğim yokken beni güldürdün Eylem, sağolasın :D

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Gündelik Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #4 : 02 Mart 2010, 00:23:51 »
 :D
Ustam ellerine sağlık, tam olarak ne fazla ne eksik, tam bir mutfak bıçağı, tam anlamıyla da çok güzel bir işçilik...  :2up

Açıkçası dolaptakiler yetmez bir de ne kadar gazete kağıdı,karton vs. hepsini keserdim vallahi  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

gökhan bakla

  • *****
  • 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: Gündelik Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #5 : 04 Mart 2010, 11:15:06 »
sefa hocam eline, emeğine sağlık.

Ynt: Gündelik Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #6 : 04 Mart 2010, 19:49:54 »
Sağolun arkadaşlar.

özgür

  • *
  • 10
  • Meslek: kaptan
  • Yer: izmir-karşıyaka
Ynt: Gündelik Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #7 : 05 Mart 2010, 20:55:55 »
çok güzel ve kullanışlı duruyor,emeğinize sağlık

Ynt: Gündelik Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #8 : 05 Mart 2010, 23:05:35 »
teşekkür ederim.

fatihaydın

  • ***
  • 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
Ynt: Gündelik Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #9 : 26 Haziran 2011, 13:39:09 »
çok güzel bir bıçak olmuş eline sağlık hocam.

yusuf biçer

  • *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
Ynt: Gündelik Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #10 : 26 Haziran 2011, 14:17:25 »
elinize sağlık

burada anladım ki foruma bi de mutfak bıçaklarından anlayan profesyönel bir aşçı lazım
« Son Düzenleme: 26 Haziran 2011, 14:21:11 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

merttt9

  • ***
  • 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: Gündelik Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #11 : 26 Haziran 2011, 14:56:00 »
ben evet diyorum  :)

agel

  • Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • ***
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
Ynt: Gündelik Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #12 : 26 Haziran 2011, 14:59:14 »
sefa hocam güzel olmuş , harbiden bu bıçak elden düşmez herhalde , hele bir de sefa usta yaptıysa . . .

Hocam ve ustalarım , bir de sorum olacak ama , konuyu boş yere şişirmem inş. Ahşağ konusunda bilgi alabilir miyim . Ahşap niçin yağlanır , desenlerin daha güzel ortaya çıkması için neler yapılabilir (zımpara ve cila haricinde). Mesela sefa hocam niçin tik yağı kullandınız vs. . .
« Son Düzenleme: 26 Haziran 2011, 15:03:12 Gönderen: agel »
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Gündelik Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #13 : 26 Haziran 2011, 16:52:29 »
    :2up Sefa ustam harika bir bıçak olmuş, ellerine sağlık, hele konunun başlığında yaptığın kullanılan malzeme hakkındaki açıklaman içinde ayrıca teşekkür etmek istiyorum, bazı ustalarımız nedense yazmıyorlar  O:-)

murat8989

  • ***
  • 41
  • Murat
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: Edirne Keşan
Ynt: Gündelik Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #14 : 26 Haziran 2011, 20:24:43 »
Çok güzel görünüyor , ellerinize sağlık.

SERDAR

  • ***
  • 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
Ynt: Gündelik Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #15 : 26 Haziran 2011, 21:15:17 »
Ustam ellerine sağlık çok güzel olmuş.

tarpoon

  • ***
  • 4739
Ynt: Gündelik Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #16 : 26 Haziran 2011, 22:25:20 »
 :) bu bıçak  konuşuyor..  resmen al benı doğramaya başla diyor..     eline koluna sağlık Sefa usta..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Ş.Kaan Eren

  • ***
  • 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
Ynt: Gündelik Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #17 : 26 Haziran 2011, 22:55:17 »
Ustam Eline sağlık. Mutfakla pek aram yoktur. Sadece iyi yerim. :))
Ama bıçak konuşuyor. Maşallah.... :2up
Cehalet Mutluluktur...

Ynt: Gündelik Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #18 : 27 Haziran 2011, 00:23:44 »
Valla sağolun arkadaşlar, konuyu hortlatmışsınız :)) ben bunu yapalı sanıyorum 1,5 yıl kadar oldu. Ama yeni yorum yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum, sağolsunlar. Ahmet tik yağı emdirmemin nedeni sürekli ıslak ortamda kullnılacak olmasındandır.

merttt9

  • ***
  • 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: Gündelik Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #19 : 27 Haziran 2011, 23:52:22 »
sefa hocam
ben 1200 kuma kadar zımpara yapıp mertlan metal parlatıcı kremle parlattım ama sadece ışıldama parlaklık oluşuyor,oysa senin bıçakta ayna gibi yansıma vermiş
bunun nedeni nedir diye sorabilirmiyim,acaba çelik türü menevileştirme olayı falanmıdır,daha öncede bu tarz sorum ve araştırmam oldu ama bizzat denedim işe yaramadı o yüzden  :)

http://ressim.net/s/upload/a33923cb.jpg
« Son Düzenleme: 27 Haziran 2011, 23:55:03 Gönderen: merttt9 »