Bıçak Sanatı - Forum

Anket

Forumdan nasıl haberiniz oldu? Kimden, nereden öğrendiniz?

Benim yada arkadaşımın google, yahoo vs ile arama yapınca karşım(ız)a çıktı
189 (64.7%)
Benim yada arkadaşımın başka bir forum sayesinde haberim(iz) oldu
46 (15.8%)
Benim yada arkadaşımın bicaksanati.com'a üye bir arkadaşı sayesinde haberim(iz) oldu
34 (11.6%)
Diğer (Ehehe, forumu kuranlar da mecruren buraya dahil oldu)
23 (7.9%)

Toplam Oy Verenler: 291

ANKET: Forumdan nasıl haberiniz oldu?

muhammet taha sarı

• *
  • 11
  • Meslek: bilgisayar öğretmeni
  • Yer: hakkari yüksek ova
Ynt: ANKET: Forumdan nasıl haberiniz oldu?
« Yanıtla #40 : 24 Şubat 2014, 00:00:43 »
Dedeme iyi bir bıçak ararken iyi bir site buldum.  ???

yusuf nalcıoğlu

• 389
  • Meslek: esnaf
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #41 : 02 Mayıs 2014, 11:36:10 »
Merhaba sayin bicak sanati forum uyeleri .ben forumu bicak bilemeyle ilgili bilgi ararken buldum.emegi gecen herkese tesekkurler.

sabanakyol1976

• 56
  • Meslek: fayans boya alçı döner kebap ustası
  • Yer: ankara keçiören
« Yanıtla #42 : 17 Mayıs 2014, 04:29:07 »
gogle en iyi bıçak yazdım eskaza damascus çeliği karşıma çıktı sonra araştırmaya başlayınca formu keşf ettim hayırlı uğurlu olsun
iylik yapmaktan sakın vazgeçme,yoksa giderek kötü biri olursun.başarmak
için tekrar dene

metebey

• *
  • 38
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #43 : 01 Haziran 2014, 11:37:02 »
Merhaba ustadlar. Ben bushcraft bicak hakkında bilgi ararken buldum. Meger ne kadar az sey biliyormusum...

ozan191

• 171
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #44 : 01 Haziran 2014, 12:00:24 »
Merhaba ustadlar. Ben bushcraft bicak hakkında bilgi ararken buldum. Meger ne kadar az sey biliyormusum...
+1

Hazel

• *
  • 13
  • İnsan, Sadece İnsan.
  • Meslek: Reklamcı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #45 : 24 Haziran 2014, 15:15:04 »
Dövmeci zade mehmet efendi :)
http://www.youtube.com/watch?v=Rl61LM4TDN4

blueokkes

• *
  • 6
  • Yer: ERZURUM
« Yanıtla #46 : 05 Ağustos 2014, 18:26:07 »
Benim de üye olduğum başka bir forumda bilgi ve tecrübelerinden çok istifade ettiğim Sn.Sefa ve Sn.Ecorotti nin burada üyelikleri olduğunu öğrendim, her ikisi de çok kıymetli şahsiyetlerdir; bıçaklar hakkında doğru bilgiler edinmek adına aranıza katıldım.
Saygılarımla.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #47 : 26 Eylül 2014, 22:42:04 »
Google nasıl iyi ve sağlam bir celikten kendim bir bıçak yapabilirim diye araştırma yaparken tesadüfen buldum. Sonra yorumları paylaşımları, yönlendirmeleri, önerileri, eleştirileri, sıçak dostlukları işi çok iyi bilen ustaların hiç bilmeyen acemilere alçak gönüllü davranışları taktikleri ve püf noktaları daha sayamayacağım bir sürü olumlu şeylerden sonra .... ;İşte bende bu formda olmalıyım dedim ve
üye oldum kabul ettiğinizi için teşekkürler

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #48 : 26 Eylül 2014, 23:26:57 »
Bende üye olan bir arkadaşım sayesinde haberdar oldum ama çok geç haberdar olmuşum.  :'(
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

Asikar

• *
  • 3
  • musa
  • Meslek: boyacı
  • Yer: çandır Yozgat
« Yanıtla #49 : 20 Aralık 2014, 04:10:47 »
en iyi ve en keskin bıcak nasıl olur nerde olur diye ararken gökan baklanın bıcaklarına ulastım ordan videolarına ordanda bu siteye iyiki varsınız ne mutluki bana burda nice kaliteli ustalarla bir aradayımm hepinize tesekkür ediyorum basarılarınızın devamını diliyorum

Ufuk Dede

• 140
  • Ufuk Dede
  • Meslek: Memur/Biyolog
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #50 : 12 Ocak 2015, 15:04:23 »
Genelde bıçaklarla ilgili aramalar karşılaştırmalar yaparım.Arada bir forum karşıma çıkıyordu sonra bushcraft merakı sarınca bir girdim pir girdim :) Hergün yeni bir şey öğrendim, başka şeyler araştırdım.Bu anlattıklarım yaklaşık 1,5 yıl öncesi sonra geçen hafta kendi kendime her gün forumdasın madem neden üye olmuyorsun diye sorunca cevap bulamadım üye oldum  :D
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. " YAŞAR KEMAL.

Süleyman Daşkın

• *
  • 51
  • Gazi İşletme
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #51 : 30 Mart 2015, 16:37:47 »
10-15 sene sonra süleyman usta forumu nasıl bulmuş sormasınlar diye yazayım ben de. Bir şam çeliği sevdasına yakalandım sonra bu ilgi bıçaklara kaydı derken aslında baltaları daha çok sevdiğimi farkettim sonumuz hayrola :D

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #52 : 31 Mayıs 2015, 22:45:36 »
Bileyleme konusunda araştırma yaparken denk geldim,en az 6 ay neredeyse hergün foruma girdim,bu arada sabit açıda biley yapabileceğim bir alet yaptım vs. en sonunda bir arkadaş yardımı ile üye oldum,mutluyum,gururluyum...

Barbaros Tütüncü

• *
  • 6
  • Meslek: kamu
« Yanıtla #53 : 30 Ocak 2016, 22:47:44 »
Damascus çeliklerini ile ilgili bilgi ararken, Gökhan Bakla ustamın "Türk Burgusu" yazısı ile karşılaştım. Su aktı yatağını buldu ;)

diriliş

• **
  • 50
  • Meslek: tamirci usta
  • Yer: TAVŞANLI
« Yanıtla #54 : 09 Şubat 2016, 23:38:53 »
bileme üzerine merakım vardır. internette ararken karşıma çıktı ilginç buldum değişik forum daha iyice inceleyemedim ama bana uyar...
Ekrem

bushcraftberk

• *
  • 7
  • Meslek: Bushcrafter,öğrenci
« Yanıtla #55 : 15 Eylül 2016, 13:21:46 »
Şöyleki, ben deriyi çok severim.Deri tabaklama hakkında araştırma yaparken buldum formu.

CehennemYakıtı

• *
  • 16
« Yanıtla #56 : 15 Eylül 2016, 21:25:24 »
Doğa aktiviteleri, extrem sporlara ve aşçılık öğrencisi olduğum için bıçaklarla ister istemez haşır neşir oluyorum. Bir çok farklı marka ve ustanın yapmış olduğu bıçağı kullanıyorum (kendi bıçağımı yapana kadar bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum). Bir gün kampa giderken yanıma bir çok bıçak, balta, kürek vb. aletleri alınca kamp çantamın gereğinden fazla ağır olduğunu, bir tane bıçak yaptırarak hem kendi el ergonomisi,
birden fazla kullanımı gibi şeyleri düşündüm. Kullandığım kamp aletlerini aldığım dükkandaki ağbime bu fikrimi dile getirdiğim zamanda, kendi bıçağını yapabileceğimi, kendi istediğin şekilde yaparsın demesiyle bu maceraya başladım. Google ve youtube üzerinde yaptığım izlemeler ve araştırmalar sonucunda çok fazla bilgi, aynı zamanda da bilgi çöplüğün oldğu kanısına vardım (bu düşüncem her konu hakkındadır). En sonunda bu düşümce mi hobi, meslek olarak yapan insanlara aklıma takılan soruları sormak için form aramaya başladım. Ve burayla tanıştım. O zamandan beri bıçak yapımı hakkında bir çok bilgi sahibi oldum. Tüm usta ve form üyelerine teşekkür ediyorum.  O:-) O:-)

Sürç-i lisan ettiysek affola...
Şeref Kahraman.

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #57 : 15 Eylül 2016, 22:32:48 »
Damascus ile kafayı bozmuşken sürekli yabancı videolar ve kaynaklar okurken Gökhan ustanın burgu videosu ile Türkiyede de varmış diyerek bayram ettim ve şam çeliği olarak aratınca buldum forumu demircilik ve bıçakçılık için bulunmaz nimet bir platform  :)
Hakuna Matata

HEKTOR-TEG

• *
  • 45
  • Meslek: gayrimenkul
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #58 : 15 Ekim 2016, 14:59:43 »
440c çelik hakkında google dan bilgi ararken denk geldi. ve bugün üye oldum çokta iyi oldu. cümleten iyi faydalı forumlar diliyorum herkese. :2up
Karbon çelik için ne ise, azim insan için odur.

burhan duver

• 49
  • Meslek: gıda mühendisi
  • Yer: izmir
« Yanıtla #59 : 15 Ekim 2016, 22:30:15 »
çok klasik olacak ama şam çeliği+isa ustanın atölyesi.bu arada gökhan baklanın kurucu olduğunu üye olduktan sonra fark ettim,oldukçada memnun oldum