Bıçak Sanatı - Forum

Profil çekilişi

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
Ynt: Profil çekilişi
« Yanıtla #20 : 03 Mayıs 2010, 08:19:45 »

Merhaba ustalarım
Ben böyle bir bıçak yapmak istiyorum eğer mümkünse dövme çelik seçeneğini tercih ederim (daha sağlam olur diye düşündüğüm için) eğer yanılıyorsan kararı sizlere bırakıyorum.
Ben bu buçağı kara avında ve balık avında kullanacağım, dayanıklı olmasını isterim.
Mümkünse 120 kuma kadar temizlenmiş ve delikleri açılmış olursa minnettar kalırım.
Bu bıçağın formuna resmen aşık oldum aynısı yada çok benzeri (model olarak) olursa ömür boyu saklayacağım bir eser olur.
Son olarak benim istediğim modeli yapan ustam kim olursa mutlaka ama mutlaka ismini bıçağıma yazmasını rica ediyorum bu gerçekten benim için çok önemli.
Teşekkürler.
Saygılar.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #21 : 03 Mayıs 2010, 09:16:10 »
kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. :2up profilin kesilerek size gönderilmesi ne kadar büyük bir avantaj, bir bilseniz :D

bu arada, yeni çekliş ne zaman  :P :P
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #22 : 03 Mayıs 2010, 11:14:04 »

Merhaba ustalarım
Ben böyle bir bıçak yapmak istiyorum eğer mümkünse dövme çelik seçeneğini tercih ederim (daha sağlam olur diye düşündüğüm için) eğer yanılıyorsan kararı sizlere bırakıyorum.
Ben bu buçağı kara avında ve balık avında kullanacağım, dayanıklı olmasını isterim.
Mümkünse 120 kuma kadar temizlenmiş ve delikleri açılmış olursa minnettar kalırım.
Bu bıçağın formuna resmen aşık oldum aynısı yada çok benzeri (model olarak) olursa ömür boyu saklayacağım bir eser olur.
Son olarak benim istediğim modeli yapan ustam kim olursa mutlaka ama mutlaka ismini bıçağıma yazmasını rica ediyorum bu gerçekten benim için çok önemli.
Teşekkürler.
Saygılar.

Serdar Bey, dövmek bıçağı daha sağlam yapmaz, bu maalesef çok yapılan bir hata, genelde romantik bir düşünce. Bunu daha detaylı tartışmanın yeri değil...

Bıçak resminin detaylarını göremiyorum ancak sanırım bunda bir balçak var, yoksa yanılıyor muyum? Resmin biraz daha büyüğü varsa koyabilir misiniz?

Kipmen Sanat web sitesi

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #23 : 03 Mayıs 2010, 13:41:14 »
Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum . Hadi kolay gelsin.
Darısı başımıza :)
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #24 : 04 Mayıs 2010, 10:19:50 »

Merhaba Emre Bey
Resmi ancak bukadar büyüte bildim kusuruma bakmayın lütfen.
Saygılar.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #25 : 04 Mayıs 2010, 10:29:36 »
Serdar Bey, dert değil, sanırım düz bir balçak var.

Evet bıçaklar belli oldu az çok. Sefa Ustam paylaşıyor muyuz artık?

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #26 : 04 Mayıs 2010, 11:26:20 »
Paylaşalım artık bence, sen madem kuraları çektin eh bir kura daha çekersin artık, yani kim kime düşüyor eşleştirme anlamında.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #27 : 04 Mayıs 2010, 12:14:21 »
Peki, sonuç şu:

Serdar - Durukan
Ahayaloglu - Emre
Aysod - Sefa

Geçmiş olsun  ;)

Ahmet Bey, ben profili sizin istediğiniz tarz yapıyorum, geçme balçak için gereken oluğu da açacağım ancak bunu bire bir kesmem mümkün değil, ince eğe veya zımpara ile düzlemek ve balçağa denk getirmek size kalıyor efendim...

Balçak malzemesini resimdeki gibi paslanmaz da yollayabilirim, pirinç ya da bakır da olabilir. Bu buçağa bakır çok yakışırdı... Kabza malzemesi olarak ceviz hoş olabilir. Elimde bir de meşe ve Sefa ustanın yolladığı demir ağaçları var, bunların hepsi çok yakışıklı olabilir. Ayrıca bir denemeden sonra pek sevdiğim fıstık parçası var. Dişbudak da var ancak pek olmaz sanırım bu tip bir bıçakta. Ayrıca başka seçenekler de var. Hele bir düşünün üstünde, balçak malzemesi ve kabza malzemesini de profil çıktıktan sonra kesinleştiririz, ben de yollayıveririm...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #28 : 04 Mayıs 2010, 13:19:24 »
Akın, istediğin bıçağın profilini gördüm, paslanmaz çelik olarak AEB-L seçeneğinden daha iyi bir seçeneğin yok, dövme istersen 9260, 1060, 1080 malzemeler var, balçak düşünmüyorsun anladığım kadarıyla, iyi de ediyorsun ;) işlerin daha kolaylaşır. Sap malzemesi olarak, gül, irokko, ovengkol, demir ağacı, çıtlık, maun, sapelli, sandal ağacı, amerikan meşe, ceviz ve tik ağacı seçeneklerin var. bıçağın toplam boyunu ve istediğinb çelik ve sap malzemesini bana yazrsan bir ana önce hazırlarım.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #29 : 04 Mayıs 2010, 16:02:57 »
Ahmet Bey, bir de Sefa'nın Akın'a mesajından sonra aklıma geldi, çelik seçenekleri:
D2
AEBL
RWL-34
1095
UHB-26C
1075
RN15X
Gibi seçenekler mevcut. Tavsiyem, işleme kolaylığı için 1095 veya 1075
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2010, 16:06:14 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #30 : 04 Mayıs 2010, 16:39:08 »
Emre bey, burada usta olan sizsiniz. Başlangıç seviyesinde bir bıçak yapmaya çalışacağım. Daha doğrusu şekillenmiş bir çelik parçasını bıçak haline dönüştürmeye.
Tavsiyeleriniz benim için önemli ve hangi parçaları yollayacağınızı sizin öngörünüze bırakıyorum. Umarım beğenilecek bir ürün çıkarırım.
Selamlar...
You lie, we die.

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #31 : 04 Mayıs 2010, 19:21:34 »
Sefa abi çelik seçeneklerinde benim de tercihim sade karbonlu çeliklerden (1080) yana.
Böylece ocağımı yetiştirebilirsem ısıl işlemini kendim de yapabilirim. Sanırım :-[
Yada ilk bıçağımı riske atmasam mı?

Bıçağın boyu 21-22 cm civarı yeterli olur herhalde. Resmi aldığım yerde bıçağın boyu yazmıyodu. Sen kafana görede yapabilirsin abi.

Sap malzemesi tamamen sana kalmış ustam ahşap hakkında hiç bir fikrim yok. tabi ki tercihim kolay işleyebileceğim bir ahşaptan yana olur.

Şimdiden çok saol.

(unutmuşum iki resim eklemiştim bocote olanda karar kıldım)
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2010, 19:25:10 Gönderen: aysod »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #32 : 04 Mayıs 2010, 19:36:16 »
Adresi aldım Ahmet Bey, O zaman size düz karbon çeliğinden profilinizi hazırlıyorum. Sefa usta'nın dediği gibi eğer bitene kadar ekipman ve deneyimi toparlarsanız kendiniz de rahatlıkla ısıl işlemini yapabilirsiniz. Tabii benim tesisler her halukarda emrinize amade...

Sap için  güzel bir ahşap hazırlamaya çalışacağım, balçak kısmı biraz beni endişelendiriyor ama eliniz ahşap işine alışık olduğundan balki bu iş basit bile gelebilir. Mesele aslında aynı geçmeli köşelerin hazırlanmasına benziyor, takılırsanız detaylı destek olmaya çalışırım burada...

Bu hafta profiliniz hazır olur ve size doğru yola çıkar umarım. Kolay gele...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #33 : 04 Mayıs 2010, 19:37:06 »
tamamdır. Akın bana adres gönderirmisin, birde düz plaka mı dövmemi istiyorsun?
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2010, 19:39:54 Gönderen: sefa çabuk »

Akın Özcan

• 203
« Yanıtla #34 : 04 Mayıs 2010, 20:04:02 »
plaka daha iyi olur abi.
Nasıl olsa nihayi sonucu etkileyen bir şey değil. yoksa bilmediğim bir şey mi var?
Adresi de mesaj olarak attım abi

« Yanıtla #35 : 04 Mayıs 2010, 20:21:35 »
Tamadır plakadan yapar, perçin malzemesini ve sap malzemesini de ekler gönderirim, sana şimdiden kolay gelsin :D

Akın Özcan

• 203
« Yanıtla #36 : 04 Mayıs 2010, 20:22:56 »
Saol abi seninde şimdiden ellerine sağlık

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #37 : 04 Mayıs 2010, 21:09:09 »
Sağolun Emre bey, aslında beni de düşündüren balçak kısmı. Zamanında yaptığımız kırlangıç ve kare geçmelere birebir benziyor yanılmıyorsam. Sadece lazım olan sabır ve dikkat. Sırası gelince, takıldığım konularda sizi rahatsız edeceğim artık.
Saygılar...
You lie, we die.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #38 : 06 Mayıs 2010, 13:54:55 »
Ahmet Bey, boyutları çıkardım, sanırım fena olmadı, kesmeden önce yine de size danışmak istedim. Tamam mıdır?

Kipmen Sanat web sitesi

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #39 : 06 Mayıs 2010, 14:20:46 »
Emre, sketch-up mi bu?
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy