Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak profil çekilişi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Bıçak profil çekilişi
« : 12 Nisan 2010, 15:36:01 »
Önceki aktivite bir arkadaşımızın bu sanata hobi olarak başlamasına vesile olmuştu. Sanırım bu çekilişler gerçekten yeni başlamak isteyen veya yeni başlamışlar için işe yarıyor... Bu yüzden tekrarlamaya karar verdim...

Kurallar basit:
Bu sanatın neresinde olduğunuzu, kendinize ne tip bir bıçak yapmak istediğinizi filan anlatan bir kısa bilgi ile katılmak istediğinizi bu konu içinde belirtin. 1 Mayıs'ta çekilişe katılma hakkı kazanın. Kazanırsanız biten bıçağınızı yine burada bizimle paylaşın  ;)

Elimdeki paslanmaz-paslanır türlü çeliklerden isteğe uygun bir profil kesip kabaca temizleyeceğim, bıçağa uygun bir kabza malzemesi ve perçinleri, yapılmak isteniyorsa balçağı (kabaca kesilmiş şekilde) kazanana yollanacaktır. Katılmak için 30 Nisan'a kadar vakit var. Hadi bol şans arkadaşlar  :)

Kipmen Sanat web sitesi

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
Ynt: Bıçak profil çekilişi
« Yanıtla #1 : 12 Nisan 2010, 15:54:38 »
Emre bey
Ben kesinlikle katılmak istiyorum, bu hobinin henüz başındayım ve forumdan Sefa abinin benim için profilini keseceği bir kukri ile başlamaya karar vermiştik şuan Sefa abi belkide kukri profilini kesmiştir.
Eğer bu çekilişi kazanırsam istediğim bıçak bir avbıçağı olurdu şöyle modern formlarda, resmi olmadan anlatmayı beceremem ama onuda sizin tecrübelerinize bırakırdım zannedersem.
Saygılar.

« Yanıtla #2 : 12 Nisan 2010, 16:56:33 »
Kestim ;)

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #3 : 12 Nisan 2010, 17:11:49 »
Bende talibim ....

Sabit bir taş motorum , dremelim, bolca zımparam,  biley taşlarım,  ufak saatçı eyelerim, ağaç keskilerim var elimden geleni yaparım.
Bileyleme, perdahlama, ağaç oyma işlerinde biraz deneyimim var ama bıçak yapmak nasip olmadı henüz.
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #4 : 13 Nisan 2010, 11:39:59 »
ben de varım elbette :2up

sütun matkaptan başka elektirikle çalışan hiçbir aletim yok. fakat şu sıralar ufak bir bant zımpara almaya niyetliyim. ilk bıçağım ısıl işlem sonrası aşamaya kadar geldi şu anda. bir aya kadar bitirebileceğimi düşünüyorum. eğer çekilişi kazanırsam sanırım http://www.jayfisher.com/_borders/FOShankLocking1.jpg şöyle bir model yapmayı düşünürüm.

testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

muharip

• 133
  • Bilal 1977
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #5 : 13 Nisan 2010, 13:24:33 »
Merhaba;

Uzun zamandır sessiz sedasız takip ediyorum siz ustalarımı. Şimdiye kadar paylaşılacak herhangi bir faaliyetim olmadığı için sesim çıkmamıştı. Ama  Emre Ustanın bundan önceki çekilişi ve kazanan beyefendinin yaptığı bıçak benide cesaretlendirdi.

Çekilişe bende katılmak istiyorum. Alet olarak bir el taşlama aleti ile titreşimli zımpara ile eğe dışında aletim yok. Tecrübe olarak ta forumu okudum ve el sanatları ile ilgili belgeselleri, üretimle ilgili videoları çok izledim, yani teori birazcık pratik sıfır oranında:)

Çekilişte talihim yaver giderse şöyle bir bıçak yapmak isterim:

http://www.bicaksanati.com/forum/firindan-yeni-cikti-(eserlerimiz-galerisi)/gundelik-mutfak-bicagi/?action=dlattach;attach=712

İyi günler
Ustalık temkindir.

SERDAR

• 259
« Yanıtla #6 : 13 Nisan 2010, 15:07:17 »
Alıntı
Kestim /quote]
Sefa Abi ellerine sağlık eminim harika bir parça olacak.
Bende güzel sayılabilecek bir kaç parça bulmaya çalıştım Antalya'ya dönünce paylaşırız.
Saygılar.

« Yanıtla #7 : 13 Nisan 2010, 20:58:53 »
Emre yapılacak çekilişi ilk üç yapalım derim ;) hadi bir bıçak ta benden olsun, aynı koşullarda ağacı, perçini... Aramızda kalsın Durukan Ustada bir bıçakla katılacak ;) benden duymuş olmayın :D :D

« Yanıtla #8 : 13 Nisan 2010, 21:00:32 »
Alıntı
Kestim /quote]
Sefa Abi ellerine sağlık eminim harika bir parça olacak.
Bende güzel sayılabilecek bir kaç parça bulmaya çalıştım Antalya'ya dönünce paylaşırız.
Saygılar.
Senin kukrinin fotoğrafını Fırından yeni çıktı bölümüne ekledim  ;) hem merakını gidermiş olursun hemde diğer arkadaşlarla da paylaşmış oluruz.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #9 : 13 Nisan 2010, 21:04:32 »
Emre yapılacak çekilişi ilk üç yapalım derim ;) hadi bir bıçak ta benden olsun, aynı koşullarda ağacı, perçini... Aramızda kalsın Durukan Ustada bir bıçakla katılacak ;) benden duymuş olmayın :D :D
Yihhu, işte budur. Süper oldu şimdi :)

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #10 : 13 Nisan 2010, 21:10:20 »
O zaman yeni kurallar şöyle: Katılmak isteyenler arasından 1 Mayısta 3 şanslı belirliyorum kura ile. Şanslıların istediği bıçak tipolojilerine göre Sefa, Durukan ve ben karar veriyoruz hangisini üstleneceğimize. Bıçaklarının kaba işlerini bitirenler ısıl işlem için 3ümüzden birine yollayabilir, sertleştirilen bıçak geri yollanır, bıçağın temizliği, parlatması şanslımız tarafından yapılır, kabzası yapılır, bize de "fırından yeni çıktı" bölümünde keyifle izlemek kalır. Bu konu altında da bıçağını yapmakta olan arkadaşlar takıldıkları konularda yardım ister, aşamaların fotograflarını çeker burada paylaşabilir. vs...
Atladığım bişey oldu mu  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #11 : 13 Nisan 2010, 21:15:25 »
olmadı da, şu "bıçağın temizliğini, parlatmasını" yapacak "şanslı" daki nasıl bir şanstır artık ben ona güldüm :D :D.
Bir obsiyon olarak dövme bıçak seçeneğide sunabilirim kazanan arkadaşa.
« Son Düzenleme: 13 Nisan 2010, 21:39:51 Gönderen: sefa çabuk »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #12 : 13 Nisan 2010, 21:20:25 »
Neden olmasın, profil profildir.  :2up Ancak taşlama açılarını tam verme ki ustam, arkadaş yaparken öğrensin. Biliyorum, eğe ile çalışmak zor ve yorucudur ama geometriyi de en iyi öyle kavrar. Hazır lokma olur yoksa taşlamaları da döversen gibi geliyor bana, ne düşünürsün ustam...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #13 : 13 Nisan 2010, 21:23:56 »
Doğru, sadizme devam o zaman :D taşlama açısız sadece düz profil dövme.
« Son Düzenleme: 13 Nisan 2010, 21:40:47 Gönderen: sefa çabuk »

SERDAR

• 259
« Yanıtla #14 : 13 Nisan 2010, 21:44:49 »
Sefa ustam bende zaten mazoşist eğilimler var belki kuraya bile gerek kalmaz nedersin

« Yanıtla #15 : 13 Nisan 2010, 21:48:04 »
Sen hele bir kukriye başla da görüşürüz :D

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #16 : 14 Nisan 2010, 18:13:44 »
Bıçak yapımının başında bile değilim. Ağaç işleme ve çeliği talaşlı şekillendirmede el marifetime inanıyorum. Bir breyiz ve dremelim, eğelerim ve bitmek üzere olan bir bıçak mengenem var. Şanslı isem, bileme taşlarım var ama bolca zımpara temin etmem gerekecek.
Aşağıdaki bıçağa benzer bir av bıçağı yapmak isterim.

You lie, we die.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #17 : 14 Nisan 2010, 19:55:04 »
Bende varım  ;D  aslında çekılış gıbı şeylerde oldukça şanssızımdır.    ama bu defa şans belkıde benden yana olur  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #18 : 14 Nisan 2010, 22:03:47 »
neden olmasın ben de varım :2up
fena mı olurdu drop point bir av bıçağı
taşlama sehpası ve sütun matkabı yapımını bitirdim şu bitirme tezinide halledersem ben hazırım

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #19 : 25 Nisan 2010, 16:42:25 »
Evet arkadaşlar, hatırlatma : 5 gün kaldı

Kipmen Sanat web sitesi