Balçak olarak manda boynuzu kullanmaya karar verdim. Ancak balçakta deliğimizi delmeden önce kuyruğun en kalın noktasının (omuzların) kalınlığını bilmemiz lazım....

Müstakbel balçağımızın ortasını çiziyorum:

Deliğin en son genişliğini saptıyorum:

Toplamda 7.5 milim genişlikte ve 2.5 milim kalınlıkta bir dikdörtgen deliğe ihtiyacımız var. Omuzlarda bu genişlik kıvrılarak 7.9 milim'e çıkacak. Kalınlık ise 2.65'e doğru hafif artacak.
Bunun için 2.5 milimlik üç delik ayarlıyoruz tam orta çizgide.

Kare kesitli bir iğne eğe ile delikleri birleştiriyorum:

Deliklerin arasındaki ince bölmeler yok oldukran sonra geniş düz bir iğne eğe ile matkap deliklerinin arasındaki tepecikleri yok ediyoruz:

Geniş düz elmas eğem deliğe girebilecek hale geldiğinde kenarları düzleştirme işi hızlanıyor:

Kenarlar düzlendiğinde bıçağı kontrol ediyoruz:

Omuzlar ve namlu arasındaki eğime kadar tüm kuyruk geçtiğinde balçaktan artık deliğin ön tarafında omuz eğimlerini verme vakti gelmiştir:

Sürekli kontrol ederek deliği genişletiyoruz ön köşelerde:

İş bittiğinde resimdeki gibi hiç boşluk kalmamalı balçak ile namlu arasında. Üstünde çalıştığım nakirinin bu balçak birleşimi mükemmel oldu:

Ortasından deldiğimiz kabza malzemesinin tam oturması için üstten alttan deliğinin genişletilmesi gerekebiliyor. Bu iş için deliğe girebilecek şekilde incelttiğim bir demir testeresi kullanıyorum:

Birkaç dakika sonra kabza malzememizdeki delikten kalan tüm kuyruk geçiyor:

Bugünlük bu kadar.
Bu proje benim yan projelerimden olduğundan zaman buldukça ilgileniyorum. Bu yüzden devamı için biraz zaman geçebilir. Bu konuda kusura bakmayınız...