Bıçak Sanatı - Forum

Profil çekilişi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Profil çekilişi
« : 28 Nisan 2010, 01:52:38 »
3 şanslı (bahtsız  ;D ) üyemiz için profil çekilişi...
Katılanlar:
1- Serdar
2 - Metin
3 - Emin
4 - Muharip
5 - ahayaloglu
6 - Taner Salar
7 - aysod
8 - Soytürk Dönmez
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2010, 17:13:18 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
Ynt: Profil çekilişi
« Yanıtla #1 : 28 Nisan 2010, 12:58:32 »
Herkese bol şans.
You lie, we die.

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #2 : 28 Nisan 2010, 13:04:16 »
İyi şanslar arkadaşlar.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #3 : 01 Mayıs 2010, 12:00:43 »
çekiliş nooldu?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #4 : 01 Mayıs 2010, 12:24:56 »
Akşam çekiyorum kurayı.
Bol şans  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #5 : 02 Mayıs 2010, 00:38:36 »
Kazananlar belli oldu:
- Ahmet HAYALOĞLU
- Serdar
- Akın (aysod)

Öncelikle kaybedenleri kutlarım, ucuz atlattınız  ;) Kazananlara da geçmiş olsun, bir kere tozunu yuttunuz mu bundan kurtuluş yok diyorum  :D

Çekilişi konudan bi-haber bir arkadaş yaptı, ben de onun cep telefonunda videoya aldım, ancak maalesef videoyu bir türlü aktaramadık bilgisayara...

Bundan sonra arkadaşlar nasıl bir bıçak istediklerini, nasıl bir proje ile uğraşmak istediklerini burada belirtsinler, biz de Sefa ustamız, Durukan ustamız ve ben belirleyelim kimin kimi yüklendiğini. Benim için her türlü profil uyar, ancak ilk denemelerinizde konuyu küçük tutup, balçak, gizli kabza gibi çetrefilli işlerden uzak durmanızda fayda var. Ayrıca bıçağın boyu da belli bir uzunluğu geçmesin bence. 20-25 santimlik bir proje ilk işler için ideal...

Bizim en azından profili 80 ya da 120 kuma kadar düzlenmiş, kazanan istiyorsa delikleri delinmiş halde, uygun bir kabza malzemesi ve perçin/pin'i  arkadaşa yollamamız gerekiyor. Hadi bakalım eğlence şimdi başlıyor  8)
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2010, 00:40:52 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #6 : 02 Mayıs 2010, 00:45:19 »
Kaybedenleri tebrik ediyorum, kazananlarada kolay gelsin diyorum. Hadi bakalım bekliyoruz herkes ne istiyor ;)

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #7 : 02 Mayıs 2010, 00:49:24 »
yuppiii :2up

Sanırım evden kovulmaya bir adım daha yaklaştım

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #8 : 02 Mayıs 2010, 01:22:29 »

Öncelikle teşekkürler. Bizlere bu sanatı öğretmek adına kendi üzerinize yük aldınız. İnşallah dişe dokunur, beğeni kazanabilecek bir iş çıkarırım. Allah utandırmasın. Nasıl bir model istediğime gelince;

Resimdeki bıçağa benzer bir model istiyorum. Mümkünse delikleri delinmiş olursa minnettar kalırım.

Adres işini nasıl ve ne zaman halledeceğimizide yazarsanız sevinirim.

Saygılar...
You lie, we die.

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #9 : 02 Mayıs 2010, 02:19:36 »
düzenleyenleri ve kazananları tebrik edrim  :2up

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #10 : 02 Mayıs 2010, 08:58:04 »
sanırım konuyu ucundan yakalamayı başardım. sahi konu ne idi ::)

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #11 : 02 Mayıs 2010, 13:02:55 »
Kazananları tebrik ediyorum kaybedenlerede bol şans diliyorum ve bu aktiviteyi organize edip bizim gibi yeni başlayan arkadaşlara destek olan büyüklerimizede çok ama çok teşekkür ediyorum.
Yapmak istediğim bıçağı resim göndererek anlatabilirim ancak bu akşam yada yarın resmi burada paylaşırım.
Saygılar.

« Yanıtla #12 : 02 Mayıs 2010, 13:08:10 »
Ustam sen daha konuyu anlamadın mı :)) :)) geç kaldın, biz senin adına organize bile  yaptık :D http://www.bicaksanati.com/forum/aktiviteler/bicak-profil-cekilisi/ kolay gelsin

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #13 : 02 Mayıs 2010, 13:52:02 »
Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum ve kolay gele diyiyorum 8)

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #14 : 02 Mayıs 2010, 15:55:42 »
Evet zafer sarhoşluğunu üstümden attığıma göre dünyaya dönebilirim :D

Bizim gibi bu işe şimdilik sadece merak salan insanları bu batağa çemeye çalıştığınız için saolun (yoksa başka bişeymi deseydim bilemedim :-[)

Kazanacağım ihtimalini iç düşünmediğim için herhangi bıçak şekli üzerinde de fazla düşünmemiştim. Bıçak resimlerine bakmaktan resmen başım ağrıdı.

Ama bir türlü karar veremiyorum :'(

İhtimali ancak ikiye indirebildim. Artık işi ustalara bırakıyorum bunlara benzer herangi birşeye de razıyım. Yoksa benim bir karara varabileceğim yok :(

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #15 : 02 Mayıs 2010, 18:23:27 »
Evet zafer sarhoşluğunu üstümden attığıma göre dünyaya dönebilirim :D

Bizim gibi bu işe şimdilik sadece merak salan insanları bu batağa çemeye çalıştığınız için saolun (yoksa başka bişeymi deseydim bilemedim :-[)

Kazanacağım ihtimalini iç düşünmediğim için herhangi bıçak şekli üzerinde de fazla düşünmemiştim. Bıçak resimlerine bakmaktan resmen başım ağrıdı.

Ama bir türlü karar veremiyorum :'(

İhtimali ancak ikiye indirebildim. Artık işi ustalara bırakıyorum bunlara benzer herangi birşeye de razıyım. Yoksa benim bir karara varabileceğim yok :(

Kişisel olarak ikinciyi daha çok sevdim. Bence güzel seçimler ilk bıçak denemesi için. Yine de sen bilirsin Akın, ben ikisi de olur derim...

Öncelikle teşekkürler. Bizlere bu sanatı öğretmek adına kendi üzerinize yük aldınız. İnşallah dişe dokunur, beğeni kazanabilecek bir iş çıkarırım. Allah utandırmasın. Nasıl bir model istediğime gelince;

Resimdeki bıçağa benzer bir model istiyorum. Mümkünse delikleri delinmiş olursa minnettar kalırım.

Adres işini nasıl ve ne zaman halledeceğimizide yazarsanız sevinirim.

Saygılar...

Ahmet Bey, bence hoş bir bıçak ama geçmeli balçak ilk iş için aşırı zor olabilir şimdiden uyarayım. Balçak malzemesinn kalınlığına göre hassas bir şekilde eğelenmesi gerek içlerin. Biraz fazla oldu mu aralık kalır, biraz dar oldu mu girmez. İç yüzeyleri dış satıha göre tamı tamına 90 derece olacak filan. Yapılamaz demiyorum ama kolay değil. Profili çıkardıktan sonra biz kabaca geçme için bir oyuk keseriz gerçi ama eğeleyerek yavaş yavaş balçak ile geçme yerini eşitleyeceksiniz...

Abicim, millete bitmemiş bıçak yollayıp onların çabalamasını izleyerek sadist eğlence anlayışımızı tatmin edeceğiz  >:D Ben Sefa usta Durukan da bir profille katılacak diyince hiç tahmin etmemiştim senin konuyu bilmediğini  ??? Eğer sorun olacaksa dert değil ben iki tanesini de yüklenebilirim, hiç mi hiç dert değil ustam. Sefa ustamla belki iş bölüşümü yaparız bu durumda, o da iyi olabilir...

Evet Serdar Bey sizin de bıçak tasarımınızı bekliyoruz bu arada  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

durukan

• 774
« Yanıtla #16 : 02 Mayıs 2010, 19:06:10 »
yo yanlış anladın,
sefa abi demiş ise vardır bir hikmeti . ben biraz olaya geç katıldıgım için tam içerigi bilmiyorum. ama yeni yeni anladım. ancak bıçak cıkabilecek kadar  işlenmiş. (ısıl işlem de dahil). malzemeyi hazırlayıp gonderiyoruz gerisini arkadaşlarımız tamamlıyor sanırım. nasıl dogru anlamış mıyım. benim içinde model dert degil ama etik ve bilgi paylaşım yontemim nedeni ile ben seçileni degil sectigimi gonderecegim şimdiden duyurulur.  sonuçta hiç birimiz okullardan sevdigimiz derşlerle mezun olmadık. aksıne pek çok sevmedigimiz sınavlara girdik. sonuc olarak kişisel egitime katkıda bulunacagım bir model belirleyecegim. ve gerekli malzemeleri gondecegim. ve son birleştirme. zımparalama. bileyleme işlemlerini talihsiz talihli yapacak degilmi ? benim anladıgım bu. bir tarih var mı ustalar ve ben kime gonderecegim?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #17 : 02 Mayıs 2010, 19:16:44 »
yo yanlış anladın,
sefa abi demiş ise vardır bir hikmeti . ben biraz olaya geç katıldıgım için tam içerigi bilmiyorum. ama yeni yeni anladım. ancak bıçak cıkabilecek kadar  işlenmiş. (ısıl işlem de dahil). malzemeyi hazırlayıp gonderiyoruz gerisini arkadaşlarımız tamamlıyor sanırım. nasıl dogru anlamış mıyım. benim içinde model dert degil ama etik ve bilgi paylaşım yontemim nedeni ile ben seçileni degil sectigimi gonderecegim şimdiden duyurulur.  sonuçta hiç birimiz okullardan sevdigimiz derşlerle mezun olmadık. aksıne pek çok sevmedigimiz sınavlara girdik. sonuc olarak kişisel egitime katkıda bulunacagım bir model belirleyecegim. ve gerekli malzemeleri gondecegim. ve son birleştirme. zımparalama. bileyleme işlemlerini talihsiz talihli yapacak degilmi ? benim anladıgım bu. bir tarih var mı ustalar ve ben kime gonderecegim?

Yanlış anlamışsın ustam, sadece bıçak şekli kesilmiş bir çelik parçası, bir de işlenmemiş kabza malzemesi yolluyoruz...
Onlar istedikleri gibi taşlama eğimlerini veriyorlar, parlatmasını vs. yapıyorlar... Eğer imkanları varsa ısıl işlemlerini yapıyorlar veya bize geri gönderiyorlar ısıl işlemi için. Sadece sertleştirip, menevişleyip geri gönderiyoruz, temizlik parlatma, kabzayı yapma ağzı açma  vs. diğer her türlü iş katılımcıya ait.

Daha önce yaptığım aktivitede Tolga arkadaşımız için sadece istediğine benzer bir bıçak profili kesip yollamıştım arkadaşa. Yaklaşık yarım saatlik bir iş. Isıl işlem için hazır olduğunda sertleştirip menevişleyip geri göndermiştim, bu iş için pek iş gücü yok benim için, tüm işi fırın yapıyor  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

durukan

• 774
« Yanıtla #18 : 02 Mayıs 2010, 22:21:48 »
şimdi daha iyi anladım sagol

« Yanıtla #19 : 02 Mayıs 2010, 23:31:29 »
yo yanlış anladın,

Ustam zamanın behrinde telefonda konuşmuştuk konuyu ama sen unuttun heralde ;) yaşlanıyorsun bak haberin olsun.