Bıçak Sanatı - Forum

Spike Tomahawk

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: Spike Tomahawk
« Yanıtla #40 : 11 Şubat 2012, 21:27:51 »
Bu gün Soytürk'ü ziyaret ettim. gitmişken baltayı'da yanımda götürdüm.

üzerinde biraz çalıştık, suyunu verdik, temizledik.

daha sonra ağzını açtım. çelik konusunda biraz endişelerim vardı, su verme işleminden sonra geçici bir sap takıp biraz ağaç kestim.

sonuçta, endişelerim boşunaymış bunu anladım.  ;)

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #41 : 11 Şubat 2012, 21:47:33 »
Işıl ışıl 10 numara olmuş güzel bir sapıda hak ediyor ellernize sağlık.

gecmisgelecek

• 573
  • Mustafa Tekin
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #42 : 11 Şubat 2012, 23:10:40 »
Ustam hadi ama sapını bekliyoruz nasıl bir formda yapacaksınız  , nasıl bir canavar çıkacak sabırsızlanıyorum. >:D

« Yanıtla #43 : 12 Şubat 2012, 00:30:48 »
Gökhan usta, hiç şüphem yoktu çıkacak sonuçtan, hala sap bakıştırıyorum, havlu atmadım daha  :-[ sapı aceleye getirme az daha bakalım olur mu? Şimdiden ellerine sağlık.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #44 : 12 Şubat 2012, 10:15:21 »
hocam kesinlikle acele etmiyorum- edemiyoprum :-[.....

aylak kalmayı sevmeyen biri olarak, yavaş ilerlemesi benimde daha çok vakit geçirmeme yarıyor. zaten bir kenardan da yeni bir bıçağımı bitirmeye çalıştığımdan bu projenin öyle çok acelesi yok  ;)

bu arada yüzü böyle parlak bırakmayı pek istemiyorum, biraz asitle karatsam daha sağlıklı olacak gibi geliyor, zira asitle karartma neticesinde malzeme küfe pasa karşı direnç kazanıyor.
böyle parlak bırakırsam daha çabuk küf yapabilir.

ne dersiniz parlak mı? mat mı? olması daha güzel ve kullanışlı olur.

« Yanıtla #45 : 12 Şubat 2012, 10:26:43 »
Benim oyum mat olmasından yana.

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #46 : 12 Şubat 2012, 12:34:48 »
Elinize sağlık ustam , şahane olmuş, bende mat şıkkını şeçeceğim , kumlama yapılsa nasıl olur ?
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #47 : 12 Şubat 2012, 15:31:09 »
gökan hocam hakıkaten süper olmuş söylenecek bı sözbulamıyorum ellerıne saglık  :2up :2up :2up
 (kullandıgın kece dıkkatımı cektı gün kecemı  yoksa başkabı kecemı )
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #48 : 12 Şubat 2012, 19:49:20 »
Topraam, henüz bitmediğinden dolayı takdir içerikli yorumlara başlamıyorum, anti-nazar mantığı güdüyorum, yanlış anlamayasın.

Sizin oralarda hiç kalın ve düz bir kızılcık gövdesi var mı? Kızılcığın tahminen dıştaki 1,5-2 parmaklık kısmı beyaz daha içi ise gül ağacı gibi düz bir renkte. Bulabilirsen tavsiye ederim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #49 : 12 Şubat 2012, 20:24:42 »
mat olması konusunda aynı fikirde olduğumuza sevindim. ;)

serdar bey kumlamayı pek düşünmüyorum, oluşan gözenek ve çukurların nemi ve rutubeti yakalayıp küflenmeyi arttıracağını düşünüyorum.

murat bey resimdeki soytürk, ve o malzemede Soytürk'ün.
süngerimsi bir yapıya sahip. moptan yavaş, polisaj bezi-keçesinden hızlı bir aşındırma gücü var. ilginç bir malzeme..

Eylem köyde kızılcık var * o da bir seçenek,

* (babam tornada keser sapı yapıp birilerine hibe etmediyse tabii :D )

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #50 : 12 Şubat 2012, 22:11:42 »
mat olması konusunda aynı fikirde olduğumuza sevindim. ;)

serdar bey kumlamayı pek düşünmüyorum, oluşan gözenek ve çukurların nemi ve rutubeti yakalayıp küflenmeyi arttıracağını düşünüyorum.

murat bey resimdeki soytürk, ve o malzemede Soytürk'ün.
süngerimsi bir yapıya sahip. moptan yavaş, polisaj bezi-keçesinden hızlı bir aşındırma gücü var. ilginç bir malzeme..

Eylem köyde kızılcık var * o da bir seçenek,

* (babam tornada keser sapı yapıp birilerine hibe etmediyse tabii :D )

Murat bey, süper aşındırıcı yada non wowen  denen bir malzeme, elimdeki 180 kuma eşdeğer değişik bir malzeme fakat çok nazlı, aşındırma yönü zırt pırt değişiyor , çabuk yeniyor ve balans yapıyor ama genede işe yaradığıda oluyor O0

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #51 : 13 Şubat 2012, 10:28:47 »
Sapta kızılcık bencede sağlam olur, ama görsellik bakımından birşey söyleyemem, Ustalar daha önce dış budak tavsiyesinde bulunmuştu.

Gökhan bey matlaştırmada nasıl bir asit kullanmayı düşünüyorsunuz ? Bende yeni yaptığım bıçakları matlaştırmayı düşünüyorum , benim aklıma kumlama gelmişti. Suyu verilmiş çelikte kumlama çok gözenek oluştururmu, Birde elimde antifrize benzeyen asit olduğunu tahmin ettiğim mavi bir sıvı var. Çeliği sıvıya tamamen soktuğumda herhangi birşey olmuyor , ama bir bezle çelik üzerine sürdüğümde çaliği simsiyah yapıyor ? Nasıl kullanacağımı çözemedim henüz :)
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #52 : 13 Şubat 2012, 10:47:03 »
serdar bey elinizdeki ürünün ne olduğunu tam bilemiyorum,

kumlama konusunda tam emin değilim, ama paslanmaz olmayan bir çelik için iyi sonuç vermeyeceğini düşünüyorum.
bildiğim kadarıyla kumlamadaki gözenek iriliğini sağlayan şey kullanılan kumum kalınlığı iri kum iri gözenek ince kum ince gözenek gibi...

ben bu baltada nitrik asit kullanmayı düşünüyorum, biraz daha koyu yapmak isteseydim de eylemin verdiği perma marka silah boyasını kullanırdım sanırım. ;)

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #53 : 14 Şubat 2012, 09:07:40 »
Gökhan ustam çok kullanışlı bir balta olacak ellerine sağlık.. :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #54 : 22 Şubat 2012, 11:48:19 »

buna ne dersiniz?  :-\

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #55 : 22 Şubat 2012, 12:20:45 »
Ustam çok güzel olmuş. Meneviş boya mı nedir bu ? Yüzeye tutunma gücü nasıl ?

Birde elimde antifrize benzeyen asit olduğunu tahmin ettiğim mavi bir sıvı var. Çeliği sıvıya tamamen soktuğumda herhangi birşey olmuyor , ama bir bezle çelik üzerine sürdüğümde çaliği simsiyah yapıyor ? Nasıl kullanacağımı çözemedim henüz :)

Serdar elindeki karaca silah ve namlu boyası diye geçiyor. İçindeyken etki etmez oksijenle temas etmesi gerekiyor.

https://www.okyanusmarket.com/karaca-silah-ve-namlu-boyasi

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #56 : 22 Şubat 2012, 12:43:11 »
Ustam çok güzel olmuş. Meneviş boya mı nedir bu ? Yüzeye tutunma gücü nasıl ?

silah boyası,
kullanım esnasında yüz kısmında belli bir oranda kayıp olacaktır, ama işin aslı kullanmak nasip olmadığı için kesin konuşmakta zor. belkide tahmin ettiğimden kötüde olabilir. :-\

aslında bu boya bir silahta yıllarca duruyorsa bir baltada da iş yapabilir diye düşünüyorum. ::)

sap işini de ilk fırsatta çözebilirsem sağlam bir testten geçecek ;) o zaman görücez böye kara mı kalıyor yoksa kırlar düşüyor mu şakaklara...

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #57 : 22 Şubat 2012, 14:03:33 »

buna ne dersiniz?  :-\

10 numara olmuş....bravo

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #58 : 22 Şubat 2012, 15:02:54 »
Hocam silah boyasını biz pamukla sürüp soğuk su altında yıkayarak yapardık. Ama bir türlü iyi tutunamazdı yüzeye. Halbuki bu boyanın amacı ısıl işlem görmüş metali kimyasal yolla boyayabilmekti. Şu linkteki yöntemle yaptım. 2 sene falan oldu hala ilk günkü kadar canlı rengi var.

http://www.ucuzluksepeti.com.tr/index.php?route=product/product&product_id=3710&utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

Senin yöntem hakkında da bilgi almak isterim hocam. Saygılar

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #59 : 22 Şubat 2012, 16:26:27 »

Aslında benim yaptığımda bunun bir benzeri Hayri,

yaptığım işin aşama aşama anlatmam gerekirse;

- Zaten temiz olan yüzeyi ince kum bir zımpara ile biraz da su altında temizledim
- Bulaşık deterjanı ve temiz bir bez yarımıyla güzelce ovaladım ve yıkadım
- Saç kurutma makinesi ile kuruttum
- Fırça ile boyayı tüm yüzeye sürdüm
- Bol su ile temizledim
(bu boyama ve kurutma işlemini 2 yada 3  kere tekrar ettim)
- Bol makine yağı ile her yerini yağladım ve daha sonra tüm bu yağı kâğıt havlu ile yüzeyden sildim. ( tabii çok az bir miktar yüzey de kaldı ki bu da onu küfe karşı koruyacak asıl faktör. )