Bıçak Sanatı - Forum

DTE no 2

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
DTE no 2
« : 08 Ekim 2011, 02:47:17 »
DTE değiş tokuş etkinliğini kısalttım, yazı içinde sürekli uzun uzun yazmak sıkardı açıkçası  :D

Eh yapalım bir tane daha derim ben.

Katılmak isteyenler sadece kendi yaptıkları eserleri ile katılabilirler.
Burada ayarlanacak bir tarih son gün olacaktır. Benim aklımda Aralığın son haftası vardı, bu sayede yılbaşı hediyesi olarak herkes hediye vermiş olur birbirine.

Burada duyurulan tarihin iki hafta öncesinde (yani 27 Aralık duyurulduysa 13 Aralıkta mesela) yine bu alt forumda açılacak DTE-2 için yapılan her eser "DTE bıçağım bitti - ahan da resimleri" konusunda sergilenecektir. Son tarihten bir hafta kadar önce de bu konu kilitlenecektir, yani konu kapanana kadar katılım serbesttir. Bıçak (ya da başka bir eser - mesela makas, veya çekiç veya balta vs..........) sergilendiği anda eserin sahibi etkinliğe katılmış sayılır. Sergilediğiniz anda bana adresinizi ve telefonunuzu özel mesajla yolluyorsunuz. Konunun içinde eserini sergilemeyen veya adresini ve telefonunu bana yollamayanlar etkinlik dışı kalırlar. Bu konuda daha önce sorun yaşadığımızdan bu önemli, birçok kişinin katıldığı etkinlikte bu adımları atmayanların sadece başka bir yerde paylaştığı bir eserden bahsetmesi veya adresini telefonunu yollamaması konuyu düzenleyen için işleri kabusa dönüştürebiliyor. Bu yüzden adresinizi veya katılacağınız eseri bir şekilde bildiğimi varsaymamanız önemlidir.

Bu "DTE Bıçağım bitti - ahan da resimleri" konusu kapatılıp katılanlar belli olduğu gece her katılımcıya çekiliş ile bir adres yollanacaktır, bu o katılımcının eserini kazanan talihlinin adresidir. Bu adresi aldıktan sonra mümkün olan en yakın zamanda eserini bu adrese yollaması gereklidir katılımcının.

Adres çekilişi tamamen rastlantısal yapılacaktır, kimin eserinin kime gittiği tamamen belirsiz olacaktır. Size kimden hangi eserin geleceğini de ancak elinize kargo ulaştığında görebileceksiniz.

Etkinliğe katılacak eserlerin sizin elinizden çıkması beklenmektedir, ancak örneğin kılıf ya da süsleme gibi konularda istenirse başkasından yardım alınabilir, bu konu o kadar katı kurallı değil, ancak en azından eserin işçiliğinin büyük bölümünün sizin olması gerekmektedir.

Eser elinize geçtiğinde etkinlik tarihinde açılacak "Yaşasın! DTE Bıçağım geldi" konusuna kimden hediyenizi aldığınızı belirten iki kelam etmeniz iyi olur. Hatta ideali eserin sizin elinizde/evinizde resmi ile birlikte eser hakkındaki kişisel fikirlerinizi de paylaşmanızdır.

Hadi bakalım, umarım geçen seferki gibi keyifli bir etkinliğimiz olur. Herkese başarılar ve bol şanslar..

Unutmadan, bu konuda katılacağını belirten arkadaşlarımız, bundan sonra açılacak "Bıçağım bitti" konusunda resmini paylaşana kadar resmi olarak etkinliğe katılmış sayılmazlar. Bu yüzden bu konuda katılmak istediğini belirten arkadaşlarımız (ben dahil) sadece temennisini dile getirmiş sayılır, hiç bir şekilde katılmaya zorunlu değildir son ana kadar. Ancak burada önce tarih konusunu kesinleştirmemiz gerekmekte. Bence Aralığın son haftası çok şık olurdu. Düşüncelerinizi bekliyoruz...
« Son Düzenleme: 08 Ekim 2011, 14:13:58 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
Ynt: DTE no 2
« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2011, 02:58:00 »
Bence de aralık sonu güzel bir zaman. Hem yapması hem beklemesi çok keyifli olacak  :) 

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2011, 03:54:56 »
bu tarıh bencede ıyı olur  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #3 : 08 Ekim 2011, 08:14:10 »
Aralık sonu tamamdır.  :2up
Ama daha 2,5 ay var. Nasıl sabredeceğiz.  :(
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

mehmethakan

• 133
  • Meslek: otelci
  • Yer: antalya
« Yanıtla #4 : 08 Ekim 2011, 08:28:02 »
çok heyecanlıyım,
ilk defa katılıyorum
antalya'dan

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #5 : 08 Ekim 2011, 10:01:59 »
Bana da yer vardır umarım. Kendi kullanacağım bıçaklarda çiziklere takılmam ama hediye olunca... Ayna gibi yollarım inşallah:)
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #6 : 08 Ekim 2011, 10:24:52 »
iyidir iyidir
benim bıcak zaten hazır  :D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #7 : 08 Ekim 2011, 11:39:53 »
Aman efendim, katılımda yaptığınız tamamen size kalmış. Sonuçta bir arkadaşınıza hediye edeceğiniz bir bıçak vaya başka birşey, çizikli olsun, acemi işi olsun, bir baş yapıt olsun farketmez, bir forumdaşın elinden çıkan her bıçak bence paha biçilemez  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

Hüseyin Tekinay

• 244
    • manassilah dekor gravür
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bodrum
« Yanıtla #8 : 08 Ekim 2011, 13:52:10 »
Acemice yapılanı birine hediye ettikten sonra, ustasından bir başyapıt hediye almak... Hımmm >:D
Meyleyleme ol yare ki ağyar eli değmiş
Efsürde olan gülde letafet mi bulunur

« Yanıtla #9 : 08 Ekim 2011, 16:26:50 »
Ben katılıyorum.

-Hüseyin Ateş

• 196
  • Meslek: mekatronik teknikeri
  • Yer: istanbul-B.Paşa
« Yanıtla #10 : 10 Ekim 2011, 11:48:44 »
bende katılırım inşallah

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #11 : 10 Ekim 2011, 11:55:19 »
orada olacağım kısmetse 8)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #12 : 11 Ekim 2011, 16:15:39 »
Merhaba arkadaşlar...
DTE2 ye katılmak istiyorum...
AMA ben şimdilik sadece Meraklı ve Heycanlı bir Bıçak Sanatı ve Forumdaşların takipcisiyim. Malesef ve malesef üretime geçemiyorum.. ( ev ve atölye yokluğundan ).
Ama elimde  "ZİHGİR " yapmak için arayıp tarayıp zorla bulduğum bir çift Manda Boynuzu var.
Acaba ihtiyacı olan biriyle takas yolu ile DTE2'ye katılabilirmiyim.

Resimleri ektedir.

not : iliklerden kurtulmak için şu an toprak altındalar..
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #13 : 11 Ekim 2011, 19:29:33 »
Bende katılmak istiyorum...

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #14 : 12 Ekim 2011, 10:40:00 »
degiş tokuş etkinligi ustasından yeni başlıyanına her seviyeden ilgilinin el yapımı bıçaklarını değiştirdigi bir faaliyettir. malzeme değişimi değil. sizde tavsiyem iyisi kotusu ile bir bıcak yapıp onunla katılın manda boynuzunu farklı bir amaç için kullanmayın...

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #15 : 12 Ekim 2011, 23:09:50 »
boynuzun bana geleceğini bilsem katılırım bu bir ikincisi ise hüseyin kardeşim bonuzları toprak altından cıkarıp güneş görmeyen bir yerde icinin beyazını cıkarmadan kurumaya terk et toprak altında kurtlanır eğer icini cıkarıp güneşte kurutursan boynuz incelir ceker  işe yaramaz ha etrafa koku yayıyorsa üzerine kirec tozu serp

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #16 : 13 Ekim 2011, 13:28:46 »
Hüseyincan'ın Boynuzla katılma isteğine herkesin yaklaşımı nedir? Yani şöyle bir durum var kendi adıma, eğer hediye olarak bana manda boynuzu gelse üzülmezdim, ancak bu etkinlikte herkes el emeğiyle yaptıkları ile katılıyor, bu açıdan biraz haksızlık olurdu. Mesela bir arkadaşımız burada bıçak yerine el emeğiyle yaptığı bir yayıyla etkinliğe katılsa hiç kimse bundan rahatsız olmazdı, veyahut hep damaskus bıçak yapıp da bundan artık sıkılmış bir arkadaşımız elindeki damaskustan bir kolye - bilezik vs yapmış olsa bu da nispeten kabul edilebilir. Ancak el emeği kısmını ortadan çıkarınca, isteyen elindeki ahşapla, diğeri bir çelik parçasıyla vs. katılımlara da hak vermiş oluruz, bu da "bıçak değiş tokuşu" etkinliğinin keyfini ciddi biçimde baltalayacaktır.
Ancak Boynuzları hala paylaşmak istiyorsanız onların en uygun yeri bence "Hırdavatçı" bölümümüzdür. Burada gerçekten boynuzlara ihtiyacı olan arkadaşların bunlara ulaşmasının yolu açılır da rastgele bir şekilde birisine gitmez. İşin bir de bu tarafı var, yani etkinlikte sizi çeken bir talihli ya boynuz ile çalışmaktan hiç hazzetmiyorsa, o zaman o kişinin keyfi kaçardı...

Kipmen Sanat web sitesi

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #17 : 13 Ekim 2011, 15:00:52 »
Hüseyincan'ın Boynuzla katılma isteğine herkesin yaklaşımı nedir? Yani şöyle bir durum var kendi adıma, eğer hediye olarak bana manda boynuzu gelse üzülmezdim, ancak bu etkinlikte herkes el emeğiyle yaptıkları ile katılıyor, bu açıdan biraz haksızlık olurdu. Mesela bir arkadaşımız burada bıçak yerine el emeğiyle yaptığı bir yayıyla etkinliğe katılsa hiç kimse bundan rahatsız olmazdı, veyahut hep damaskus bıçak yapıp da bundan artık sıkılmış bir arkadaşımız elindeki damaskustan bir kolye - bilezik vs yapmış olsa bu da nispeten kabul edilebilir. Ancak el emeği kısmını ortadan çıkarınca, isteyen elindeki ahşapla, diğeri bir çelik parçasıyla vs. katılımlara da hak vermiş oluruz, bu da "bıçak değiş tokuşu" etkinliğinin keyfini ciddi biçimde baltalayacaktır.
Ancak Boynuzları hala paylaşmak istiyorsanız onların en uygun yeri bence "Hırdavatçı" bölümümüzdür. Burada gerçekten boynuzlara ihtiyacı olan arkadaşların bunlara ulaşmasının yolu açılır da rastgele bir şekilde birisine gitmez. İşin bir de bu tarafı var, yani etkinlikte sizi çeken bir talihli ya boynuz ile çalışmaktan hiç hazzetmiyorsa, o zaman o kişinin keyfi kaçardı...
Güzel yazmışsın. :2up
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #18 : 13 Ekim 2011, 15:26:06 »
Sevgili Ustalarım ve abilerim , arkadaşlar ,
İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim. Benim ki sadece bir öneriydi.
Ve boynuzlarımı :) burdan çekiyorum.

Not : Yayınlanmış mesajı Silme'yi bulamadım.

Not 2 : Eleştirileriniz doğrultusunda ne üretebilirim diye düşünmeye başladım , Teşekkürler.
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

Erol YURTSEVEN

• *
  • 37
  • Meslek: masa ve sandalye imalatı
  • Yer: BURSA
« Yanıtla #19 : 25 Ekim 2011, 10:48:02 »
bende varım becerebildiğim kadarı ile ..