Doğa aktiviteleri, extrem sporlara ve aşçılık öğrencisi olduğum için bıçaklarla ister istemez haşır neşir oluyorum. Bir çok farklı marka ve ustanın yapmış olduğu bıçağı kullanıyorum (kendi bıçağımı yapana kadar bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum). Bir gün kampa giderken yanıma bir çok bıçak, balta, kürek vb. aletleri alınca kamp çantamın gereğinden fazla ağır olduğunu, bir tane bıçak yaptırarak hem kendi el ergonomisi,
birden fazla kullanımı gibi şeyleri düşündüm. Kullandığım kamp aletlerini aldığım dükkandaki ağbime bu fikrimi dile getirdiğim zamanda, kendi bıçağını yapabileceğimi, kendi istediğin şekilde yaparsın demesiyle bu maceraya başladım. Google ve youtube üzerinde yaptığım izlemeler ve araştırmalar sonucunda çok fazla bilgi, aynı zamanda da bilgi çöplüğün oldğu kanısına vardım (bu düşüncem her konu hakkındadır). En sonunda bu düşümce mi hobi, meslek olarak yapan insanlara aklıma takılan soruları sormak için form aramaya başladım. Ve burayla tanıştım. O zamandan beri bıçak yapımı hakkında bir çok bilgi sahibi oldum. Tüm usta ve form üyelerine teşekkür ediyorum.

Sürç-i lisan ettiysek affola...