Bıçak Sanatı - Forum

Elde Bileyleme Yöntemim

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Elde Bileyleme Yöntemim
« : 25 Nisan 2010, 00:42:39 »
Hep mail ile, özel mesajla vs. sorulan bir soru: "Nasıl bileyliyorsun Emre?". Çoğunlukla kolaya kaçıp şerit zımparada veya düz bir bıçaksa daire zımparada, nadiren taşta bileylerim, ancak gerçekten üstünde titizlendiğim bir bıçak olursa elde zımpara kağıdı ile bileylemeyi tercih ederim. Nasıl yaptığımı aşağıdaki videolarda anlatmaya çalıştım, ancak arada birisi geldi, kameranın pili bitti, polisaj pastasını kaybettim vs. Bir sürü aksilik sonunda yamalı bohça bir video oldu. Bu arada kamera da masanın kenarında olduğundan masa ile birlikte titremiş... Ancak herhalde bir daha yapmayacağım için böyle bir anlatımı boşa gitmesin, belki tahammül edip izleyen çıkar diye silmedim...

Bu arada annemin son derece sık kullanılan ve 1 yıldır bileylenmemiş D2  bıçağını seçmemin sonucu video mecburen baya uzun oldu, iki parçaya bölüp koyabildim internete  ::)..
[smg id=466 type=av]
[smg id=467 type=av]

deserteagle: Bir hayrım dokunsun; alttaki, videoların linklerini veren mesajı buraya ekleyeyim:

http://www.dailymotion.com/video/xd2d11_sharpening_lifestyle
http://www.dailymotion.com/video/xd2dau_sharpening2_lifestyle
sanırım video silinmiş çok güzel ve açıklayıcı anlatım teşekkürler
« Son Düzenleme: 22 Haziran 2014, 10:58:13 Gönderen: deserteagle »

Kipmen Sanat web sitesi

Ynt: Elde Bileyleme Yöntemim
« Yanıtla #1 : 25 Nisan 2010, 01:25:04 »
Teşekkürler usta, önemli bir katkı. Ben daha farklı bir yöntem kullanıyorum ama zımparada en uygunu bu.

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #2 : 25 Nisan 2010, 01:37:21 »
Teşekkürler. Zımparaylama bileyleme denemelerimin neden iyi sonuç vermediği ortaya çıktı böylece  :D

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #3 : 26 Nisan 2010, 13:33:09 »
Eline sağlık Emre çok işime yaradı.....
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 26 Nisan 2010, 19:32:28 »
Teşekkürler Emre, bu bilgiyi paylaştığın için. Video olarak yayınlaman aklımdaki sorulara cevap oldu.
You lie, we die.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 26 Nisan 2010, 19:45:51 »
Elıne sağlık emre ustam. aşağı yukarı aynı yöntemı kullanıyorum. lakın zımparayı ıslatarak kullanmaktayım, bana daha uzun ömurlu gıbı gelıyor. zımparayı kuru kullanmanın bır sebebı varmı ?
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #6 : 27 Nisan 2010, 02:04:11 »
Elıne sağlık emre ustam. aşağı yukarı aynı yöntemı kullanıyorum. lakın zımparayı ıslatarak kullanmaktayım, bana daha uzun ömurlu gıbı gelıyor. zımparayı kuru kullanmanın bır sebebı varmı ?
Evet, tembellik, şimdi o kadar malzemeyi toplamışsın masaya bir de al bardağı, su doldur filan, olmasa olur mu olur, hadi başla zımparalamaya  :))
Şaka değil, şimdi video çekerken 400 kum az geldi, 220 alayım onunla yapayım diye düşünmedim deği, onu da gidip almaya üşendiğim için 10-15 dakka 400 kum ile boğuştum. Gerçekten bir işe giriştiğimde yakınımda bir malzeme yoksa yine de devam etme huyum var, genelde de işi yokuşa sürüyorum bu yüzden. Güzel tespit, sağolasın  ::)

Kipmen Sanat web sitesi

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #7 : 27 Nisan 2010, 11:32:29 »
zımparayı su ile sadece temizliyor muyuz yoksa sulu bir şekilde iken mi işleme devam ediyoruz? bir fark meydana getirir mi bu tercih?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #8 : 27 Nisan 2010, 11:58:50 »
Su veya yağ ile zımparalamak zımpara tanecikleri arasındaki toplanan şeyleri yemizleyip zımparanın daha uzun keseblmesini sağladığı gibi, kağıttan ayrılan kumların da süspansiyonda bir süre daha kesebilmesine (aslında yuvarlanabilmesine) neden oluyor. Evet bir miktar su (tercihan sabunlu su veya ince yağ, en iyisi tabii kesme yağı) zımparaya tatbik ediliyor, öyle sırılsıklam olmasına gerek yok.

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #9 : 27 Aralık 2010, 23:16:21 »
Ellerine sağlık Emre abi. Senin videolu anlatımlarını indirmeye çalıştım ama inmiyor. İnsede bozuk iniyor :(. Arşiv topluyorum pc ye ama bu videolar olmadan olmaz ki :(. Eğer mümkünse sen daha sonra bana bu konudaki ve diğer konularındaki videoları uploadlarmısın veya yollarmısın ?

Bant zımparada taşlama açısı
Talaşlı Üretim Profil Aşamaları
Markalama Metodu
Zımpara ile bileyleme yöntemi
(Unuttuğum yoktur umarım...)

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #10 : 27 Aralık 2010, 23:20:12 »
netten İnternet Download Manager tarzı bir programı indir kur.
bu ve bu tarz videoların tamamını kaydedebilirsin, o zaman..

idm diye araştır,
özellikle de

http://www.gezginler.net/      burada seach yap ara bul indir kur kaydet,
kolay gele
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #11 : 28 Aralık 2010, 00:46:14 »
Real player'in ücretsiz programının internette videoları indirme özelliği var, ben onu kullanıyorum. Sadece videonun üzerine geldiğinde mouse ile videoyu indirme için bir tuş beliriyor...

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #12 : 28 Aralık 2010, 14:28:05 »
Daha önce iki programlada denemiştim bozuk iniyor :S. İlk 4 dakkadan sonra hata raporu alıyorum ama sefa abinin videolarında aynı şey geçerli değil. Ya videonun formatından yada videolardan... Zahmet olmazsa birisi bana indirip gönderebilirmi ?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #13 : 28 Aralık 2010, 14:55:00 »
bir ara zamanım olduğunda paketler bir download sitesine koyarım berkeciğim, umarım çok acele değildir, çünkü şu sıralar böyle bir angarya ile ilgilenebilecek zamanım yok. Sen real-player programını indirip kursan, sonra bu programla indirmeye çalışsan başarılı olabilirsin, bu sayede belki benim yükleme zamanımdan önce videoya kavuşmuş olursun...
http://europe.real.com/realplayer/

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #14 : 28 Aralık 2010, 23:30:18 »
Realle denedim oldu Emre abi. Teşekkür ederim. Forumdaki her bilgiyi arşivlemeye çalışıyorum...
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2010, 00:11:03 Gönderen: Berke Boyacı »

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #15 : 16 Eylül 2013, 18:23:46 »
her sey ok anlatim tamam ama ben ne video görebiliyorum nede bir sey

emreartuk

• *
  • 16
  • Meslek: İç Mimar
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #16 : 01 Ekim 2013, 20:59:19 »
http://www.dailymotion.com/video/xd2d11_sharpening_lifestyle http://www.dailymotion.com/video/xd2dau_sharpening2_lifestyle  sanırım video silinmiş çok güzel ve açıklayıcı anlatım teşekkürler

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #17 : 22 Haziran 2014, 12:02:34 »
Konuyu yukarıya sabitledim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deniz67

• *
  • 27
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Zonguldak-İzmir
« Yanıtla #18 : 22 Eylül 2015, 03:13:24 »
Sn. EmreKipmen, bilgi için ve video için teşekkürler.

Siz düz bir parça üzerine tercihen cam diyorsunuz yanılmıyorsam. İnternet'te gördüm, bazıları mousepad gibi yumuşak zemin üzerinde biliyorlar. Bu yumuşak zemin üzerinde bileme sadece dışbübey bileme için mi kullanılıyor acaba? Ya da Zımpara ile sert bir zeminde (cam gibi) bileyince V tipi ağız, yumuşak bir zeminde bileyince dışbükey ağız mı bilemiş oluyoruz?

Ben tahtadan masat çubuğu gibi bir tahta üzerine yumuşak bir ped yapıştırıp 220-800-1000-1500-2000 ve sonra mavi macunlu masat ile bileyledim.
Bıçağım ağzını ellediğim zaman resimdeki full convex gibi (sert keskin V'den değilde) o yuvarlaklığı hissediyorum. Ama işin tekniği doğru mudur diye merak ettim.
Teşekkürler...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #19 : 22 Eylül 2015, 11:53:19 »
Esnek bir yüzeyle bileme dış bükey olur ve bu dış bükeylik de her hareketinizin basıncıyla değişir. Çok kalın ağızlı bir bıçak elde edebilirsiniz. düz sert bir yüzeyi tercih edin.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben